Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKP ile MHP Birbirine Muhtaç"
 AKP ile MHP Birbirine Muhtaç
 
Seçim ittifaklarının Türkiye’nin gündeminden düşmediği bu dönemin en çok öne çıkan isimlerinden biri olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019’daki seçimler öncesi ‘Cumhur İttifakı’ kuran AKP ile MHP’nin birbirine muhtaç olduğunu söyledi.
 
16.3.2018 - 17:22

Daha önce birbirlerini ‘çok acımasızca tenkit eden’ iki partinin seçimlerde birbirlerine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "Çünkü Cumhurbaşkanlığı için bir oy bile önemli. MHP içinde bir ayrılma oldu, oyların hangi tarafa kayacağı konusunda tereddütler doğdu.Yüzde 10 barajının altına düşerse Meclis dışı kalınmaması için bir ittifak ortamı hazırlandı” dedi.

‘Cumhur İttifakı’nın herhangi bir ilkeye dayanmadığını savunan Karamollaoğlu, "'Cumhur' olmasının, milli olmasının birtakım özelliklere dayanması lazım. Bunların hiçbiri yok. O zaman bu ittifak sadece seçimlerde barajı aşıp Meclis'e girebilmek, öbür taraftan da 50+1'i garanti altına almak içindir. Bu menfaat birlikteliğidir” diye konuştu.

Uyum yasası konusunda CHP ve İyi Parti ile görüştüklerini belirten Saadet Partisi lideri, "Şimdiden ittifakları konuşmak lüzumsuz. Bu durum spekülasyona yol açar. Türkiye'nin meselelerini konuşmalıyız. Her partiyle görüşeceğiz özellikle bazı konularda fikir alışverişinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

"Darbeleri yaşadık, bizi hapse attılar ama yine de hukuka güven vardı"
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Karamollaoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

-Türkiye'de ‘kuvvetler ayrılığı' ortadan kaldırılıyor. Adaletin işleyişi konusunda herkes endişe içinde. Kangren olmuş. Bir numaralı sorunun adaletin kaybolması olduğunu görüyorum. Geçmişte 12 Mart muhtırasını, 1980 darbesini de yaşadık. Ama o dönemlerde adalet mekanizmasına veya başka yere müdahil olunmadı. Bizi hapse attılar ama yine hukuka güven vardı. İnsanlar mahkemeye gittiklerinde haklarını savunabileceklerine inanıyorlardı. Şimdi o kayboldu.

-Hakimler karar vermekten korkuyor. Karar vermekten korkan bir hakimin adil karar verme durumu yoktur. Karar verenler de OHAL'de yaşadığımız için görevlerinden alınıyorlar. Korkan yönetici de adil davranamaz.

Başörtüsü sorununu çözdüler ama bu Türkiye'nin bütün problemlerini çözdük manasına gelmiyor onun için adalete her şeyden daha fazla vurgu yapma ihtiyacı duyuyorum. Adalet olmazsa devlet olmaz.

"Hükümetin ekonomi meselelerini ele alışı bile acemice"
-İkinci ana sorunumuz ekonomide çok ciddi bir çıkmazın içine girildiğidir. Devletin imkanları, maalesef büyük çoğunlukla özelleştirme adı altında satıldı. Tarım başıboş bırakıldı. Üzülerek söylüyorum sanayileşmede de yok. Hükümetin meseleleri ele alışları bile acemice. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini havsalam almıyor. İhalelerde şeffaflık denilen bir şey yok.

-Otomobil üretmek için üretimiyle alakası olmayan TÜBİTAK dışarıdan bir model satın almış. Arkasından da, ‘Bunu üretecek bir babayiğit aranıyor' diyorlar. Otomotiv sanayine böyle girilmez. Gerekli desteği verirseniz, otomotivciler, ürettikleri modellerin yerli kısmını çoğaltırlar.

"Benimle ilgili bir şey bulamazlarsa saldırmak için uyduruyorlar"
-Terörle mücadelede, hukukun tesisinde, ekonomide çok ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Eğitimde, sağlıkta, dış politikada sorunlar var. Hiçbir konuda ciddi bir tedbir alınmamasından da endişe ediyoruz. Ülkemizin gidişatı konusunda endişeliyiz.

-Türkiye sürekli kamplaştırılıyor, insanlar birbirine hasım hale getiriliyor. Ben bugün bir şey söylüyorum, benimle ilgili bir şey bulamazlarsa saldırmak için uyduruyorlar. Bir kere edepli dürüst olmak gerekir. Bir de hiçbir dönemde partizanlık, yolsuzluk ve israf bu kadar artmadı. Bu durum bizi ister istemez endişelendiriyor.

-Somut rakam söylüyorum, şu anda 3 milyon 250 bin işsiz var. Sosyal yardım aldığı için iş aramayanlarla birlikte 4 milyonu geçiyor. Müthiş bir iç göç var. Anadolu boşalıyor. Borç batağındayız. 892 milyar TL'lik iç borcumuz var. Hükümetin bunun karşılığındaki faiz borcu bu yıl 71 milyar lira. Dış borcumuz 400 milyar doları geçti.

