Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5225
EURO
34,9729
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.435,830
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'CUMHURBAŞKANI'NI YENİDEN MECLİS SEÇECEK
 CUMHURBAŞKANI NI YENİDEN MECLİS SEÇECEK
 
Zaman gazetesi yazarı Mustafa Ünal köşesin Ak Parti'de geriye doğru bir dönüşün olduğunu yazdı.
 
22.1.2014 - 20:30

Mustafa Ünal, halkın verdiği destek ile referandumda elde edilen kazanımların tekrar yok olduğunu vurguladı. Ünal, anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı'nın tekrar Meclis tarafından seçileceğini söyledi ve bunun hazırlıklarının yapıldığını belirtti.

Mustafa Ünal'ın bugünkü yazısı:

Geri dönüş

AK Parti, Cumhurbaşkanı Gül’ün uyarısını dikkate almadı, Meclis Başkanı Çiçek’in ikazını duymadı, hukukçuların itirazlarına kulaklarını tıkadı, HSYK’yı Adalet Bakanlığı’na bağlayan kanunu Genel Kurul’a getirdi.

Yasanın görüşmeleri dün tartışmalarla başladı, bugün ve yarın devam edecek. Muhalefet ne kadar dirense de engelleme gücü yok. AK Parti milletvekillerinin içine sinmemesine rağmen bu hafta Meclis’ten geçmesi olası. Sonra gözler Cumhurbaşkanı Gül’e dönecek. Gül’ün rahatsızlığı biliniyor. Muhalefet liderlerini Köşk’e çağırdı ve ‘yasa değil anayasa değişikliği’ istedi.

  İlk işaretler olumluydu. Cumhurbaşkanı da umutlandı, ‘Yarın güzel şeyler olacak’ dedi ama güzel şeyler olmadı. İktidar ve muhalefet anayasa değişikliği üzerinde uzlaşamadı. HSYK kanunu anayasa aykırılığı apaçık ortadayken Cumhurbaşkanı’nın kolayca imzalaması beklenmemeli. Veto daha kuvvetli ihtimal. Bu aynı zamanda bir rejim sorunu. Ben bu kadar açık aykırılıkların bulunduğu ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hazırlanan düzenlemeye Cumhurbaşkanı’nın onay vereceğini sanmıyorum. AK Parti’nin ‘pes etmeyeceği’ çok açık. Oluşturacağı siyasi hasara bakmaksızın ısrar edecek. Dünün reformcu, sessiz devrimci partisi bu noktaya neden geldi? Bir parti bu kadar savrulabilir mi? Önce değiştirdi, dönüştürdü şimdi kendisi değişiyor, kendisi dönüşüyor. Neden? Sadece 17 Aralık operasyonuyla açıklanamaz. Bu topraklarda siyasetçiler icraatlarını muhteşem finalle taçlandıracakları yerde maalesef sonu belirsiz maceralara sürükleniyor. Hiç aşinası olmadıkları dalgalı sulara yelken açıyorlar. Akıbet de iyi olmuyor. Örnek mi? Süleyman Demirel.

  Siyasete ‘Barajlar Kralı’ olarak hızlı girdi ama 28 Şubat’la noktaladı. Rüya gibi başlangıç ve kâbus gibi bir son. Anavatan Partisi’nin serencamı da ibretlik. Turgut Özal’ın liderliğinde Türkiye’yi dönüştürdü, 28 Şubat’ta Mesut Yılmaz’la statükocu oldu, Erkan Mumcu ile 27 Nisan’da intihar etti. Siyaseten tabii. Siyasi tarih ibretlerle dolu. 12 Eylül’de yüzde 58 oyla kabul edilen anayasa paketi AK Parti’nin en büyük reformlarından biriydi. Yüksek yargıdaki yapılan değişim Türkiye’nin önünü açtı. HSYK’ya 12 bin yargı mensubunun oylarıyla üye seçildi. HSYK ve Anayasa Mahkemesi daha bağımsız ve tarafsız yapıya dönüştü.

Meclis’te görüşülmekte olan yasal düzenleme ‘geri dönüş’ anlamına geliyor. Anayasa değişikliğine gücü yetmediği için yasa ile yapıyor. Yoksa anayasa ile sil baştan olması işten bile değil. AK Parti’nin HSYK değişikliğiyle halkın desteklediği 12 Eylül referandumunu anlamsızlaştırdığı açık. Geri dönüş başlamaya görsün nerede duracağı belli olmaz. Bugün yaşanan aynen bu. Balyoz ve Ergenekon davalarının yeniden yargılanması çabalarını da bu kapsamda değerlendirebiliriz.

  Bir başka gelişmeye de hazır olun. O da cumhurbaşkanını yeniden Meclis’in seçeceği anayasa değişikliği. Zihin egzersizleri çoktan başladı. Muhalefet dünden razı. AK Parti bugüne kadar hep ‘hayır’ dedi. Şimdi ‘acaba’ noktasında. Yarın ‘acaba’nın ‘evet’e dönüşmesi mümkün. Düşük ihtimal de değil. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi de yine referandumla yüzde 70’i bulan oy oranıyla gerçekleşti. Üstelik kanlı terör saldırılarının ülkeyi bunalttığı bir günde millet sandığa gitti ve kararını net verdi: ‘Bundan sonra cumhurbaşkanını ben seçmek istiyorum.’ dedi. Buradan geri dönüşün siyasi açıklaması olamaz. Ne yazık ki AK Parti bu yola girdi. Hikmet-i hükümetten sual olmaz.

(.....)

MUSTAFA ÜNAL'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TRT'DEN 800 MUHABİR AÇIKLAMASI

HAYATIMDA BU KADAR SALAK YERİNE KONMADIM

YURT GAZETESİ'NDE KRİZ BİTMİYOR!
»  SHOW TV'DEN NTV'YE
»  CEMAAT NORMALLEŞME İÇİN TARİH VERDİ!
»  TÜLAY ŞUBATLI NTV'DE!
»  TÜRKİYE GAZETESİ'NDE ANKARA ŞOKU
»  SABAH'TA BİR İŞTEN ÇIKARMA DAHA
»  TRT'DE 800 MUHABİRİN İŞİNE SON VERİLDİ!
»  HALEP'TE AA BÜROSUNA BASKIN!
»  SONER YALÇIN'IN ACI GÜNÜ!
»  TRT'DEN PARLAMENTO'YA YENİ MÜDÜR
»  MEDYA İŞ'TEN NETANYHU'YA MEKTUP!
»  MİLLİYET'TEN BÜNYAMİN AYGÜN'E ÖDÜL!
»  GÜLEN'DEN AKİT'E 2 AYDA 60 DAVA!
»  TIR GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİLERE GÖZALTI!
»  TRT HABER'DE DEĞİŞİM
»  TGC'DEN HRANT DİNK'İ ANMA MESAJI
»  ŞEBELEĞE 5 MİLYON DOLAR VERDİ Mİ?
»  MEDYA'DA YENİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ!
»  TRT'DE KİM, HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ?
»  MEDYA DÜNYASINA YENİ BİR NEFES!
»  ARA GÜLER YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI!
»  "O GAZETECİLERİ AÇIKLAYIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.