Bundan bir süre önce Uğur Dündar’ın Hürriyet gazetesinin manşetinden verdiği “testis skandalı”nın yalan olduğu anlaşılınca Ertuğrul Özkök özür dilemişti… Ancak suçlamaların muhatabı iki kadın, tazminat davası açıyor.
Konya Numune Hastanesinde görevli kadın doktorlardan Ayşe Yüceaktaş ve Keziban Arbağ geçtiğimiz haftalarda Hürriyet gazetesinde manşete taşınmış ve “türbanlı” oldukları gerekçesiyle bir erkek çocuğunun testis ultrasonu çekmedikleri iddia edilmişti. Ancak daha sonra Sağlık bakanlığının raporundan iki kadının masum olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Ertuğrul Özkök iki gün önce açıkça özür diledi. Ancak iki kadın internet ve yazılı basın organları kanalıyla kişisel haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle, haberi yapan kişi ve yayın organları hakkında toplam 300 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Arbağ ve Yüceaktaş'ın avukatlarından Hasip Şenalp, yapılan haberlerde kadın doktorların rencide edildiğini, hedef tahtasına alınarak günlerce manşetlerde tutulduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Özür neleri tamir eder? İnsanlar, müvekkillerime günlerce görevini yapmayan insan olarak baktılar. Bunlara sebebiyet verdikten sonra yapılan özür açıklamaları, her şeyi çözmüyor."
Basına yansıyan haberlere göre avukatın şu sözü açıklamaya damgasını vurdu… Haberi yapan ünlü gazetecinin bugüne kadar birçok olayı aydınlattığını, gözler önüne serdiğini dile getiren Şenalp, ancak bundan sonra onun haberlerine şüpheyle bakacağını, çünkü Konya'daki kadın doktorların ultrason çekmediği yönündeki haberinin asparagas çıktığını ileri sürdü.