Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7462
EURO
43,6286
IMKB
9.271,000
ALTIN
4.142,210
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BAŞBAKAN, SAVCILARI HAREKETE GEÇİRME ŞAMPİYONU"
 BAŞBAKAN, SAVCILARI HAREKETE GEÇİRME ŞAMPİYONU
 
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Demokratik özgürlüklerinin kısıtlanması adına siyasette kendine alan açan Başbakan, şimdi cumhuriyet savcılarını harekete geçirmenin şampiyonluğunu yapmaktadır" dedi.
 
25.12.2005 - 18:03
     Ağar, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen "Hedef İktidar" toplantısında yaptığı konuşmada, 3 yıldır ülkenin meselelerini başkaları gibi sıcak odalarda değil, bir gün tarla, bir gün sokakta insanlarla paylaştığını anlattı.
     
     İktidarın baskıcı yöntemlere başvurduğunu savunan Ağar, "Kendisini en basit konularda tenkit etmek isteyenlerin üzerine yeri geldiğinde zabıta, yeri geldiğinde de maliye ve denetim gibi mekanizmalarla baskı kurdu. Demokrasinin gerçek teminatı olan yargı üzerinde bile baskılar kurulmaya çalışıldı. Demokrasinin ayrılmaz parçası olan sivil toplum örgütleri üzerinde, denetim ve kontrol sağlamak amacıyla her türlü metoda başvuruldu" diye konuştu.
     
     Türkiye'de yasaklara karşı koyarak iktidara gelenlerin, bugün yeni yasakların peşinde koşmaya başladığını iddia eden Ağar, hiç kimsenin hayat tarzı ve giyim-kuşamının siyasetin istismar alanı içinde asla olamayacağını bildirdi.
     
     Başbakan Erdoğan'ın "zina", "başörtüsü" ve "kimlik" gibi konularda Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde farklı konuştuğunu ileri süren Ağar, şunları söyledi:
     
     "Cumhuriyet'in başbakanlık koltuğunda oturan herkes cesaretli olmalıdır. Her yerde aynı şeyi konuşmalıdır. Milletin rahatını kaçıracak meseleler, siyaset alanı dışında tutulmalıdır. Semboller, kimlik meselesi ve insanların hassasiyetleri üzerinden yaptığınız siyaset yüze göze bulaşmıştır. Takke düştü, kel görünmeye başladı. Millet zaman zaman hükümeti tenkite kalktığında, farkı düşünceler ortaya koyduğunda, hiç demokraside olmayacak şekilde yasaklar adına, demokratik özgürlüklerinin kısıtlanması adına siyasette kendine alan açan Başbakan, şimdi cumhuriyet savcılarını harekete geçirmenin şampiyonluğunu yapmaktadır."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP ÖRGÜTÜNE, 'SEÇİME HAZIR OL' GENELGESİ

AKP'Lİ BELEDİYEDEN KİRACIYA İÇKİ YASAĞI

MUMCU: 'TÜPRAŞ'IN SATIŞI TAM BİR USULSÜZLÜKTÜR'
»  CHP'Lİ VEKİLDEN AKP'LİYE ŞARAP İÇ BASKISI!
»  SHP'DEN "BİZİ DE İNCELEYİN"TALEBİ
»  "GEMİ BUZ DAĞINA ÇAPRACAK"
»  "GAVUR İZMİR"PANKARTINA BAYKAL TEPKİSİ
»  AİHM KARARINDA CHP'Lİ ÖYMEN KAFA KARIŞTIRDI...
»  DP, SESSİZ SEDASIZ ANAVATAN'A KATILDI AMA....!
»  MUMCU:"AKP, ZENGİNİN HÜKÜMETİ OLDU"
»  "EMEKLİLERE EN AZ 150 YTL SEYYANEN ZAM YAPILMALI"
»  "ANAYASAL SUÇU ASIL BAŞBAKAN İŞLEDİ"
»  "SAVCININ 13 SAAT SONRA HAREKETE GEÇMESİ TESADÜFMÜ?!
»  BAYKAL: VAN'DA YAŞANAN OLAYLARA TELEFON TEHDİTİ KARIŞTI
»  AKP'YE GÖRE ASGARİ ÜCRET, ENLASYONA GÖRE İYİ!!!
»  SEZER:'BAŞBAKAN DESPOTLUK ÖZLEMİ İÇİNDE'
»  ERTUĞRUL GÜNAY ARTIK CHP'Lİ DEĞİL
»  BAHÇELİ:"YÜZDE 10 BARAJ, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ŞART"
»  VEKİLLER, İZMİRLİLER GECESİNDE "HARMANDALI" OYNADI
»  "2B SATILSAYDI ORMAN KÖYLÜSÜNÜN SORUNU BİTERDİ"!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ORHAN PAMUK YORUMU
»  BAYKAL, SEÇİM BARAJININ İNDİRİLMESİNE KARŞI
»  "AF ÇIKARARAK TERÖRLE MÜCADELE OLMAZ"
»  "GAVUR İZMİR" TARTIŞMASINA ANAP DA KATILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.