Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''ÇANKAYA'YA VİTRİN SÜSÜ SEÇMİYORUZ''
 ÇANKAYA YA VİTRİN SÜSÜ SEÇMİYORUZ
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, “Abdullah Gül kardeşimi tenzih ederim. Çankaya’ya vitrin süsü seçmiyoruz. Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor. Bazıları kendilerine göre senaryo hazırlanıyor. Parti içinde de bu senaryolara alet olanlar var. Milletvekili olarak konuşursan senin böyle bir hakkın yok. Parti disiplini var” dedi. Kanal 7’de yayınlanan “Medya grubu” programına katılan Erdoğan şunları söyledi:
 
28.7.2014 - 07:42

YARI BAŞKANLIK
“Dünyada, gelişmiş ülkelerin başkanlık yada yarı başkanlıkla yönetildiğini görürsünüz. ABD, Rusya, Çin. Çok seri kararlar alabilmek için böyle bir sistemin gerekliliği ortada. Bürokratik oligarşiyi kıramazsanız, yönetme konusunda sıkıntıya düşersiniz. Basit engellerle önümüz kesiliyor. Yargıda da yürütmede de böyle. Bakanlar kurulu arkadaşlarımız kendi altlarına söz geçiremiyorlar.

DANIŞTAY’A ÇIKIŞ
Adı Danıştay, şura-i devlettir. Bir yerde devlete yardım Kuruluşudur. Danıştay şu anda ön kesiyor. Bu idare mahkemelerinde de böyle. Devletin yatırımlarının önünü kesiyor. Mesela Başbakanlık binası. Durdurma kararı veriyor. Şu anda mevcut binada yabancı devlet adamları geldiğinde caddede tören yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede caddede karşılıyoruz yabancı konuklarımızı. Güzel bir proje hazırladık. Sağdan, soldan uydurma itirazlarla durdurma geliyor. Açıkça söyledim, buranın durdurulması gibi bir şey  olmaz. Açılışı yaparken de bu kararı alanları çağırırız törene.

BAZI ARKADAŞLARIMIN AÇIKLAMALARI BENİ ÜZÜYOR
Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor. Bazı köşe yazarları bize akıl vermeye çalışıyor. O aklı kendinize saklayın kardeşim.
Erdoğan bundan önceki Cumhurbaşkanı gibi çalışacak… Nereden biliyorsun. Ben bundan önceki Başbakan gibi mi çalıştım. Biz ben’i yok ettik. Bizi koyduk. Arka, arkaya seçim kazanıyoruz. Bu ülkeyi batıranlar bize akıl verenler. Bilmem kimin proğramını yürütüyormuşuz. Ne alaka. Bu işe yarasaydı 3.5 senede bırakıp kaçmazlardı. Bazıları bunu kabullenemiyor. Allah nasip ederse nasıl bir Cumhurbaşkanı örneklemesi yaptığımızı göreceksiniz.

Abdullah Gül KARDEŞİMİ TENZİH EDERİM
Abdullah Gül kardeşimi tenzih ederim. Çankaya’ya vitrin süsü seçmiyoruz. Biz Türkiye’yi uçurmamız lazım. 2023 hedefini koyduk. Bizim derdimiz Türkiye’nin gücüne güç katacağız. Yasalar çerçevesinde ülkemizi yönettim. Eğer seçilirsem, anayasa çerçevesinde nasıl tanımlanıyorsa, Cumhurbaşkanına verilen yetkiler çerçevesinde yetkilerimi kullanırım. Bu yetkiler yerine geldiğinde Cumhurbaşkanı görevini yerine getirmiş olur.

GÜÇLÜ BAŞBAKAN GÜÇLÜ GENEL BAŞKAN
Bizim ilk etapta 2015 seçimine güçlü girmemiz lazım. Dolayısıyla güçlü bir Başbakan ve Genel başkan lazım. Ayrı, ayrı düşünülemez. Burada bazıları kendilerine göre senaryo hazırlanıyor. Parti içinde de bu senaryolara alet olanlar var. Burada dürüst hareket edecek olanlar, bizimle değil de medya ile paylaşırlarsa dürüst davranmamış olurlar.

MİLLETVEKİLİNİN KONUŞMAYA HAKKI YOK
Milletvekili olarak konuşursan senin böyle bir hakkın yok. Parti disiplini var. 10 aylık sürede her şeyimizi, enerjimizi bir vücut halinde 2015 seçimine vermesi lazım. Başbakan kim olacak bu konuşulmaz. Bunu konuşan arkadaşlarımın kendilerini test etmesi lazım. Bu dışarıda konuşulmaz. Üç dönem meselesinde milletimiz rıza göstermiştir. Partimin içinde de hepsine sorduk, büyük kongre delegelerimizin yüzde 90 üzerinde üç dönem kalmalıdır çıktı. Başbakan 3 dönemden de olabilir 2 yada bir dönem olanlardan olabilir.”

