Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9158
EURO
44,0192
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.123,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BÜYÜKARIT'TI ŞİMDİ DAHA DA BÜYÜK OLDU"
 BÜYÜKARIT TI ŞİMDİ DAHA DA BÜYÜK OLDU
 
Devletin Zirvesi Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 107’nci yıldönümünde buluştu. Zirvede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Sezer, Şemdinli iddianamesi için "Olağan değil" dedi. Genelkurmay Başkanı Özkök ise iddianamede suçlanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt için "O Büyükanıt’tı, şimdi daha büyük anıt oldu" diye konuştu.
 
14.3.2006 - 07:34

ORTA  sıralarda Başkomutan Ahmet Necdet Sezer...İki yanında ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve 5 ay sonraki Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Yaşar Büyükanıt var.Bir saat süren Şu Çılgın Türkler eseri, piyanoda çalınan ’Hey gidinin efesi’ parçası eşliğinde, "Zafer, zafer, zafer" nidalarıyla bitti. Salonu dolduran bin kişi ayakta. Tempo tutup söylüyor: "Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız."Salonu dolduran yüzlerce Harbiyeliyle komutanlarına bakıyorum..Herkes, bir Kurtuluş Savaşı destanı olan ’Şu Çılgın Türkler’ oyunundan öylesine duygulanmış ki, coşkuyla eşlik ediyorlar:"Kanla, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti.."Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na öğrenci olarak girişinin 107. yıldönümü töreni.. Büyükanıt ve birçok subayın ’terörle mücadelede çete kurmakla’  suçlayan Şemdinli iddianamesinin  patlamasından tam 8 gün sonra..Hepimizin kafasında aynı sorular var. Gözümüz şimdiye kadar sessiz kalan Cumhurbaşkanı’yla ve Genelkurmay Başkanı’nda ..Acaba Özkök, Erdoğan’a ve Sezer’e ne dedi? Önce başkomutanın etrafını sardık, yanında Özkök var.

SEZER: OLAĞAN DEĞİL

İkisi de keyifli../_newsimages/1221276.jpgHatta o kadar ki, Cumhurbaşkanı, beni görünce "Nasılsınız Nur Hanım" diye kalabalığı yararak elimi sıkıyor.Cumhurbaşkanı’na etrafını saran gazetecilerden ilk sorunun gelmesi gecikmiyor. Bir meslektaşım, Şemdinli iddianamesiyle birlikte patlak veren krizi kastedip, "Son gelişmeleri olağan  görüyor musunuz?" diye sordu.Sezer gülerek, "Hayır olağan görmüyorum" dedi.Bir başkası "Olağan olmayan işlere alışalım mı efendim?" diye atıldı.Sezer, "Hayır alışmayalım" diye, yine gülerek karşılık verdi.Ya Cumhurbaşkanı, Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın iddianamesini nasıl değerlendiriyor?Cumhurbaşkanı, yüzündeki gülümseme hiç eksik olmadan, "Mahkeme değerlendirecek" dedikten sonra "En iyisi ben oturayım" diye bizlere takılıp yanımızdan uzaklaştı.

YAZILI METİN VERMEDİM

Cumhurbaşkanı veda edip ayrıldıktan sonra Özkök’ün çevresini sardık.. Soru yağmuru başladı:- Başbakan’la görüşmenizde yazılı bir metin verdiniz mi?- Hayır vermedim. - Ne dediniz?

- Sıkıntılarımızı ve değerlendirmelerimizi aktardık. Basındaki bilgilere göre konuşmak bize yakışmaz. Evrakın gelmesini bekledik.

YERİNDE AÇIKLAMA 

- İddianame geldi mi?

- Evet bu akşam saatlerinde geldi. İkinci başkanımız ve adli müşavirimiz değerlendirecek ve bana rapor verecek. Ben de soruşturma açılıacak mı, açılmayacak mı karar vereceğim.

- Büyükanıt’la ilgili mi?

- Sadece Büyükanıt yok başkaları da var.

