Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4444
EURO
43,6589
IMKB
9.078,000
ALTIN
3.989,130
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AÇILIM"I ELEŞTİRDİ ANINDA HEDEFE OTURTTULAR
 AÇILIM I ELEŞTİRDİ ANINDA HEDEFE OTURTTULAR
 
TARİHÇİ Prof. Dr. İlber Ortaylı, MHP’nin Siyaset ve Liderlik Okulu’nda düzenlenen seminerde AKP’nin PKK açılımını eleştirince kendini bir anda yandaş medyanın hedefinde buldu. Açılımı ciddiyetten uzak bulduğunu belirten Ortaylı, malum medyanın kendisine yönelik tavrına şaşırmadığını da vurguladı.
 
9.2.2010 - 00:55

Eleştirince hedef aldılar
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, AKP’nin PKK açılımına karşı çıkınca yandaş medya hemen harekete geçti. Gazeteler, İlber Ortaylı’nın sözlerini “Dinleyenleri şaşırttı, şok etti” şeklinde başlıklarla sayfalarına taşıdı

PKK açılımana karşı çıkmak suç haline getirildi. Ülkenin bölünme tehlikesine dikkat çekerek, ’açılım’ çalışmalarının ülke yararına olmadığını dillendirenler yandaş basın tarafından hemen hedef tahtasına oturtuluyor. Önceki gün MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nda düzenlenen seminerde konuşan Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, AKP’nin PKK açılımını eleştirince bir anda gazetelerin tepkisiyle karşılaştı. Ortaylı’nın haberini sayfalarına taşıyan yandaş medya, alaycı başlıklar atmaktan da geri durmadı. “Ortaylı şok etti”, “Dinleyenleri şaşırttı”, “MHP’lilerin karşısında coştu”, “Şaşırtan sözler”, “MHP’lileri mest etti” başlıklarıyla haberi yayımlayan gazeteler, ’açılım’a karşı çıkanlara nasıl ‘demokrat’ davrandıklarını bir kez daha ortaya koydu. Prof. Dr. Ortaylı, MHP’nin Siyaset ve Liderlik Okulu’nda önceki günkü konuşmasında “devletlerin ve toplumların düşünce yapısı” na dair tespitlerini anlatmıştı.

Asker düşmanı topluma gidiş
Son yıllarda Türkiye’de milliyetinden utanma duygusunun, antimilitarist, asker düşmanı bir topluma doğru gidişin körüklendiğini belirten Ortaylı, “Burada Avrupa devletlerinin kışkırtmasının olmadığını söyleyemeyiz. Askeri vasıflarını kaybetmiş Avrupa, bizde bulunan bu vasfın yok olmasını istiyor” demişti. Ordunun siyasete karışmasının da kaçınılmaz olduğunu, bu tezin tarihsel gerçeklik taşıdığını savunan Ortaylı, “Sivil siyasetin kendini geliştiremediği ortamda darbe kaçınılmazdır. Bugün hiçbir siyasi parti gençleri eğitmiyor, gençlik kolları yok. Yeni yeni siyasi akademileşme başladı. Buralardan yetişen gençler partileri yönetirse, partiler  apatılmaz” diye konuşmuştu.

Açılım boş laf
Hükümetin “PKK açılımı” çalışmalarını da eleştiren İlber Ortaylı şöyle devam etmişti: “Açılım boş laf. Bunu isteyenler gitmez de, durmaz da. Fransa olabilirdik. Bütçemizi 20 yıldır götüren, adını koymakta şey var, iç çatışmanın içindeyiz. Bu tip bir açılım ve uzlaşma söz konusu olamaz. Eğitim vereyim diyor. Peki vereyim 3 bin tane okul açalım. Hanginiz Kürtçe okutacak orda. Hollanda’dan Prof. Martin’i mi getireceğim size Kırmançi lehçesini öğretsin diye. Yani bunlar boş laflardır. Benim karşımda Avusturya Macaristan milliyetçiliği yok. Politikaların arasında çok ciddi gayret çalışma ve idrak bulunması gerekiyor.”

Kesip yapıştırmayla olmaz
Prof. Ortaylı, gazetemize yaptığı açıklamada da, açılımla ilgili olarak ortada boş lafın ötesinde bir şey olmadığını söyledi.  Ortaylı, “Öyle kesip yapıştırmayla olmaz. Açılım yapacaksan bunun bir programı olmalı. Açıldım demekle açılmıyor insan. Ciddi bir konu. Açılım diye sunulan programda sarih (açık) bir şey yok. Şu veya bu gazetenin veya hocanın söylediği şeylerle ben hüküm vermem” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ÜZERLERİNE TANK MI SÜRECEKSİNİZ?"

POLİS KIRIK DVD'NİN YENİSİNİ ŞAPKADAN ÇIKARDI

EMNİYET'TEN GİZLİ TANIK AÇIKLAMASI
»  TBMM'DEN SONRA BİR KAVGADA KKTC'DE ÇIKTI
»  ERDOĞAN'DAN AKP'Lİ VEKİLLERE SEÇİM STARTI
»  MHP'LİLER YAPMIŞ GİBİ ÜSTE ÇIKTILAR
»  BARIŞ YEMEĞİNDE HERKES İÇİNİ DÖKTÜ
»  İŞTE HALKIN GÜCÜ: METROBÜS ZAMMI GERİ ALINDI
»  FLAŞ.. EMİNAĞAOĞLU'NA YARGILAMA YOK
»  TELEFON KONUŞMASI BEDAVA OLUYOR
»  KOZMİK ODA RAPORU SAVCILIKTA
»  MECLİS'TE 'DİSİPLİN'Lİ GÜNLER BAŞLIYOR
»  DİNK DAVASINDA GİZLİ TANIK SKANDALI
»  FLAŞ.. ÜNİVERSİTE SINAVI TEHLİKEYE GİRDİ
»  BARIŞ YEMEĞİNDE NELER KONUŞULDU?
»  AVRUPA ADIM ADIM KRİZ'E DOĞRU!
»  FLAŞ.. ADLİ TIP'TAN ISLAK İMZA KARARI
»  DANIŞTAY'DAN KATSAYI KARARI
»  TSK'DA ÇAY MAKİNASI DÖNEMİ!
»  FLAŞ.. AHMET ALTAN, BALYOZ'A TANIK!
»  EGEMEN BAĞIŞ'IN ACI GÜNÜ
»  MECLİS'TEKİ TOPLAR KALDIRILDI!
»  TAPU'NUZU İKİ SAATTE ALAMAZSANIZ ŞİKAYET EDİN
»  MİLLEVKELİLLERİNE BÜYÜK ODA VE BUTİK OTEL!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.