FOTOĞRAF TEPKİSİ
Bundan önce İstanbul Adalet Sarayı’nın kapısını aşındıranlar malumdu, şimdi aynı şekilde bu yapı bunları yapıyor. Şuanda ben inanıyorum ki yargı gereğini yapacaktır. Bazılarının içeriye girerek bunlarla resim çekilmeleri bana göre suçtur. Hiçbir organ, makam merci veya kişi mahkemelere, hakimlere soru soramaz ve de herhangi bir beyanda bulunarak baskı yapamaz. Şuan da bunlar yapılıyor mu? evet yapılıyor. Ve şuanda bir hukuku ihlal vardır mahkeme yetkililerinin bunların hakkında işlem yapmaları gerekiyor. Burası yol geçen hanı değil adalet sarayı. Böyle bir baskının yapılması çok çok çirkin. Bunların şantaj, montaj her şeyleri ortaya çıktı. Artık kusura bakmasınlar millet enayi değil. MİT başkanına yapılan oyunun hesabı verilecek bunlar daha ilk etap. TIR olayının hesabını verecekler. Türkiye hükümetini IŞİD’e yardım götürmekle suçlayanlar alçak ve adidirler bunu çok açık ve net söylüyorum. Şimdi biz okyanus ötesiyle ayrı bir yere düştük o ana kadar Kılıçdaroğlu’nun çok ağır ifadeleri vardı ama şimdi beraber yürüyorlar. Hayırlı olsun.

MERKEZ BANKASI İLE SIKINTI VAR
Şuanda faiz politikaları itibariyle hükümet ile merkez bankası’nın arasında sıkıntılar var. Merkez Bankası’na biz uyarılarımızı yaptık. Ben Başbakan olarak şuanda ki faiz oranlarının yük olduğunu söylüyorum. Benim için öncelik ülkemdeki girişimcilerin yatırım yapabilmesidir. Ama faiz nedeniyle yapılamıyor.

İSRAİL İLE ATEŞKES ZOR
İsrail ile anlaşmak kolay değil. Ateşkes yapılacaksa, insani yardım konusunda Gazze’ye yardım gidebiliyor mu? yok. Bunun önünü açacaksın ki ben senin samimiyetini göreyim. Gazze’de katliamın nedenlerinden biri de Mısır’daki darbe yönetimidir. Mısır halkıyla değil Mısır yönetimi ile sorunumuz var. Ben şahsen Sisi’yi tanımıyorum.

DIŞ POLİTİKA
Başarılı bir dış politika ilkesizliğe dayalı olmaz. Şuanda Türkiye dış politikada siyasi gündem belirleyebilen bir ülkedir. Bahçeli’nin şöyle hayatına bakın kaç tane ülkeyi ziyaret etmiştir, Kılıçdaroğlu’na da aynı şekilde bakın. Ama ben genelbaşkanken 15 gün içinde 14 ülkeyi dolaştık.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'DAN ACUN'A GOL TEBRİĞİ!

HAKAN ŞÜKÜR'E SORUŞTURMA!

ANNE SARISÜLÜK'E DAVA AÇILDI!
»  ''TÜRKİYE ATEŞKES SAĞLAYAMAZ''!
»  SELAMSIZ BANDOSU GERÇEK OLDU!
»  NEZARETHANE'DEN FOTOĞRAF!
»  BAHÇELİ NİYE EVLENMEDİ?
»  ERDOĞAN, 15 DAKİKADA HAT-TRİCK YAPTI
»  ''GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ ÖNEMLİ''
»  ERDOĞAN'A 17 ARALIK GÖNDERMESİ
»  ADLİYE'DE POLİS İSYANI!
»  2 FARKLI ŞİRKETTEN SON SEÇİM ANKETİ
»  DİNLEME LİSTESİNDE İLGİNÇ İSİMLER
»  CHP'YE GAZZE ŞOKU!
»  ÖCALAN'DAN TAM SAYFA İLAN!
»  YHT 1 HAFTA BEDAVA!
»  HIZLI TREN'E NAZAR DEĞDİ!
»  FLAŞ.. 6 POLİSE MESLEKTEN İHRAÇ KARARI
»  BAL ÜRETİCİLERİNE GASPÇI ÇETELER DADANDI
»  EKMELEDDİN İHSANOĞLU DİYARBAKIR'DA
»  MECLİS'TE PARALEL KAVGASI!
»  MECLİS'İN ELEKTRONİK SİSTEMİ BOZULDU!
»  PARALEL OPERASYONDA FLAŞ GELİŞME
»  ''ŞURA'DA ASKER SIFIRLANACAK''!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.