Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8316
EURO
44,1758
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.172,170
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"196 HAKİM VE SAVCI İSTİFA ETTİ"
 196 HAKİM VE  SAVCI  İSTİFA ETTİ
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 11 yılda 196 hakim ve Cumhuriyet savcısının istifa ederek görevinden ayrıldığını bildirdi.
 
19.12.2012 - 12:02

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın soru önergesine Adalet Bakanı’nın verdiği yanıt, 2002’den bu yana istifa eden, emekli olan hakim ve Cumhuriyet savcı tablosunu ortaya koydu.
Adalet Bakanı Ergin soru önergesini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 1 Ağustos 2012 ve 9 Kasım 2012 tarihli yazılarıyla yanıtladı.

-İTİRAZLARIN TÜMÜ REDDEDİLDİ-

Adalet Bakanı Ergin, 17 Ekim 2010 tarihinde yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde 167 adli yargı, 34 idari yargı hakim ve Cumhuriyet savcısının aday olduğunu, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonraki kararname dönemlerinde Kurul üyeliğine aday olan hakim ve Cumhuriyet savcılarından 70’inin atamalarının yapıldığını belirtti. Bunlardan 26’sının tayin talebinde bulunmaları, 4’ünün hizmet gereği ve atanma talebinde bulunmaları, 35’inin hizmet gereği, 5’inin ise sicil durumu nedenleriyle atamalarının yapıldığını kaydeden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yapılan atamalara karşı 22 hakim ve Cumhuriyet savcısının yeniden inceleme talebinde bulunduğunu, yeniden inceleme taleplerinden 20’sinin reddine, 2’sinin kabulüne karar verildiğini; yeniden inceleme sonucunda verilen ret kararlarından 12’sine karşı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kuruluna itirazda bulunulduğu, itirazların tümümün reddedildiğini söyledi.

-196 HAKİM VE CUMHURİYET SAVCISI İSTİFA ETTİ-

Adalet Bakanı Ergin, istifa ederek görevinden ayrılan hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının; 2002 yılında 13, 2003 yılında 32, 2004 yılında 32, 2005 yılında 23, 2006 yılında 16, 2007 yılında 22, 2008 yılında 8, 2009 yılında 7, 2010 yılında 14, 2011 yılında 22 ve 2012 yılı Temmuz ayı itibarıyla 7 olmak üzere toplam 196 olduğunu kaydetti.

-BİN 639 HAKİM VE CUMHURİYET SAVCISI EMEKLİ OLDU-

Bakan Ergin, emekli olan hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının; 2002 yılında isteği üzerine 124, yaş haddinden 64, açıkta iken 2 olmak üzere toplam 190; 2003 yılında isteği üzerine 142, yaş haddinden 57, açıktan 2, malulen 1 olmak üzere toplam 202, 2004 yılında isteği üzerine 145, yaş haddinden 45, malulen 1 olmak üzere toplam 191; 2005 yılında isteği üzerine 166, yaş haddinden 40, açıktan 1, malulen 1 olmak üzere toplam 208; 2006 yılında isteği üzerine 95, yaş haddinden 48, açıktan 2, malulen 2 olma üzere toplam 147; 2007 yılında isteği üzerine 57, yaş haddinden 48, açıktan 3, malulen 1 olmak üzere toplam 109; 2008 yılında isteği üzerine 79, yaş haddinden 47 olmak üzere toplam 126; 2009 yılında isteği üzerine 55, yaş haddinden 63, malulen 1 olmak üzere toplam 119, 2010 yılında isteği üzerine 58, yaş haddinden 75 olmak üzere toplam 133; 2011 yılında isteği üzerine 146, yaş haddinden 64, açıkta iken 2, malulen 2 olmak üzere toplam 214 olduğunu söyledi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SSK’LILARIN GÖZÜ KULAĞI MECLİS’TE

EYLEM YAPACAKLARI KÖR EDECEK FENER!

TÜRKİYE'YE GOOGLE CEZASI!
»  ''FERMAN PADİŞAHINSA ÜLKE BİZİMDİR''
»  EV SAHİPLERİNE İYİ HABER
»  ''ÖLSEM DE KONUŞMAM''
»  GÖKTÜRK 2 UZAY'DA
»  'TALABANİ'NİN ÖLDÜĞÜ HABERİ UYDURMA'
»  KARAYILAN MAĞARAYA SIĞINIYOR
»  TALABANİ ÖLDÜ İDDİASI
»  MECLİS İÇTÜZÜK İÇİN KOLLARI SIVADI
»  ALMANYA’DA 1.4 MİLYON TÜRK VAR
»  CHP' Lİ DÜZGÜN:RASMUSEN SOKAK KABADAYISI
»  SEZER'IN 2 KIZINI DA İŞTEN ÇIKARDILAR!
»  POLİS, BEDAVAYI DAYAK İLE ALDI!
»  ÖCALAN'IN NAMAZARKADAŞI!
»  BAŞBUĞ'A YİNE TAHLİYE ÇIKMADI
»  HOŞGÖRÜ GECESİNDE GERİLİM!
»  MECLİS'TEŞEREFSİZ TARTIŞMASI
»  DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI
»  OTOMOTİVDE YIL SONU KAMPANYALARI!
»  KIŞANAK'TAN ARINÇ'A İŞKENCE CEVABI
»  SUCUK PARALARINI CEBİNDEN ÖDEMİŞ!
»  GÜLEN'DEN KATLİAM İÇİN TAZİYE MESAJI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.