Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Bir Daha Kendini Yakma Tamam mı''
 Bir Daha Kendini Yakma Tamam mı
 
Malatya’da bir kişi yardım yapılmadığını öne sürerek valilik önünde kendisini ateşe verdi. Vali Süleyman Kamçı, alevler içinde kalan vatandaş söndürüldükten sonra yanına giderek, kendisine yardım yapılacağını söyledi ve ‘bir daha kendisini yakmaması’ için söz aldı.
 
15.4.2015 - 14:51

Yeşilyurt ilçesi Gözene Mahallesi’nde oturan Ali Özbay, Malatya Valiliği önünde 5 yıldır alamadığı engelli maaşının 1 ay önce yeniden bağlandığını, ancak borçları olduğunu ve evinde yiyecek hiçbir gıda maddesi bulunmadığını belirterek görevlilere tepki gösterdi. Özbay, “Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma Vakfı görevlileri hakkında şikayet başvuru yaptım ancak sonuç alamadım. Valiliğe dilekçe verdim. Hiç haber vermediler. Niye kimse soruşturma açmıyor?” dedi.
ALEVLER İÇİNDE KALDI
Yanında getirdiği pet şişe içerisindeki benzini üzerine döken Ali Özbay, daha sonra çakmakla kendini ateşe verdi. Üzerindeki eşyalar kısa sürede yanan Özbay bir süre sonra yere yatarak alevleri söndürmeye çalıştı. Ancak alevler durmayınca üzerindeki montu çıkarıp attı. Çevredeki meraklı vatandaşlar yardımına koştu. Vatandaşlar, üzerlerindeki elbiselerle söndürmeye çalıştı. Vatandaşların çabalarıyla yangın söndürüldü. Daha sonra valilik binasından yangın söndürme tüpüyle gelen bir görevli müdahale etti. Vücudunun bir kısmı yanan Özbay yere yatarak sağlıkçıları beklemeye başladı.

SÖZ VER BANA..KENDİNİ BİR DAHA YAKMA TAMAM MI
Bu sırada olayı duyan Vali Süleyman Kamçı olay yerine gelerek Özbay ile konuştu. Vali Kamçı’ya derdini anlatan Özbay, “Bana gıcık oluyorlar, yardım yapmıyorlar. Ben kaymakamlık önünde de kendimi yaktım.” dedi. Vali Kamçı, “Sana maaş bağlanmış.” dedi. Özbay, “5 yıldır maaş alamıyordum. 1 ay oldu ilk maaşımı aldım. Ancak onunla ancak borçlarımı ödedim. Evim kira. Ev abimin. O ‘evi satarım’ dediği için kira veriyorum. 2 bin liraya yakın borcum var.” ifadelerini kullandı. Vali Kamçı, borçlarını ödediğinde bir daha kendini yakmayacağına ilişkin söz istedi. Kamçı, “Borçlarını, borçlu olduğun kişiyi valiliğe getirerek direkt ödeyeceğiz. 300 lira da kira yardımı yapacağız. Ondan sonra da adam olacaksın. Ancak sen bir daha kendini yakmayacağına dair basının ve herkesin önünde söz veriyor musun?” diye sordu. Özbay, kira borcuyla birlikte borçları ödenirse söz verdiğini dile getirdi.
Bu konuşmaların ardından 112 Acil Servis ekipleri olay yerine geldi. Ekipler vatandaşların yardımıyla Özbay’ı sedyeye koyarak ambulansa taşıdı. Özbay, Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özbay, daha sonra yanık ünitesi bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

Ali Özbay, 29 Ocak 2015 tarihinde de Yeşilyurt Kaykamamlığı önünde kendini ateşe vermişti. Özbay’a o eyleminde kısa sürede müdahele edilmişti. Bu kez müdahale uzun sürünce vücudunda ciddi yanıklar oluştuğu öğrenildi.

KAYNAK:TARAF



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakkalda Ekmek Poşeti Tartışması,1Ölü

Ağrı'da Aile Faciası, 8 Kişi Öldü

Keçiören’de Feci Kaza, 4 Ölü
»  F.bahçe Otobüsüne Saldıranlar Gözaltında
»  Datça'da Kaçak Teknesi Battı: 3 ölü
»  Dizi Oyuncusu Vahşi Cinayeti Anlattı!
»  Dizi Oyuncusu Babasının Boğazını Kesti!
»  Başkent'te Feci Kaza,1 Ölü,14 Yaralı!
»  Öldürülen Teröristin Kimliği Belirlendi
»  Antalya'da DHKPC Operasyonu,22 Gözaltı
»  Çiğli'de Jet Üssünde Cinnet, 1Ölü
»  İmam Hatip Müdürü Hakkında Şok İddia!
»  Erzurum'da Aşk Düellosu!
»  Pembe Odada Kadın Cinayeti!
»  Kayınvalidesine önce tecavüz etti…
»  6 Aylık Kızını Duvara Vurarak Öldürdü
»  Silahla Vurumuş 2 Kadın Cesedi!
»  İzmir'de Kadın Cinayeti
»  Belediye İşçisi Sapık çıktı!
»  Esenler'de Vahşet!
»  Ankara'da Korkunç Cinayet
»  Ankara'da Tüyler Ürperten Olay!
»  Gaziantep'te Cinnet ve Aile Faciası!
»  Cezaevi'nden Çıktı, Eşini Öldürdü!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.