Polis Akademisi 6. Dönem Mezuniyet töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve öğrenci ailelerinin katılımıyla Ankara'da yapıldı. Gölbaşı Polis Akademisi Kampüsü'ndeki törende duygusal anlar yaşandı. Akademi 1.'si Ertuğrul Elçin, kısa bir konuşma yaparak polis akademisinin anlam ve önemini belirterek, göreve hazır olduklarını söyledi.
Törende Ertuğrul Elçin'in babası Süleyman Elçin'in görevi başında şehit olmuş bir polis olduğu bildirildi. Töreni izlemeye gelen Ertuğrul Elçin'in annesi Feray Elçin ise oğlunun ve şehit eşinin adının okunmasıyla duygusal anlar yaşadı. Şehit eşi Elçin, gözyaşlarına hakim olamadı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Akademisi'nin emniyetin idari kadrolarını yetiştirerek çok önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti. Bu yıl, 232 mezun verdiklerini anlatan Atalay, bunun yanında yurt dışından gelen öğrencilerin de akademide eğitim aldığını söyledi.
Konuşmalardan sonra 63. Dönem 1. Ertuğrul Elçin, okul mezuniyet yaş kütüğüne ismini çaktı. Akademide ilk 5'e giren öğrencilere Cumhurbaşkanı Gül, tarafından çeşitli hediyeler ve diplomaları verildi. Diploma töreninden sonra, Polis Akademisi Bandosu bir gösteri yaptı. Daha sonra mezun öğrenciler resmi geçişlerini yaptı. Resmi geçişten sonra öğrenciler tören sahasının ortasına giderek şapkalarını fırlatarak mezuniyet çoşkusunu yaşadı. Mezun olan öğrencilerden bazıları gözyaşlarına boğuldu. Duygusal anların yaşandığı törende bir öğrenci, 'Burada çok güzel günlerimiz geçti. Sonuçta polis mesleği tehlikeli bir meslek. Bir daha görüşememek var. Çok duyguluyum.' diye konuştu.
Törenden sonra Polis Akademisi'ni 1'incilikle bitiren Ertuğrul Elçin, Polis Akademisi 1. sınıfında okuyan kardeşi Ercüment Elçin, kız kardeşi Ahu Elçin ve şehit eşi annesi Feray Elçin hep birlikte mezuniyet sevincini paylaştı. Anne Feray Elçin, 'Çok gururluyum, çok mutluyum.' diye konuştu. Şehit eşi Feray Elçin, eşi Süleyman Elçin'in 1992 yılı mart ayında İzmir'de görevi başında şehit edildiğini söyledi.
Şehit oğlu ve 63. Dönem 1'incisi Ertuğrul Elçin ise, 'Çok mutluyum şu anda. Çok gururluyum. Devletimiz çok yardımcı oldu. Babam şehit olmuştu. Bu benim seçimim. Rahmetli babam da istiyordu. 1992 martında şehit oldu. Bu bir bayrak yarışı. Bu yolda ilerleyeceğiz.' dedi.
Elçin'in kardeşi de Polis Akademisi 1. sınıfında olduğunu söyledi. Eşini şehit veren iki oğlunu da polis akademisinde okutan anne Feray Elçin çocuklarına gururla sarıldı.