Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3942
EURO
34,7530
IMKB
9.984,000
ALTIN
2.435,620
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Ben Bile Olsam Başkanlığa Karşıyım"
 Ben  Bile Olsam Başkanlığa Karşıyım
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin olarak ‘Halk, tüm propagandalara rağmen başkanlığı istemiyor’ değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.
 
20.10.2016 - 12:39

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin 3 saat süren MYK toplantısında başkanlık sistemi ve 29 Ekim cumhuriyet bayramı’nı kapsayan gösteri yasağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, “Bu tartışmalar birinin koltuk hırsı için yapılıyor. Her gün şehit haberleri geliyor, bunlar bile görülmüyor. Atatürk’ün dahi kendi için istemediği koltuğu kendisi için istiyor. Çünkü Mustafa Kemal, başkanlık sisteminin Türkiye’yi ileri götürmeyeceğini biliyordu. Başkanlık tartışmasını kişiler ya da partiler üzerinden yapmıyoruz, başkanlığa karşı olmamız bir kişiye karşı olduğumuz için değil. Başkan, bir CHP’li olsa da hatta ben dahi olsam başkanlık sisteminin gelmesine karşıyım” dediği ifade edildi.
 
 
‘Yok etmek istiyor’
 
Erdoğan ailesini kastederek, ‘Hedefleri Suud ailesi gibi olmak’ dediği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, “Herhalde başkan olursa, damadını da başkan yardımcısı yapmayı istiyor. Nihai hedefleri Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi demokrasiyi yok etmektir” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Başkanlığı sadece CHP’liler değil Atatürk ve kurucu değerlere inanan herkes karşı çıkıyor. Halk, tüm propagandalara rağmen başkanlığı istemiyor. Olası referandumda olanca gücümüzle karşı çıkacağız” dediği ifade edildi.
 
 
MHP uyarısı yaptı
 
Kılıçdaroğlu’nun, MHP ile CHP sözcüleri arasında bir süredir devam eden tartışmalara değinerek, “Muhalefet partileriyle polemiğe girmekten kaçının, muhalefete muhalefet edilmez” dediği ifade edildi.
 
 
‘Parlamenter demokratik sistemi savunuyoruz’
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün TBMM’deki makamında Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, dün ise parti genel merkezindeki makamında Birleşik Krallık Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüştü. Görüşmelere CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı.
 
 
‘Süreç yavaş ilerliyor’
 
Alınan bilgilere göre görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi, OHAL süreci, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler ile başkanlık sistemi tartışmaları değerlendirildi. Görüşmelerde, Avrupalı konukların “CHP’nin görüşlerini merak ediyoruz” dediği, Türkiye’nin AB üyelik müzakeresine ilişkin olarak da, Avrupa’daki Türkiye aleyhtarlığı ve hükümetin mevcut tutumu nedeniyle müzakere sürecinin yavaş ilerlediğine yönelik tespitlerini ilettiği belirtildi.
 
 
 
‘Fasılları açın’
 
Konuklar, “Bunu canlandırmak için CHP’nin önerisi nedir?” sorusunu da yöneltti. Kılıçdaroğlu’nun ise 23. ve 24. fasılların açılması gerektiğini vurguladığı, “Darbe girişiminin ardından yaşananlar Türkiye’nin elini maalesef zayıflatıyor” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Güçlerin ayrılığı değil güçlerin birliği gibi bir durum söz konusu. Başkanlık sistemi tartışmalarını doğru bulmuyoruz. Parlamenter demokratik sistemi savunuyoruz ve bunu geliştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Başkanlık değil bir tek kişi yönetimi tartışılıyor. Türkiye’nin özgür bir tartışmanın dahi olmadığı böylesi bir atmosferde büyük değişiklikler yapması doğru değil, bunu tartışması dahi doğru değil. Özgür bir tartışma ortamı yok, akademisyenler, gazeteciler tutuklanıyor, böyle bir ortamda sistem tartışmaları sağlıklı yapılamaz” dediği belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Referandum'dan Sonra Erken Seçim!

"Yeni Sistemde Başbakan Olmayacak"

CHP'den Flaş 29 Ekim Kararı
»  Bahçeli'den Gece Yarısı Talimatı!
»  Sarayı Bombalayn Pilottan Şok İfade!
»   Flaş.. TSK, PYD-YPG Hedeflerini Vurdu
»  DAEŞ'ten iğrenç taktik!
»  İkinci Hemşire Skandalı
»  CHP'nin Suç Duyurusu Gökçek'i Kızdırdı
»  Erdoğan'dan 'Misak-ı Milli' Mesajı
»  CHP'li Tanal'ın Abisi Resmen AK Partili
»  Özkök'den Darbe Komisyonunda Flaş Sözler
»  O Terörist Anıtkabir'de!
»  "10 Kasım ve 29 Ekim'e Erteleme Yok"
»  ABD,FETÖ'nün 3 Okulunu Kapattı
»  Musul için gerekirse ‘Dicle Kalkanı’
»  Erdoğan ve Putin'in Musul Görüşmesi
»  Türkiye Musul Operasyonuna Katılıyor!
»  Dünyanın En Duygusal Ülkeleri Hangileri?
»  Denizli’de 30 şirkete kayyum Atandı
»  Darbe Komisyonunda Önemli Konuk
»  "Bütün Mağdurlara Sahip Çıkacağım"
»  Kılıçdaroğlu, Hayat Hikayesini Anlattı!
»  Erdoğan'dan Flaş Musul Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.