Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2128
EURO
34,7587
IMKB
10.323,000
ALTIN
2.456,240
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Beşli Çetelerin Burnundan Getireceğim"
 Beşli Çetelerin Burnundan Getireceğim
 
Kılıçdaroğlu'ndan "Niçin cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz" sorusuna yanıt verdi... "Beşli çetelerin burnundan getireceğim"
 
31.8.2022 - 16:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var, bu iklimi yaratmaya talibim ve mutlaka yaratacağım" açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bize niçin cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz diyorlar. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık bunun üstüne konuşmamız lazım. Birliktelikte ne yapacağız, neler yapılacak, hangi komisyonları kuracağız önce bunları tespit edeceğiz ardından cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, Samsun’da partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Türkiye’nin yeni bir iklime ihtiyacı var"
Türkiye’nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Kavgadan uzak durmaya, barışmaya, beraber olmaya, beraber mücadele etmeye hepimizin ihtiyacı var. Çok ayrıştık, çok kamplaştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Buradan Türkiye’yi çekip çıkarmamız lazım.

"Ben Türkiye’den bu iklimi yaratmaya talibim ve mutlaka yaratacağım"
Birbirimize elimizi uzatmalıyız, kucaklaşmalıyız. Ben Türkiye’den bu iklimi yaratmaya talibim ve mutlaka yaratacağım. Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde bizim oyumuz çok düşük, ben bunun farkındayım. Kabahat arayacaksak kabahat bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik. Ankara’dan laflar ettik, bize oy verin dedik. Oturacaksınız, derdi var mıdır yok mudur, varsa  parlamentoya taşıyacaksın. Şimdi yeni bir iklim var.

"Kusurumuz, kabahatimiz var"
Toplumla helalleşmek istedik. Kusurumuz, kabahatimiz var, hepimiz insanız. Ama erdemli insan hatadan ders çıkaran insandır. Erdemli insan aynı hatayı tekrar etmeyen insandır.

"Ben bu ülkenin sorunlarına talibim"
Samsun’un bizim için ne kadar önemli bir il olduğunu biliyorum. Milli kurtuluş savaşı süreci içinde ilk kıvılcımın yandığı yerdir. İlk mücadele bayrağının çekildiği yerdir. Yarın 1 Eylül, balıkçılar çıkıyorlar, onlara bereketli günler dileyelim. Sinop milletvekilimizi görevlendirdim Hopa’dan başla bütün balıkçıları gez dedim. Ben bu ülkenin sorunlarına talibim.

"Beşli çetelerin burnundan getireceğim"
Beşli çetelerin burnundan getireceğim. Alıyorlar paralarını vakıf ayaklarına, bir vakıf Türkiye'de, bir ayağı Amerika'da. Buradan oraya milyon dolarları götürecekler, Bay Kemal bunu seyredecek. Yemezler!

"Benim davam beşli çetelerle mücadele davasıdır, haramilerden bu memleketi temizleme davasıdır"
Benim davam beşli çetelerle mücadele davasıdır, haramilerden bu memleketi temizleme davasıdır. O nedenle benim mücadelem sizin mücadelenizdir. Bu mücadeleyi beraber yapmak zorundayız.

"Önyargılarınızdan arınmanızı istiyorum, birlikte bu güzel ülkeyi inşa edeceğiz"
Önyargılarınızdan arınmanızı istiyorum, birlikte bu güzel ülkeyi inşa edeceğiz. Biz hâlâ Mustafa Kemal’in değerini yeterince anlamış değiliz. Köylü milletin efendisidir.  Kırsalda çalışan kadınlar ve gençlerin tamamı sigortalı olacak ve primleri devlet ödeyecek.

Üreticiyi desteklerseniz çok daha verim alırsınız. Türkiye ele güne borçlu kalmaz.  Eğer sizin iktidar yaptığınız Tarım Bakanı, Fransa’ya gidip Fransa tarımına yaptığı katkı dolayısıyla nişan alıyorsa demek ki bir sorunumuz var. Tarım Bakanlığı’nın internet sitesine koydular. Buradan Türkiye’yi çekip çıkaracağız.  Üretimden, alınterinden yana politikalar oluşturacağız, çok kısa sürede toparlanacağız.

Tarım Kanunu 21. Madde. Diyor ki, her yıl milli gelirin yüzde biri oranında çiftçiyi destek verilir. Bugüne kadar verilmedi ama biz vereceğiz. Çünkü siz üretiyorsunuz. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı’nı çağıracağım.  Destek konulmuş mu bakacağım.

"Kırsal alanda sadece imam kardeşlerimiz görevli"
Kırsal alanda sadece imam kardeşlerimiz görevli. Öğretmen yok, okullar kapandı. Okulları açacağız.  Kırsal kesimde hayvancılık yapıyorsa veteriner olacak, tarım yapılıyorsa ziraat mühendisi olacak. Size her türlü katkı yapılacak, bunları sosyal devlet yapacak.  Bu aynı zamanda istihdam yaratmak demektir. Kırsalda istihdam yaratıyorsunuz.

İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nde çektiğiniz kredilerin faizlerini sileceğiz. Esnafın da aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Parayı nereden bulacaksınız diyeceksiniz, beşli çete nerede? Milyar dolarlar götürdüler. Bu kardeşiniz onların tamamını kesecek. Havadan para kazananlar ve kul hakkı yiyenlerle benim hesaplaşmam var.