"Biz nasıl bir tarım ülkesiyiz ki ithale muhtaç hale geldik?"
-Buğday, nohut, mercimek, pirinç, büyükbaş-küçükbaş hayvan ve et ithal ediyoruz. Biz nasıl bir tarım ülkesiyiz ki ithale muhtaç hale geldik? Şimdi pancar özelleştiriliyor. Bu çiftçiye vurulan en son, en büyük darbedir.

-Cumhurbaşkanı diyor ki ‘IMF den borç alsaydık onun boyunduruğuna girerdik.' Bunu duyunca şaştık. Cumhurbaşkanının dediği doğru, IMF'ye de borcumuz kalmadı. IMF'nin dikte ettirdiği politikaları izliyoruz. Yani IMF boyunduruğu hala boynumuzda.

"İttifakın ‘cumhur' olmasının, milli olmasının birtakım özelliklere dayanması lazım"
-Seçim sisteminde sadece ittifak konusu gündeme getiriliyor. Oy pusulasında mührü yanlış yere bassa, iki kere ya da üç kere bassa, tepeye bassa, aşağıya bassa sayılacak. Bir plan, program var burada, şuna inanıyordum: Türkiye'deki seçim sistemi dünyada ki en düzgün sistemlerden birisi. Çünkü esas seçimi hakimler yürütüyordu. Hükümetin müdahalesi olmuyordu. Valiler, kaymamaklar, hatta emniyet karışmıyordu. Şimdi bunların hepsi birden bire kalkıyor. Valilere yetki veriliyor. Bunu iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir. Valilerin seçime müdahalesi, hükümetin doğrudan doğruya müdahalesi manasına gelir. Bu kapıyı neden açıyorsunuz?

-AKP ve MHP birbirine muhtaç gibi. Birbirlerini çok acımasızca tenkit ettiler. Arkasından ne olduysa şimdi de can -ciğer dost oluverdiler. Bu seçimlerde birbirlerine ihtiyaç duymalarından kaynaklanıyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığı için bir oy bile önemli. Öbür taraftan da MHP içinde bir ayrılma oldu, burada da oyların hangi tarafa kayacağı konusunda tereddütler doğdu. Yüzde 10 barajının altına düşerse Meclis dışı kalınmaması için bir ittifak ortamı hazırlandı. Bu ittifak ilkeye dayanmıyor.

-‘Cumhur ittifakı' deniliyor. Yani bunun ‘Cumhur' olmasının, milli olmasının bir takım özelliklere dayanması lazım. Bunların hiç birisi yok. O zaman bu ittifak sadece seçimlerde barajı aşıp Meclis'e girebilmek, öbür taraftan da 50+1'i garanti altına almak içindir. Bu menfaat birlikteliğidir.

"Şimdiden ittifakları konuşmak lüzumsuz"
-Uyum yasasıyla ilgili CHP ve İYİ Parti ile görüştük. Şimdiden ittifakları konuşmak lüzumsuz. Bu durum spekülasyona yol açar. Türkiye'nin meselelerini konuşmalıyız. Her partiyle görüşeceğiz özellikle bazı konularda fikir alışverişinde bulunacağız. Her partinin elbette kendi programı, farklılıkları vardır. Şimdi gündeme getirmenin faydası yok düşüncesindeyiz.

-Referandum öncesi genelde herkes bizim kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran değişikliğe müspet yaklaşacağımız kanaatindeydi. Referandumdaki tavrımız nedeniyle bize kapı açıldı.

-Sosyal demokratlardan da, milliyetçi kesimden de, Güneydoğu'daki Kürt seçmenlerden de, AK Partili seçmenden de, gidişattan endişe duyan seçmenlerden de bir teveccüh gördük. Bu bizi ümitlendiriyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akın Atalay'a Yine Tahliye Yok

Bulaşıkçılıktan Milyonluk Vurgunculuğa

Bakın seçim Zarfı Niye Fazla Basılmış!
»  Eski Polis Koleji ÖğrencilerineOperasyon
»  CHP'den Aday Belirleme Kampı
»  İittifakla İlgili Bomba İddia
»  28 İl'de Fetö Operasyonu
»  ''Söz Diyor 1 Ay Sonra Leş Gibi Kokuyor''
»  Meclis'ten Şeker Kararı
»  Erken Seçim Kararını Bahçeli Açıklayacak
»  Erdoğan'dan Seçim İttifakı Yasasına Onay
»  Kılıçdaroğlu'ndan istiklal Marşı Yorumu
»  ABD'den Menbiç Kıvırtması
»  Akşener'den Erdoğan'a Anket Çağrısı
»  Rusya'ya Karşı Peş Peşe Hamleler
»  Erdoğan'dan AP'na :Boşuna Heveslenmeyin
»  'İttifak Yukarıda Var Tabanda Yok'
»  CHP'de Engin Özkoç Krizi
»  Metrobüs Durağında Tinerci Dehşeti
»  İYİ Parti: FETÖ Eylem Hazırlığında
»  Menbiç Görüşmesi Ertelendi!
»  "AKP ve MHP'nin Alacağı Maksimum Oy..."
»  AP’den Ankara’ya Skandal Afrin Talebi!
»  İYİ Parti'de Şok İstifa
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.