Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,0947
EURO
48,3721
IMKB
10.914,000
ALTIN
5.320,700
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Öcalan'dan YasalDüzenleme Mesajı!
Öcalan dan YasalDüzenleme Mesajı!
 
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Abdullah Öcalan, DEM Parti İmralı Heyeti üzerinden bugün yeni bir açıklama yaptı. Öcalan, "Kürt olgusunun tüm boyutlarıyla Cumhuriyetin yasallığına dahil edilmesi ve bunun için güçlü bir geçiş süreci temel alınmalıdır. Bütünsel bir olgu olarak yasallığa geçiş, Demokratik Cumhuriyetin hukuksal temellerini sağlamlaştıracaktır." dedi.
 
4.11.2025 - 10:45

DEM Parti heyeti Abdullah Öcalan ile 3 Kasım 2025 tarihinde İmralı'da üç saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.
Abdullah Öcalan'ın mesajında Kürt olgusunun Cumhuriyetin yasallığına dahil edilmesi ve güçlü bir geçiş süreci temel alınması gerektiği belirtildi.
Abdullah Öcalan'ın sağlığının ve moralinin güçlü olduğu ifade edildi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Dem Parti ) İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ile Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol, Abdullah Öcalan ile dün (3 Kasım) bir görüşme gerçekleştirdi. 3 saat süren görüşme ile ilgili DEM Parti İmralı heyeti, bu sabah yazılı bir açıklama yaptı.

ÖCALAN'DAN YASAL DÜZENLEME MESAJI
Açıklamada Öcalan'ın "Kürt olgusunun tüm boyutlarıyla Cumhuriyetin yasallığına dahil edilmesi ve bunun için güçlü bir geçiş süreci temel alınmalıdır. Bütünsel bir olgu olarak yasallığa geçiş, Demokratik Cumhuriyetin hukuksal temellerini sağlamlaştıracaktır" mesajına yer verildi.

Heyetin açıklamasının tamamı şöyle:

"Basına ve Kamuoyuna,

3 Kasım 2025 tarihinde İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan ile yaklaşık üç saat süren son derece olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Sağlığı ve morali oldukça güçlüydü. Görüşmemizde özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

İçinde bulunduğumuz süreci ilerletebilmek, tarihi ve sosyolojiyi daha fazla ciddiye almayı gerektiriyor. Türk-Kürt ilişkisinin bin yıllık iki sütun olarak bugüne geldiğinin tespit edilmesi önemlidir. Bu sütunların görülmesi, anlaşılması ve onarılması suretiyle birlikteliğin güçlendirilmesi gerekir.

Çizgiler çekerek değil, güncel sorunlarımızı da kapsayacak bir ufuk oluşturarak hareket etmeliyiz.

Sınırlı şartlarda tarihi bir mesele için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Yıkıcı ve negatif değil, pozitif bir aşamayı geliştirmeye çalışıyoruz. Kürt olgusunun tüm boyutlarıyla Cumhuriyetin yasallığına dahil edilmesi ve bunun için güçlü bir geçiş süreci temel alınmalıdır. Bütünsel bir olgu olarak yasallığa geçiş, Demokratik Cumhuriyetin hukuksal temellerini sağlamlaştıracaktır.

Bugün dönemsel olarak eşiğinde olduğumuz demokratik entegrasyon imkanı hem yerellik hem evrenselliktir. Pozitif aşamaya geçebilmek için bu süreçte herkesin hassasiyet, ciddiyet ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesi hayati önemdedir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Aselsan ve Tübitak'ta Fetö Operasyonu

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı Mesajı

Demirtaş Tahliye Edilecek mi?
»  "Türkiye’ye Fetret Devri’ni Yaşatıyor"
»  Öcalan ile Görüşmeye Onay İddiası
»  Maaşlardan Zorunlu Kesinti Dönemi!
»  Koray Aydın CHP'ye mi Geçiyor?
»  Yüzlerce PKK'lı Terörist SDG'ye Geçti
»  Üç Milletvekili Daha AK Parti'ye Geçiyor
»  550 bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü
»  Kurtulmuş'tan "Torpil" Açıklaması
»  Erdoğan'dan İmralı Heyeti Açıklaması!
»  Türkeş'ten MHP'yi Kızdıracak Tebrik
»  Sındırgı'da Peş Peşe Depremler!
»  İşte Altın Yatırımcısının Yeni Adresi
»  "Atatürk'ün Partisinden Ajan Çıkmaz"
»  Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
»  Katliamcı İsrail Ateşkes Tanınmadı
»  Türkiye'den İsrail'e Çağrı
»  Balıkesir Gece Boyunca Sallandı!
»  AhmetHakan'dan Selvi'ye İmamoğlu Desteği
»  AB’den Türkiye’ye Kırmızı Kart!
»  Altın Yatırımcısına Soğuk Duş!
»   Flaş..Eurofighter İmzaları Atıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.