Bir devlet bu kadar soyulamaz. Bunlara garanti veriyorlar. ABD’deki enflasyonun bizimle ne ilgisi var? Yeter artık diyin. Siz de anlatın. Bugün oyumuzun en düşük olduğu yerdeyim. Özellikle buraya geldim.  Bizim eksiğimiz, yanlışımız vardı, bu insanlarla sıcak, samimi ilişki kurmadık zamanında. O ilişkiyi kurmak istiyorum. Bize her türlü iftira atılır. Enflasyon olur sorumlusu CHP, bir yerde kavga olur, sorumlusu CHP.

"Biz gezip anlatabilseydik, onlar cesaret edip bunları söyleyemezlerdi"
Biz gezip anlatabilseydik, onlar cesaret edip bunları söyleyemezlerdi. Şimdi diyoruz ki memleket çok kritik bir süreçte. Olay bir parti olayı olmayı aşmış, olay bir Türkiye olayı. Burada güçlü bir milliyetçi damar olduğunu biliyorum. Bizim altı okumuzdan birinin milliyetçilik olduğunu hiç kimse unutmasın.

İlk bir hafta içinde Katar ordusuna verilen Tank Palet Fabrikası’nı Türk ordusuna yeniden vereceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi sahte değil. Askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Askeri hastaneleri kapattılar, GATA’ya el koydular. İlk bir hafta içinde bütün askeri hastaneleri açacağız. GATA’yı da şanlı ordumuza vereceğiz.Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kendi toprağından kaçtı, kendi bayrağını indirdi. Bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi’ni kendi toprağımıza götüreceğiz. Türkiye üretirse güçlü olur. Üretmeyen ülke sömürge haline gelir.

"Adalet en büyük sorunumuz"
Adalet en büyük sorunumuz. Ülkeye adaletin gelmesi lazım. Adaletin olmadığı yerde devleti ayakta tutamazsınız, devlet çürümeye başlar.  Öğretmenler yerde sürükleniyor, olmaz. Öğretmeni yerde sürüklenen bir ülke olmaz.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı
Bir Millet Masası kurduk ama sayı 6 kişi. Altımız ortak hareket ediyoruz. 6 lider bir araya geldik. Zaman zaman gazetelerde, iktidar kanadının televizyon kanallarında 'o bunu söyledi, bu bunu söyledi, masa dağıldı' bunların hepsi hikâye. Bize niçin cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz diyorlar. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık bunun üstüne konuşmamız lazım. Birliktelikte ne yapacağız, neler yapılacak, hangi komisyonları kuracağız önce bunları tespit edeceğiz ardından cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın seçtiği cumhurbaşkanı adayı olacak. Bundan emin olun.  O cumhurbaşkanı devleti bilecek, adaleti bilecek. Torpili kaldıracak.

Pirinç fiyatları. Buradan çıktıktan sonra pirinç tarlasına gideceğim, orada açıklayacağım. Pirinci derdini, eken çiftçi bir anlatacak.

Moralinizi sakın bozmayın. Sevgili gençler sakın üzülmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bunların tamamını yapacağız, tek desteğimiz sizlerdir. Bize katılın, Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım.

"Kılıçdaroğlu'nun mücadele ettiği kişiler kul hakkı yiyen kişilerdir"
Kılıçdaroğlu ile ilgili size pek çok şey anlatabilirler. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Kılıçdaroğlu'nun mücadele ettiği kişiler kul hakkı yiyen kişilerdir. Onlarla mücadele etmek benim için şereftir, onurdur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mecliste Ceza Affı Hazırlığı

Amasya'da Kılıçdaroğlu Coşkusu

Kılıçdaroğlu'ndan Gençlere Uyarı
»  Mansur Yavaş'tan Dkkat Çeken Açıklama
»  Antalya'da Korkutan Deprem
»  Yunanistan Dengimiz ve Muhatabımız Değil
»  33 Tıp Fakültesinde Kontenjan Dolmadı
»  Pasaportta Yerli ve Milli Dönemi
»  "Sizin Gibi LGBT Çocuğu Değiliz
»  AKP'den Kılıçdaroğlu'na Anket Yanıtı
»  Gül Hakkında Gündemi Sarsacak İddia!
»  "Ahlak Bilmez,Kutsal Tanımaz Edepsizler"
»  Fenerbahçe'ye Konya Darbesi 1-0
»  Akşener'den Balkon Konuşması Yanıtı
»  ''Aday Konusunda Sana Güveniyoruz''
»  CHP O Dilekçeyi Paylaştı
»  CHP'den Sedat Peker Hamlesi
»  Canlı Yayında Kılıçdaroğlu'na Zor Soru!
»  Akkuyu'da 500 İşçi İşten Çıkarıldı
»  AK Parti 'Seçmeni İkna' Ekipleri Kurdu
»  Çin-Tayvan Geriliminde Yeni Gelişme
»  Kılıçdaroğlu'ndan Zafer Yolu Yürüyüşü
»  Gözü Kılıçdaroğlu'nun Koltuğunda
»  Kılıçdaroğlu'ndan 'Gülşen' Tepkisi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.