Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Anayasa'yı Tanımıyorum''
 Anayasa yı Tanımıyorum
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala, hiçbir anayasal kurumun millet egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmadığını, böyle bir yetkiyi tanımadığını söyledi.
 
3.3.2015 - 11:39

  MHP’nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında, kamu düzenini sağlamada görevlerini yürütemediği, PKK-KCK’nın faaliyetlerini engelleyemeyerek paralel devlet yapılanmasına zemin hazırladığı, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını akamete uğratma girişimlerinde bulunduğu iddiasıyla verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

  “HİÇBİR ANAYASAL KURUM MİLLET EGEMENLİĞİ KULLANMA YETKİSİNE SAHİP DEĞİLDİR, TANIMIYORUM”
  Mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu belirten ve hiçbir anayasal kurumun milletin egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmadığını, böyle bir yetkiyi tanımadığını belirten Bakan Efkan Ala, “Anayasaya yemin ediyoruz, uyuyoruz. Bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz. Bu anayasa darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir. Anayasada diyor ki, ‘milletindir egemenlik, millet bu egemenliğini devletin anayasal kurumları eliyle kullanır.’ Katılıyor musunuz buna Allah aşkına. Millet egemenliğini milletvekilleri eli ile kullanır, referandum yoluyla kullanır. Hiçbir anayasal kurum millet egemenliği kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum. Bu anayasa derhal değişmelidir. Milletin iradesini gasp etmiş, satır aralarına gizlemiştir, söküp çıkartıp millete teslim etmek bizim görevimizdir” dedi.

  “TÜRKİYE KÜÇÜK BİR DEVLET GİBİ DAVRANAMAZ”
  Gensoru önergesi görüşmesinde hakkındaki iddialarla ilgili genel kurul kürsüsünden konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin basit hesapların arenası olamayacağını kaydederek, “Türkiye’nin sorunları da, fırsatları da, tehditleri de büyüktür. Risklerde ve bu tehditlerde başarılı olmanın temel nedeni milletimizin kabul edebileceği siyasi inisiyatifi alıp, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayacak olan politikalar üretip milletimizin onayını aldıktan sonra kararlılıkla uygulamaktır. Türkiye küçük bir devlet gibi davranamaz, basit hesapların arenası olamaz” diye konuştu.

  “BİZİM DERDİMİZ, MİLLETTEN GENSORU ALMAYALIM”
  Kendisinin talimat verdiği gibi cümlelerin kullanıldığını hatırlatan Bakan Ala, “Ben, TBMM’den talimat alırım ve bu benim için onurdur. Hiç kimse de bu Meclise, Meclis Başkanvekiline ve Başkanına talimat veremez. Verecek olanın karşısında daha önce darbe girişiminde bulunanların karşısında durduğumuz gibi dururuz. Darbe hangi enstrümanla yapılıyorsa onunla karşısında durulur” dedi.
  “Bizim derdimiz, milletten gensoru almayalım” ifadelerini kullanan Bakan Ala, siyasi istikrarın kıymetinin bilinmesi ve baş üstünde tutulması gerektiğini kaydetti. Bakan Ala, “Bazı arkadaşlarımız demokrasi ile terör arasındaki ilişkiyi kuramıyor olabilirler. Demokrasi teröre olan desteği azaltır. Halkın adalete olan güvenini artırır, size meseleyi topyekun çözme ortamı çıkartır” şeklinde konuştu.

  “KÜRTLER DE BENİM KARDEŞİMDİR, ONLARIN DİLİ YASAKLANDIĞINDA AYNI TEPKİYİ KOYARIM”
  Türkçe'nin yasaklanmasının karşısında durduğu gibi Kürtçe'nin de yasaklanmasının karşısında duracağını belirten Bakan Ala, “Diyarbakır Cezaevi'nin zulmünü bilmeyen bu meseleyi çözümde bir katkıda bulunamaz. İnsanların anadillerini yasaklamayı kınayamayanlar bu meselenin çözümüne katkıda bulunamaz. Ben Bulgaristan’da Türklerin isimleri, dinleri yasaklandığında siyasal bilgiler öğrencisiydim, Saraçhane’de en önde yürüyordum, yine yürürüm. Benim dilim yasaklanıyordu. Benim dilim yasaklandığı zaman hangi tepkiyi koyuyorsam, benim kardeşimin, Kürtler de benim kardeşimdir, onların dili yasaklandığında aynı tepkiyi koyarım” ifadelerini kullandı.

  “MİLLETİMİZ DE ONAYLARSA BİR DAHA Kİ DÖNEM ADAYIM”
  Muhalefet milletvekillerine önerilerde bulunan ve salon siyasetinin milletin derdine deva olmayacağını kaydeden Bakan Ala, “İnşallah Allah fırsat verir, milletimiz de onaylarsa bir daha ki dönem adayım, aranıza katılma şerefine nail olacağım. Burası parlamentodur, çeşitli görüşler olacak. Böyle temel problemlerde milletimizin geleceğini düşünerek, birbirimizi hırpalamadan, kimseyi ötelemeden, 78 milyonun devlet olduğunu unutmadan, yani hazineden maaş alanlar sadece devlet değildir, hazineye vergi verenlerde devlettir, onlar biraz daha fazla devlettir. Oralarda teşkilatlanmaya bakın, o bölgelerde teşkilatlanmaya bakalım. Sadece salon siyasi ile milletin derdine deva bulmak zordur. Genel ilkeler üzerinden, Türkiye’nin genel hedeflerine doğru yürümezsek, basit meseleleri büyütürsek, çok büyük meseleleri basite indirgersek sadece kendimize yazık etmiş olmayız, memlekete, millete yazık etmiş oluruz”
 açıklamasında bulundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meclis'te Gece Yarısı Kavgası!

Bakana Meslekten İhraç Şoku!

Kabine'de 3 Bakan İstifa Edecek
»  Mehmet Haberal Aday Olmadı!
»  Meclis'te 'Silah Bırakma' Atışması
»  Kılıçdaroğlu'nun Mal Varlığında NelerVar
»  CHP'den Sosyal Medya Düzenlemesi
»  Yaşar Kemal'e Son Görev!
»  Davutoğlu'ndan Kandil'e Oyalama Uyarısı!
»  Kadir İnanır İmralı'ya Gidiyor İddiası!
»  Vatandaş. Merkez'e Baskıdan Rahatsız
»  Şehit Anasını Meclis'e Almadılar!
»  Arınç, İstifa Edecek mi?
»  Erdoğan, Umre Yaptı!
»  BAHÇELİ: ''BÖYLE KEPAZELİK OLMAZ''
»  ''Hükümet Zerre Kadar Umut Vermiyor''
»  CHP iyimser, MHP tepkili
»  'Ciddiyseniz Bizi Öcalan İle Buluşturun'
»  Muhalefete Şah Fırat Desteği!
»  Erdoğan’dan Çağrı Açıklaması!
»  ''Bu Bir Vatana İhanet Belgesidir''
»  Türkiye Büyük Ustaya Ağlıyor!
»  Öcalan'dan PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı
»  Büyük Usta Yaşar Kemal'i Kaybettik
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.