Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2169
EURO
45,2700
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.328,410
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu'ndan Duruşmata Katılmama Karar
İmamoğlu ndan Duruşmata Katılmama Karar
 
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve avukatlarının yarınki 'bilirkişi davası' duruşmasına katılmayacağı öğrenildi.
 
12.6.2025 - 07:18

Kamuoyunda "bilirkişi davası" olarak bilinen davanın ilk duruşması bugün yapılacak. Duruşma 24 saat kala Çağlayan'dan Silivri'ye alındı. Ekrem İmamoğlu duruşma öncesi kararını verdi...

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 27 Ocak'ta yaptığı "Turpun Büyüğü" başlıklı basın toplantısı üzerine açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek.

"Bilirkişi davası" olarak akıllarda kalan davanın duruşması Çağlayan Adliyesi'nden alınarak Silivri Marmara Cezaevi'ndeki duruşma salonuna taşındı.

EKREM İMAMOĞLU DURUŞMA ÖNCESİ KARARINI VERDİ
Ekrem İmamoğlu ve avukatlarının yarınki duruşmaya katılmama kararı aldı.

İBB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, soruşturmalarda yaşanan hukuksuzlukları dile getirmesi nedeniyle açılan davanın yarınki ilk duruşması hukuka aykırı usullerle Silivri’ye alındığı için İmamoğlu ve avukatlarının duruşmaya katılmayacak.

Duruşma kararı şu ifadelerle duyuruldu:

"İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında, soruşturmalarda yaşanan hukuksuzlukları dile getirmesi nedeniyle açılan davanın yarınki ilk duruşması hukuka aykırı usullerle Silivri’ye alındığı için İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ve avukatları duruşmaya katılmayacaktır."

"DURUŞMA YERİ 24 SAAT KALA DEĞİŞTİRİLDİ"
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Çağlayan'daki destek buluşmasının da iptal edildiğini vurgulayan Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Uzun süredir türlü hukuksuzluk yaşıyoruz.

Kişiye özel keyfi uygulamaların yeni örneği, Ekrem Başkanımızın 12 Haziran'da görülecek duruşma yerinin, 24 saat kala değiştirilmesi oldu.

Ekrem Başkanımız ve avukatlarının ortak kararı bu keyfi uygulamaya tepki olarak duruşmaya katılmamak olmuştur.

Bizler de bu kararın arkasında duracağız. Bu keyfiyeti meşrulaştırmamak adına duruşmaya katılmayacağız. Yarın Silivri'de yapılacak destek buluşması da bu kapsamda iptal edilmiştir."

NE OLMUŞTU?
Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Turpun büyüğü heybede" ifadelerine yönelik 27 Ocak'ta basın toplantısı düzenlemişti.

İmamoğlu, Erdoğan'a seslenerek "Sizde böyle maharetli bilirkişiler oldukça, siz de binlerce bilirkişi arasından, nokta atış S. bilirkişisini bulan yargı mensupları oldukça, bir davanın öncesinde ya da yürüyen sürecin öncesinde, heybenizde büyük turplar taşıdığınızı düşünebilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamaların hemen ardından İmamoğlu hakkında, söz konusu bilirkişiyi hedef gösterdiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatılmıştı.

İmamoğlu'nun "yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İmamoğlu Yarın Hakim Karşısına Çıkıyor

Özdağ Hakkında Tutukluluğu Devam Kararı

Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye Geçti
»  AK Parti Kızılcahamam'da Kampa Giriyor!
»  Özgür Özel'in Gözyaşları
»  Manisa'dan Gelen Acı Haber
»  "Aktivistler Ülkelerine Gönderilecek"
»  Şamil Tayyar'dan Radarlı Tuzak Tepkisi
»  Manisa Belediya Başkanı Yoğun Bakımda
»  Masnur Yavaş'tan 'Kurultay' Yorumu!
»  Bakanlık Radarına Bir Tepki deSaray'dan
»  Özgür Özel Geri Adım Atmadı
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayramı Mesajı
»  Bahçeli Aylar Sonra Kameraların Önünde
»  Kılıçdaroğlu Zorla Getirilecek!
»  Özgür Özel Hakkında Soruşturma!
»  Türkiye'de Peş Peşe Korkutan Depremler
»  Özgür Özel'den Zehir Zemberek Sözler
»  '10. Yargı Paketi' Meclisten Geçti!
»  Bahçeli ve Özgür Özel'den Samimi Pozlar
»  İmamoğlu'ndan Sevk Görüntülerine Tepki
»  İBB'ye 5. Dalgada Yeni Tutuklamalar
»  Numan Kurtukmuş Yeniden TBMM Başkanı
»  KONDA’dan Çarpıcı Anket
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.