Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4546
EURO
47,5049
IMKB
10.632,000
ALTIN
4.452,210
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖFKE DALGA DALGA YAYILIYOR
ÖFKE DALGA DALGA YAYILIYOR
 
Terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlar, Afyonkarahisar, Edirne ve Çanakkale'de protesto edildi.
 
26.10.2009 - 07:05
Afyonkarahisar Anıtpark önünde toplanan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği üyeleri adına basın açıklaması yapan derneği yönetim kurulu üyesi Saadettin Dağdelen, terör örgütü elebaşının çağrısı üzerine Kandil ve Mahmur Kampı'ndan Türkiye'ye gelen 34 kişilik PKK'li grubun Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'ye sunulmak üzere bir mektup getirdiğini söyledi.

Gelen mektupta dil, kültür ve kimlik taleplerine yer verildiğini belirten, Dağdelen, şöyle dedi:
'Türkiye Cumhuriyeti'nin her kurumuna kurşun sıktınız, yaktınız, yıktınız. Öğretmen, asker, polis, din görevlisi demediniz ve şu anda sözde özgürlük istediğiniz halkın bebelerini, analarını, bacılarını, kardeşini, gözünüzü kırpmadan hunharca katlettiniz. Siz ne hakla Türkiye Cumhuriyeti'nden özgürlük adına talepte bulunuyorsunuz.

Gazi ve Şehit Aileleri Derneği olarak, devletin imkanlarıyla karşılamaya gidenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. DTP'nin sınır kapısında yaptığı hazırlıkları da biliyoruz. Günler öncesinden sınır kapısında çadır kurmalarına, karşılama merasimi yapmalarına izin verildi. Suçu övme fiilini işlediler, suç işlediler.'
Grup daha sonra dağıldı.


Edirne

Edirne'de çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği grup, ellerinde Türk bayrakları ve kınama dövizleriyle Atatürk Anıtı önünde toplandı. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup, terör örgütü aleyhine bir süre slogan attı.

Alperen Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, son günlerde yaşanan olayları Türk Milleti'nin dikkatle izlediğini belirtti.

Cankaloğlu, 'Milletin, siyasi iktidara yetkiyi hainlere hoşgörü göstermesi için vermediğini' ifade ederek, 'İktidarın hainlere karşı göstermiş olduğu hoşgörülü yaklaşım, teröristlerin hamiliğine soyunan DTP'nin iştahını kabartmıştır' dedi.
Grup, terör örgütü elebaşının fotoğraflarını yaktıktan sonra slogan atarak dağıldı.


Çanakkale

Çanakkale'de de Ulusal Güç Birliği Platformu üyelerince Cumhuriyet Meydanı'nda protesto gösterisi yapıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, buradaki konuşmasında ülkede son zamanlarda çok ilginç olayların yaşandığını söyledi. Akyalçın, şunları kaydetti:
'Yıllarca, elinde silah dağlarda Türk askerine saldıran teröristler, sınırlarda devlet görevlilerinin de aralarında bulunduğu gruplarca törenle karşılanıyor. Suç işledin mi diyen yok. Neymiş efendim suçları sabit değilmiş, kendileri de suç işledikleri kanıtlanıncaya kadar serbestmiş. Peki Silivri'ye topladığınız insanlara neden aynı yöntemi uygulamadınız' diye konuştu.

Gösteriye, CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bazı siyasi parti üyeleri katıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İKTİDAR FRENE BASMIŞTIR

ARINÇ'DAN NALINCI KESERİ GİBİ AÇIKLAMALAR!

JANDARMA'YA SORUŞTURMA
»  POLİS'LERE PARMAK İZLİ YENİ KİMLİK
»  GÜL DOĞUŞTAN LİDER, ERDOĞAN ÇOK YETNEKLİ,
»  GENELKURMAY'DAN ISLAK İMZA'YA SERT AÇIKLAMA
»  CHP, İSTANBUL'LULARA İNGİLİZCE ÖĞRETECEK!
»  MHP'DE TEPKİ ATAĞINA GEÇTİ!
»  KALLEŞÇE BİR SORU!
»  HÜKÜMET'E BİR ELEŞTİRİDE MESUT YILMAZ'DAN
»  SAHTE BAL ÜRETİMİNE BAL GİBİ İZİN YARGIDAN
»  HAKİMLER ÖZ İRADELERİYLE YARGILAMIŞ..!
»  YARASALARIN SU TUTULMASINI ENGELLEDİĞİ BARAJ
»  12 BARO BAŞKAN'INDAN ORTAK AÇIKLAMA!
»  ŞEHİT AİLELERİNİN ÖFKELERİ DİNMİYOR
»  KANADOĞLU'NDAN SINIRDA ÇADIR MAHKEMEYE TEPKİ
»  GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA!
»  TARİKAT AYİNİNE KATILAN SAVCI BUNU DOĞRULADI
»  "AKP'Yİ GÖNDERMEK BİZİM NAMUS BORCUMUZ OLDU"
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  ELAZIĞ'DA DTP'LİLERLE ÜLKÜCÜLER BİRBİRİNE GİRDİ
»  AZERİ BAYRAĞINI KUTUYA ATAN POLİS AÇIĞA ALINDI
»  KANDİL'DEN GELEN PKK'LILARIN CEZASINI AVUKATLARI ÖDEDİ!
»  MANHATTEN'DE TÜRK SİMİTÇİSİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.