- Cumhurbaşkanı’ndan bir talebiniz oldu mu?

- Hayır. Cumhurbaşkanı’ndan bir talepte bulunamam. Biz onun astıyız.- Başbakan’dan talebiniz oldu mu?- No Comment (Yorum yok).- Başbakan, "Atamalarda TSK’daki teamüllere uyacağız" dedi. Ne diyorsunuz?- Bize göre yerinde bir açıklama. Zaten bugüne kadar bir, iki istisna hariç bütün hükümetler teamüllere uydu. Çok iyi işleyen bir sistemimiz var.BEYNİMİZİ KOYARIZ

- Sizden sert muhtıra bekleniyordu. Ama hiç açıklama yapmadınız.- (Elini sallayarak) İlla pat küt yapmak mı lazım. Türkiye birinci sınıf  bir devlettir. Bütün kurumlar birinci sınıf gibi oynamalıdır. Biz de oynuyoruz. Masaya beynimizi, aklımızı, ışığımızı koyarız. Yumruk değil, beynimizi koyarız.Soru yağmuru devam ediyordu ki, Büyükanıt Paşa Özkök’ü kurtarmak istercesine şaka yaparak cepheyi yarıp sohbete katıldı. Büyükanıt’ı gören bir meslektaşım, "Aranızda sorun var deniyor?" diye sordu.Özkök gülerek, "Ben Beşiktaşlıyım. O Fenerbahçeli" diye takılınca kahkahalar patlatıldı.Tam ayrılıyorlardı ki en hayati soruyu sordum:"Büyükanıt Paşa’nın Genelkurmay Başkanlığı’nı engelleyen bir şey var mı?"Genelkurmay Başkanı’nın yanıtı çok açık ve netti:"Adı üstünde Büyükanıt’tı.. Şimdi daha büyük anıt oldu."İşte devletin zirvesindeki kararlı hava... Muhtıra yok. Hukuk işleyecek. Özkök’ün gülümseyerek  söylediği sözcük krize damgasını vurdu:

"İtidal yine  itidal."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY'DAN ŞEMDİNLİ İDDİANAMESİNE İNCELEME

SEZER:"OLAYLAR OLAĞAN DEĞİL, İZLİYORUM"

HÜKÜMET MB İÇİN KİMİ DÜŞÜNÜYOR
»  ÖNCELİK DEVLETİN
»  HALUK KOÇ'A BAŞBAKAN'A HAKARETTEN DAVA
»  ERBAKAN AFFI, AYNEN SEZER'E İADE EDİLECEK
»  ESKİ VEKİLLER MECLİS'TE YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ
»  CHP'DEN FINDIK İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI
»  PKK'DAN KÜSTAH AÇIKLAMA
»  GÖÇMENLERE, EROTİK SINAV!
»  DIŞİŞLERİ ÇALIŞANLARINA 'ÜSTÜN HİZMET' ÖDÜLÜ
»  UNAKITAN GENSORUSU YARIN GÖRÜŞÜLÜYOR
»  GÜL'ÜN ÖNERİSİ AB'Yİ KARIŞTIRDI
»  AKP'DE 'KÖŞK' ÇATLAĞI
»  APO'NUN HAKİMİNİ CHP İSTEMEMİŞ
»  YENİ ŞAFAK, AKP'Yİ UÇURDU!
»  TRABZON FENER'E ÇALIŞTI 1-1
»  ''AK PARTİ TEK TİPÇİ, TEK SESLİ, OLMAYACAKTIR"
»  "PKK'YI KULİSTE ELEŞTİRENLER KÜRSÜDE DE ELEŞTİRMELİ"
»  ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ ÇATLI MI KULLANDI?
»  BAKAN EKER VE MİLLETVEKİLERİ'NİN KORKULU DAKİKALARI
»  MECLİS BU HAFTA YÜKSEK TANSİYONLU
»  AKP'Lİ DEMİR'DEN SEZER'E BOMBARDIMAN
»  ÇANKAYA'DAN SATILIK VASITA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.