Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2169
EURO
45,2700
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.328,410
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BULUŞUNUZ VARSA BİZE GELİN DESTEK VERELİM"
 BULUŞUNUZ VARSA BİZE GELİN DESTEK VERELİM
 
Tübitak'ın 42. kuruluş yıldönmü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş'ten bilgi üreten, araştıran ve bulguları refaha dönüştürenlere taahhütte bulundu.
 
24.7.2005 - 21:59
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş, TÜBİTAK'ın, bilginin, bilenin, bilgi üretenin, araştırmacının ve bulgularını refaha dönüştürmeye çalışanların en yakın destekçisi olmaya devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Yetiş, TÜBİTAK'ın 42. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında güçlenmesi için kritik alanlarda teknolojik ve uygulamalı araştırmalar yürüten, köklü ve özerk bir kamu kurumu olduğunu belirtti. TÜBİTAK'ın yaptığı çalışmalar ve yeni programları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yetiş, bilimsel ve teknolojik araştırmanın tüm dünyada bilgi toplumu, üretim ve refahı için temel bir alan olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Yetiş, 7 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5376 sayılı Kanun uyarınca TÜBİTAK'ın 43. yaşına, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu olarak adım attığını anımsatarak, yeni yasa ile TÜBİTAK'ın faaliyet alanının genişletildiğini ifade etti. Doğa bilimlerinin yanı sıra beşeri ve sosyal bilimlerin de TÜBİTAK'ın faaliyet alanına dahil edildiğini anlatan Prof. Dr. Yetiş, ''Kurumun görevleri, ülkemizin bilim çağı ve bilgi toplumunun seçkin üyeleri arasında yer alma çabasına etkin destek verilmesini sağlayacak şekilde yeniden tanımlanmıştır'' dedi.

Yeni yasa ile TÜBİTAK'ın ''tüm üyelerini kendi seçmesi'' usulüne son verildiğini belirten Prof. Dr. Yetiş, şunları kaydetti: ''Bilim Kurulu'nun 14 üye ve bir Başkandan oluşması benimsenmiş, ancak kurulun tüm üyelerini kendisi seçmesi usulüne son verilerek temsil ve katılımın kapsamının genişletilmesi yönünde Başbakanlık, Yükseköğretim Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kamu kurum ve kuruluşlarının da üye seçmesi mümkün kılınmıştır. Ayrıca başkan adayları belirlenirken, Bilim Kurulu dışından da aday seçilmesi zorunluluğu getirilmiştir. İdari yapılanma ile ilgili geçmiş dönemde çıkan bazı sorunlara çözüm üretilerek Başkanın seçilememesi veya herhangi bir nedenle görevinin sona ermesi halinde yerine kimin vekalet edeceğine ilişkin düzenleme yapılarak Kurum tüzel kişiliğinin temsili konusundaki sorun giderilmiştir.''

-BÜTÇE ARTTI-
Proje desteği almak için gelen başvuruların 4 bine yaklaştığını bildiren TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş, proje stoklarının da iki katına çıkarak, 2 bin 200'ü geçtiğini kaydetti. TÜBİTAK'ın 2005 yılı bütçesinin 450 milyon dolar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yetiş, söz konusu rakamın, TÜBİTAK'ın kuruluşundan bu yana toplam bütçesinin dörtte birine eşit olduğunu söyledi.

Hedeflerinin, bilim ve teknolojinin Türkiye'de yaşam kalitesine, üretim gücüne ve refahına en yüksek katkıyı yapacak şekilde seferber edilmesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yetiş, özerk bir kamu kurumu olan TÜBİTAK'ın, bilginin, bilenin, bilgi üretenin, araştırmacının ve bulgularını refaha dönüştürmeye çalışanların en yakın destekçisi olmaya devam edeceğini söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜNYA'DA BORLA ÇALIŞAN İLK UYDUYU YAPIYORUZ..

JAPONLAR İNSAN TIRNAĞINI MİKROÇİP YAPTI!!!

KREDİ KARTI YERİNE TIRNAK KREDİ
»  GOOGLE'DE GÜVENLİK ENDİŞESİ
»  ÇÖKMÜŞ BEYİN HÜCRELERİNİ YENİLEYEREK KAYIP HAFIZAYI GERİ GETİRDİLER.
»  İNTERNET'E BAĞLANMAK SINIR TANIMIYOR
»  AYNI ANDA İKİ KANAL KEYFİ
»  MAÇ YAPAN ROBOTLAR
»  TÜRKİYE'NİN İLK HİDROJENLİ OTOMOBİLİ ÜRETİLİYOR
»  UZAY MEKİĞİ'NE KADIN KOMUTAN
»  TELEKOM'DAN KABLOSUZ İNTERNET KAZIĞI!
»  TÜRKİYE, UZAY'A GÖZETLEME UYDUSU FIRLATACAK
»  VATOZ BALIĞI İÇİN BİLİMSEL ÇALIŞMA
»  ABS FREN'E GÜVERMEK KAZA NEDENİ
»  İŞ YERİNDE KABLOSUZ İNTERNET KEYFİ
»  TEMPEL-1 KUYRUKLU YILDIZ'INA DERİN VURUŞ
»  TÜRK HACKERLAR HEM PKK SİTELERİNİ ÇÖKERTİYOR HEMDE ÇÖKERTMEYİ DİNLETİYORLAR
»  KABLOSUZ İNTERNET'E YENİ TARİFE
»  TİTAN'DA METAN DOLU GÖLLER
»  İNTERNET ARAMA MOTORU GOOGLE'DAN VİDEO HİZMETİ
»  BİLİM, ÖLÜLERİ DİRİLTME YOLUNDA
»  JAPONLARDAN SAATTE 360 KM HIZ YAPABİLEN TREN
»  CİNSEL İSTİSMAR YAHOO'YA SOHBET ODALARINI KAPATTIRDI!!
»  JAPONLARDAN ROBOT MUHAFIZ...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.