|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,8012 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,1590 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.342,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.972,230 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| ŞAHİN: "MAAŞ DENGESİZLİĞİ GİDERİLECEK"
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memurlarla masaya oturmaya hazırlanan hükümetin izleyeceği stratejiyi anlattı. Şahin, maaş adaletsizliğine dikkat çekti. |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Başbakan Yardımcısı Şahin, 15 Ağustos’ta memurlarla masaya oturmaya hazırlanan hükümetin izleyeceği stratejiyi açıkladı. Şahin’in verdiği bilgiye göre, 1 milyon memur aynı şartlarda çalışan mesai arkadaşlarından düşük maaş alıyor. Bunların durumu iyileştirilip dengesizlik giderilecek. Zam ise yeni yılda
MEMUR sendikaları ile 2006 yılının ilk yarısı için 15 Ağustos’ta toplu görüşme masasına oturmaya hazırlanan hükümet, maaş zammından önce, 1 milyona yakın memurun ücretlerinde iyileştirmeye gidecek. Hükümetin toplu görüşme stratejisini star’a anlatan kamu toplu iş sözleşmelerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, öncelikle maaşlar arasındaki dengesizliği gidermeyi amaçladıklarını, zammın yılbaşı sonrasına kalacağını söyledi. Şahin, bu önerisini memur sendikalarına da ileteceğini belirtti.
300 YTL MAAŞ FARKI VAR
MEMURU arzu ettikleri yaşam standardına kavuşturmak için hükümetin hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağını söyleyen Şahin, ‘Onlar benim mesai arkadaşlarım. Memur dediğiniz kim? Özel kalem müdürüm, korumam... Ama bu para benim şahsi param değil ki, milletin vergileri ile oluşmuş bir bütçe. O nedenle, bir denge tutturmamız şart’ dedi. Bazı kamu kuruluşlarında, aynı işi yapan personelin aldığı maaşta 300 YTL’ye varan farklar olduğuna dikkat çeken Şahin, diğer kamu kuruluşlarında çalışan mesai arkadaşından daha az maaş alan memur sayısının 1 milyon olduğunu belirtti.
BAZILARI UYANIKLIK YAPTI
BU personelin ücretini kendisi ile eşit olan grubunkine çekmek için çalışma başlattıklarını belirten Şahin, ‘Başbakan’ın kesin talimatı var, mutlaka bir yol bulacağız’ dedi. Kamudaki ücret farkının bazı bakanlıkların kendi teşkilat kanunları Meclis’te görüşülürken ‘uyanık davranıp’ araya ilave ödenekler koydurmalarından kaynaklandığını söyleyen Şahin, ‘Örneğin, Maliye’de çalışan 4 yıllık yüksek okul mezunu bir memur 100 milyon alıyorsa, Sağlık Bakanlığı’ndaki 70 milyon alıyor’ dedi.
SENDiKALARA UYARI: MAKUL OLUN
BaŞbakan Yardımcısı Şahin, 15 Ağustos’taki görüşmeler öncesi Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen yöneticilerini de ‘makul olun’ diye uyardı. Ağustos toplu görüşmelerinde hedeflerinin ücret dengesini sağlamak olduğunu söyleyen Şahin, hem ücret dengesi sağlamanın, hem de zam yapmanın bütçe dengelerine uygun olmadığını belirtti.
Enflasyon oranının üzerinde bir zam uygulamasını yılbaşı sonrasına bırakmayı planladıklarını belirten Şahin, bu öneriyi görüşmeler öncesinde memur sendikalarına da götüreceğini bildirerek sendikalara, ‘Makul olun, olabilecekleri isteyin, ortamı politize etmeyin’ diye seslendi. Kamu işçilerinin yüzde 95’ini temsil eden Türk-İş ile görüşmelerde fazla sorun yaşamadıklarını anlatan Şahin, ‘Ancak, memur sendikalarına gelince, karşımıza üç temsilci olarak geliyorlar. Birbirleriyle rekabet ediyorlar. Hepsi de kendi üyelerine ‘en iyi zammı ben kopardım’ mesajı vermek istiyor. Makul diye bir şey var, Türkiye’nin imkanları belli. Bütçeden ayırabileceğiniz pay belli. Biraz konuyu politize ediyorlar açıkçası’ dedi. (STAR)
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Şamil Tayyar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Mehmet Akif Ersoy merkezli yürütülen ... |
 |
|
 |
 |
|
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' ... |
 |
|
 |
 |
|
Oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği 'Miss Turkey'de kraliçe ... |
 |
|
 |
 |
|
Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği 'Miss Turkey'de kraliçe ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Şamil Tayyar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Mehmet Akif Ersoy merkezli yürütülen ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı |
 |
|
 |
 |
|
Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|