Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3925
EURO
47,1580
IMKB
10.596,000
ALTIN
4.391,530
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE BELGESİ !
İŞTE BELGESİ !
 
İngiliz kriptolarında Türk diplomatları katleden Ermeni terör örgütü ASALA ile PKK’nın Türkiye ve Türk hedeflere karşı saldırılarda ittifak yaptıkları belgeleniyor.
 
3.1.2011 - 21:30
İngiltere’nin Beyrut Büyükleçiliği’nden Londra’ya gönderilen belgede ASALA ile PKK arasındaki işbirliği gözler önüne seriliyor.

İki terör örgütü arasındaki ittfakı belgeleyen kriptoda şu ifadelere yer veriliyor:

12 adam ve 2 kadın, hepsi de başına siyah kukuleta takmış bir halde 8 Nisan'da Sayda’da bir basın toplantısı düzenlediler. İki ayrı grup adına konuştular; Ermeni Gizli Kurtuluş Ordusu (ASALA) ve Kürdistan İşçi Partisi (PKK). Türk devletine karşı ortak bir yapılanma ve ittifak oluşturduklarını duyurdular. Her iki grubun lideri de kimliklerini açıklamayı reddetti ama Ermenilerin lideri kod adının Agop olduğunu söyledi.

Agop, savaşçılarının halihazırda Türkiye içinde faal durumda olduklarını ve ocak ayında İstanbul havaalanında iki patlama gerçekleştirdiklerini ileri sürdü.

Agop, örgütün 1979 yılında 40’ın üzerinde operasyon gerçekleştirdiğini ve bu saldırıların arasında Amerikan ve Batı Avrupalı havayollari şirketlerinin bürolarının da bulunduğunu söyledi. Türk devletinin başlıca destekçileri olan ABD ve Batı Almanya’nın özellikle hedef seçildiği belirtildi.

PKK sözcüsü ise Türk gazetelerden kestiği haberleri göstererek gazete haberlerinde son günlerde Türkiye’nin doğusundaki saldırılardan PKK’nın sorumlu olduğunun yazılı olduğunu söyledi. PKK’nın 1975 yılında kurulduğunu ama 1978’e dek operasyon gerçekleçtirmediğini de kaydetti.

Bu PKK’nın ilk basın toplantısı oldu, oysa ASALA daha önce en az bir basın toplantısı daha düzenlemişti.

Her iki grup da Marksist görüşte olduklarını gösterdiler. ABD’yi SSCB’yi Afganistan’a müdahele etmesi için kışkırtmakla suçladılar. Emeniler, Sovyet Ermenistanı nedeniyle SSCB ile herhangi bir sorunlarının bulunmadığını kaydettiler.

Toplantıda ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

"Sayda seçimi (basın toplantısının yapıldığı yer) sürpriz oldu, çünkü burada öyle kayda değer bir Ermeni ya da Kürt toplumu yok. Sayda’da Filistinli gruplarınyer yer güçlü olmasına karşın iki grup da Filistin örgütüyle doğrudan ilişki içinde olduklarını iddia etmediler. Her iki grubun da sayı olarak ne güçte olduklarını bilmiyoruz. FKÖ’nün 1979 yılında Türkiye’de diplomatik statüde bir büro açtığını gözönüne alırsak, El Fetih ve FKÖ’nün bu basın toplantısına onay vermiş olma olasılığı yok gibi.” (CNNTÜRK)




 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ADALET BAKANLIĞI'NDAN 'FİŞLEME' AÇIKLAMASI

YARGITAY'DAN 'ANORMAL BİR DURUM' AÇIKLAMASI!

BİR FIRÇAYA ON OTEL!
»  YARGITAY'DAN EMSAL OLUŞTURACAK KARAR!
»  EVET,GÜCÜMÜZ YETER!
»  DENİZ FENERİ ,SAVCILARI ALMANYA'DA
»  POLİS'E, KISA DÖNEM ASKERLİK MÜJDESİ!
»  MHP'DEN FLAŞ YARGI REFORMU ATAĞI!
»  ERBAKAN'IN SAĞLIK DURUMU!
»  HAZİNE YARDIMI, PARTİLERİN KASASINI DOLDURACAK!
»  TERÖRİSTBAŞINI ÖLÜM KORKUSU SARDI!
»  CEP TELEFONU FATURASINA ÜST SINIR!
»  YOK BÖYLE ÖLÜM!
»  ERDOĞAN'DAN, KIBLE DAĞI'NA CAMİ TALİMATI!
»  DAVUTOĞLU İÇİN CEBİMİZDEN NE KADAR KİRA PARASI ÇIKIYOR!
»  TİTREYEREK SİGARA İÇEN VEKİLLERE 'ŞAL' KIYAĞI!
»  GENELKURMAY'DAN KAÇAK SİGARA AÇIKLAMASI
»  İŞTE HÜR ADAM'IN GERÇEK ÖYKÜSÜ
»  ERDOĞAN'IN 12 HAZİRAN'DAKİ OY HEDEFİ NE?
»  ERBAKAN,HASTANEYE KALDIRILDI!
»  "CHP'DE BİRLEŞELİM" ÇAĞRISI
»  "O PARAYLA BOĞAZDA YALI ALINIR"
»  GUARDİAN: ATATÜRK'ÜN MİRASINA DARBE!
»  ÇİN'DE 450 MİLYON KİŞİ İNTERNET KULLANIYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.