Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7774
EURO
43,5910
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.930,910
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KİLİTLENMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK''
 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KİLİTLENMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği paketinin, veto edilmesi durumunda tekrar gönderileceğini ifade ederek, "Yapılan bu değişiklikle kilitlenmenin önünü milletimiz açacaktır" dedi.
 
10.5.2007 - 20:12
      Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından, kuliste gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Şu andaki durum bir kilitlenmeyi getirmiştir. Ama bugün yapılan bu değişiklikle bu kilitlenmenin önünü milletimiz açacaktır" diye konuştu.
      Başbakan Erdoğan, teklifin Cumhurbaşkanı tarafından TBMM’ye iade edilmesi halinde tekrar gönderileceğini söyledi.
     
      "PARLAMENTODA BU İŞİN ÖNÜ TIKANDI. AZINLIK ÇOĞUNLUĞA TAHAKKÜM ETMEK İSTEDİ. BİZ DE ’MİLLETE GÖTÜRELİM’ DEDİK"

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği paketinin, TBMM’ye iade edilmesi durumunda Cumhurbaşkanına tekrar gönderileceğini bildirerek, "Yapılan bu değişiklikle kilitlenmenin önünü milletimiz açacaktır" dedi.
      Erdoğan, Anayasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından, kuliste, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği paketine destek veren partisine mensup milletvekillerine, Anavatan Partisi grubuna ve bağımsız milletvekillerine özellikle çok teşekkür ettiğini söyledi.
      Milletvekillerinin ısrarlı bir şekilde süreci takip etmeleri sonucu bu değişikliğin gerçekleştiğini belirten Erdoğan, teklifin Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.
      Erdoğan, şöyle konuştu:
      "(Değişiklik) İnanıyorum ki Türkiye’nin demokratik sürecine farklı bir kazanım sağlayacaktır. Bu aynı zamanda insanımızın bu konudaki kararlılığında, demokrasinin geleceğe yönelik kilitlenme riskini ortadan kaldıracaktır. Şu andaki durum, bildiğiniz gibi bir kilitlenmeyi getirmiştir. Ama bugün yapılan bu değişiklikle bu kilitlenmenin önünü milletimiz açacaktır. Milletimiz önünü açarken, tabi bir şey daha geliyor. Madem ki 5 yıl uzun bir süre deniliyordu, bunu 4 yıla indirmeyi, parlamentomuz bu anayasa değişikliğiyle karara bağlamıştır.
      Cumhurbaşkanı seçimiyle alakalı olarak... Madem 7 yıl fazlaydı. Bunun için de 5 artı 5 şeklinde bir farklı tez milletimizin önüne gidiyor.
      Bunu isteyen kim? Milletimizin vekilleri. Artık bunu da milletimize sunuyor. Yani 5 yılın sonunda, ikinci bir 5 yıla vize verir veya vermez.
      Kim? Millet... ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyorsak, o zaman milletimizden çekinmeyeceğiz ve milletimize rahatlıkla gideceğiz.
      Bunu AK Parti ve ANAVATAN grubuyla, bağımsız milletvekillerimiz göstermiştir. Teşekkür ediyorum."
     
      "YILLARDIR TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE"

      Erdoğan, "Değişiklik teklifi paketinin aceleye getirildiğine ilişkin eleştiriler olduğunun" anımsatılması üzerine de şunları söyledi:
      "Bu konular 24 saatte konuşulan konular değil arkadaşlar. 48 saat önce Mecliste görüşülmüş olan konular... Bugün oylanan, komisyonlardan geçen bu konular, yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan konular. Bu konulara aslında politikacılar yabancı değil, uzak değil. Bunlar bilinen konular, ama bugün için bunun Meclisimizin gündemine taşınması maalesef gerekli oldu.
      Çünkü, parlamentoda bu işin önü tıkandı. Azınlık çoğunluğa tahakküm etmek istedi. Dolayısıyla, mademki böyle, demek ki bu kilitleniyor, çözemiyoruz. Öyleyse, millete götürelim. Millete götürdüğümüz takdirde artık bunun kilitlenmesi de söz konusu olmayacaktır. İki turlu bir seçim... Ondan sonra millet bu kilidi açacaktır." Teklifin veto edilmesi durumunda ne yapılacağının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Tekrar buraya gelir, tekrar..." dedi.
      Erdoğan, "Yetişir mi?" sorusuna da "Bütün onların hesabı yapıldı" yanıtını verdi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'DAN MUMCU'YA KUTLAMA

CUMHURBAŞKANINI ARTIK HALK SEÇECEK

CHP'Lİ ESAT CANAN AK PARTİ'YE KATILIYOR
»  AKP'YE ADAY BAŞVURUSU BİN'İ GEÇTİ
»  PKK'LI TERÖRİSTTEN ŞOK İTİRAFLAR
»  CUMHURBAŞKANINI "HALK SEÇSİN TAMAM", GÖZLER SEZER'DE
»  BAŞBAKAN'I ELİNDEN TANIDI
»  SEZER-BAYKAL SAMİMİYETİ
»  CHP'Lİ ADAYLARDAN DOKUNULMAZLIK TAAHHÜTNAMESİ
»  BAĞIMSIZ ADAYLAR BİRLEŞİK OY PUSULASINDA
»  "GENEL BAŞKAN SİYASETİN VEKİL OLMAK İÇİN YAPMIYOR"
»  DANIŞTAY'DAN EMNİYET'E İRTİCA ELEŞTİRİSİ
»  ÇİFTÇİYE GECE YARISI SEÇİM YATIRIMI
»  ÇALIŞANLARA, SEÇİM ÖNCESİ 'KEY' ÖDEMESİ KIYAĞI
»  İKİ BAKAN ARASINDA ÖZAL KAVGASI
»  RAHŞAN ECEVİT: ''SOLDA GÜÇ BİRLİĞİ İKTİDARI GETİRİR''
»  ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT, 2 SAAT 15 DAKİKA NE GÖRÜŞTÜ?
»  RAKEL DİNK'E DTP'DEN VEKİLLİK TEKLİFİ
»  NÜKLEER'DE GÖZLER ÇANKAYA'DA
»  YILMAZ, ADAYLIĞINI RİZE'DE AÇIKLAYACAK
»  "TÜRKİYE DEMOGRAFİK ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR"
»  İSTİFALARLA GELEN KADROLAŞMA KAVGASI
»  ESKİ DEP'LİLER ADAY OLUYOR
»  HRANT DİNK'İN KATİLİNİN AZMETTİRİCİSİ ANLATIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.