Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3157
EURO
35,1213
IMKB
9,058
ALTIN
2.292,730
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'' 7 Haziran'dan Sonra Erken Seçim Var''
  7 Haziran dan Sonra Erken Seçim Var
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Uluslararası sermaye, Türkiye'de AK Parti- CHP koalisyonunu kurguluyor. Çünkü ancak bu koalisyonla federasyon sistemine geçilebilir. Seçimden kısa süre sonra da Cumhurbaşkanı, Meclis'i fesh edecek ve erken seçime gidilecek. Erken seçim öncesi de barajlar kaldırılacak" dedi
 
12.5.2015 - 14:43

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bu sabah Denizli'yie gelerek, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Milletvekili adayları ve partilileriyle bir araya gelen Türker, seçim vaatlerinin de yer aldığı çeşitli açıklamalar yaptı. İktidara gelmeleri halinde asgari ücretin 2 bin lira olacağını, asgari ücretin sosyal güvenlik harici vergiden ve diğer yasal kesintilerden muaf tutulacağını söyleyen Türker, "Her sabah okullarda çocuklarımıza kahvaltı vereceğiz. Sabah anne erken uyanıyor, çocuk kahvaltı yapmak istemiyor ailede kavga oluyor. Çocuklar hayata kavgayla başlıyor. İyi beslenemeyen çocukların algısı zayıflıyor. Türkiye, algılamada 44'üncü sırada yer alıyor. Algı eksikliği nedeniyle Türk toplumu birbiriyle kavga ediyor. Mezhep, etnik köken, kadın, erkek diye gruplaşıyoruz. Çocuklarımıza okullarda kahvaltı vererek onların algılarını güçlendireceğiz" dedi.

'PARALEL DEVLET VAR, AMA O YAPI HÜKÜMETİN KENDİ İÇİNDE'

Türker, "Gülen Cemaati ile ters düştüler. Gezi olayları ve Suriye politikası bardağı taşırdı. Taraflar iyice birbirine girdi. İktidar da, dershaneleri kapatma kararı aldı. Cemaatin okullarına giden Kürtler dağa çıkmıyor. İmralı ile görüşmelerden sonra dershaneleri kapatma kararı alındı. 17-25 Aralık operasyonlarından sonra AK Parti'nin algı yöneticileri süreci tersine çevirmek için Abdullah Öcalan'ın daha önce sarf ettiği 'Paralel Devlet' sözünü hatırlattı. Bu sözler dönemin başbakanı Erdoğan'ın ağzından çıkmaya başladı. Türkiye'de bir zamanlar, 'Sen komünistsin' diye belli kesim nasıl dışlanmaya çalışıldıysa, yeni bir algı operasyonuyla bazı kesimlere de 'Sen paralelsin' denmeye başladı. Türkiye'de paralel devlet var ama o yapı hükümetin kendi içinde. Osmanlı döneminde bile kadılar yargılanmadı ama şimdi o yapı verdikleri karardan dolayı hakimleri yargılıyor" diye konuştu.

'ALTI PARTİ BARAJI AŞACAK'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, barajı geçecek partileri AK Parti, CHP, DSP, Saadet Partisi, HDP ve MHP olarak sıraladı. Denizli'de 4 milletvekili bulunan AK Parti'nin bile bu seçimde kentte iki milletvekilinde kalacağını öne süren Türker, "Tek başına hiçbir parti iktidar olamayacak. Altı parti barajı aşacak. Bu seçime katılım yüksek olacak. Bizim AK Parti içinde yüzde 5 ile 8 arasında oyumuz var. Biz, AK Parti ve CHP'deki o oylarımızı alacağız" dedi.

Koalisyon hükümetine işaret eden Türker, "Uluslararası sermaye, Türkiye'de AK Parti- CHP koalisyonunu kurguluyor. Çünkü ancak bu koalisyonla federasyon sistemine geçilebilir. Seçimden kısa süre sonra da Cumhurbaşkanı Meclisi fesh edecek ve erken seçime gidilecek. Erken seçim öncesi de barajlar kaldırılacak" dedi.

'CUMHURBAŞKANI HERKESİ KUCAKLAMALIDIR'

Seçim yasaklarının başlamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlara çıkmasını beklemediklerini söyleyen Türker, "Tayyip Bey aynı tutumunu yasaklar başladığı zaman da sürdürürse; Anayasa Mahkemesi'ne dava açarız. Anayasa Mahkemesi büyük olasılıkla davayı kabul etmez. Biz de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kapısını çalarız. Sadece biz mi? Binlerce dava açılır. Bu nedenle, Cumhurbaşkanının şu anki tutumundan vazgeçeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalıdır. AKP birinci parti olamazsa, hükümeti kurdurtmayacak mı? Zaten, AKP 242 milletvekilini bile bulamayacak. Erdoğan bunu gördü, başkanlık sisteminden vazgeçti" diye konuştu.

Kenan Evren'in ölümüyle ilgili de konuşan Türker, "Biz elimize Kuran-ı Kerim'i alıp, ölenin arkasından kötü konuşmayız. Allah rahmet eylesin. Evren'in fikirlerini savunmuyoruz ama onun çıkardığı yasalarla ülkeyi yönetenler, ellerine Kuran-ı Kerim'i alıp hakaret ediyor. Oysa dinimiz böyle emretmiyor. Biz, ölenin arkasından kötü konuşmaz, hakkımızı helal ederiz. Evren Paşa herkese ders olsun. Toplumda nasıl anılacağın çok önemli. Cumhurbaşkanı da ölümden ders çıkartsın" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye Özel Görev

Bahçeli'den Son Dakika Hamlesi

Senden olsa olsa fındık kurdu olur
»  İşte MHP'nin Seçim Bildirgesi!
»  Kılıçdaroğlu Adaylara 'Kaynak'ı Açıkladı
»   İdris Naim Şahin Partisinden Ayrıldı
»  CHP'den Soykırım İddiasına Sert Yanıt
»  Bahçeli'den Çok Sert Ağrı Açıklaması
»  MHP'den, Öcalan ve Çözüm Süreci Vaadi!
»  MHP'nin Yüzde 41 Hesabı!
»  Ahmet Özal Hangi Partiden Aday Oldu?
»  BBP’de ‘Damat’ krizi…
»  Sinan Aygün'den Kılıçdaroğlu'na Teşekkür
»  Flaş.. MHP'de İhsanoğlu Sürprizi
»  Demirtaş:Tüm Hesaplarını Altüst Edeceğiz
»  2 Partiden CHP'ye Destek Kararı
»  CHP LİDERİ'NDEN İKTİDAR OLURSAM VAATLERİ
»  15 HDP'li Vekile Büyük Şok!
»  MHP'de Yeni Görevlendirme!
»  CHP'de Büyük Tasfiye
»  ''Az kaldı Saraylılar Kaybedecek''
»  2 Parti Anadolu Partisine Katıldı!
»  MHP Lideri Bahçeli: Maskeler Düşüyor
»  İnce'den Erdoğan'a Aldatıldık' Yanıtı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.