Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
43,4890
EURO
51,5932
IMKB
13.838,000
ALTIN
6.788,960
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Şahin’in Kızı Sınavsız Memur Olmuş!
Şahin’in Kızı Sınavsız Memur Olmuş!
 
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, kızını “etik gerekçelerle” istifa ettirdiğini söylemişti. Ancak Zeynep Melike Şahin’in Rekabet Kurumu’nda istisnai kadrodan, KPSS ve mülakat olmadan memur yapıldığı iddia edildi.
 
31.1.2026 - 11:07

BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, Ebubekir Şahin’in Türk Telekom CEO’luğuna atanmasının ardından “etik ve ahlaki kaygılarla” kurumda çalışan kızını istifa ettirdiğini açıklaması, gerçeğin farklı olduğunu ortaya koyan yeni bilgilerle tartışma yarattı. Şahin’in kızı Zeynep Melike Şahin’in Türk Telekom’dan ayrıldıktan sonra Rekabet Kurumu’nda istisnai kadrodan, yani sınav ve mülakat şartı olmaksızın memur yapıldığı öğrenildi.
Uzun yıllar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı yapan ve bu dönemde aldığı kararlarla “iktidarın komiseri” olarak anılan Ebubekir Şahin, 24 Ekim 2025’te Türk Telekom’a CEO olarak atanmıştı. Atamanın ardından, aynı kurumda çalışan kızı Zeynep Melike Şahin’in istifa ettiği duyurulmuştu.

Şahin, Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamada, “Telekom’a CEO olunca kızımın o görevi sürdürmesinin doğru olmadığını düşündüm. İstifa etmesi gerektiğini söyledim. Akraba kollaması yapmam” ifadelerini kullanmıştı.
                               

İstisnai kadroyla memur yapıldı

26 yaşındaki Zeynep Melike Şahin işsiz kalmadı. Şahin’in, Rekabet Kurumu’nda Özel Kalem Müdürlüğü’ne istisnai kadrodan memur olarak atandığı belirtildi. “İstisnai kadro”, KPSS ve mülakat şartı olmaksızın kamuya personel alımına imkân tanıyan ve AKP dönemlerinde yaygın biçimde eleştirilen bir yöntem olarak biliniyor. Rekabet Kurumu’na yöneltilen sorular yanıtsız bırakıldı. Kurum yetkilileri, “Şahin bugün işe gelmedi” demekle yetinirken, atamaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sözcü TV’de İşten Çıkarmalara Devam

Barış yarkadaş TGRT'den Ayrıldı

Ekol TV Soruşturmasında Yeni Gelişme
»  NTV'den Kovulan Gazeteci Halk TV'de
»  Ufuk Özkan'a Donör Bulundu
»  Gazeteci Hale Gönültaş'ın Acı Günü
»  Furkan Karabay Gözaltına Alındı
»  İsmet Hazardağlı Hayatını Kaybetti
»  Bilal Erdoğan Arap Medyasına Konuştu!
»  Magazin Yazarı Üstündağ Gözaltına Alındı
»  Beşiktaş 90+5'te Hayat Buldu 1-0
»  Show TV'den Pınar Erbaş Kararı
»  Sözcü Gazetesinden Ayrılık Haberi
»  Gazetecilere Yeşil Pasaport Lafta Kaldı!
»  CHP Destekli Yeni TV Kanalı Kuruluyor
»  RTÜK'ten İki Kanal ve İki Platforma Ceza
»  Marmaray Gazetecilere Ücretsiz Olacak
»  Acun Ilıcalı'dan TV 8 Kararı
»  Foto Muhabirlerinden Bahçeli'ye Ziyaret
»  RTÜK'ten Dizilere Ceza Yağrı
»  Basın Çalışanlarına Sigorta İndirimi
»  Ekol TV'ye Kara Para Soruşturması
»  Yeni Şafak'ta 25 Emekli Çalışana Şok
»  Gazeteci Murat Ağırel'e Ölüm Tehditleri
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.