|
 |
 |
|
DOLAR |
39,2423 |
 |
|
 |
EURO |
44,6905 |
 |
|
 |
IMKB |
9.487,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.176,780 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
"DAHA ÇOK VERGİ TOPLAYACAĞIZ"
|
 |
 |
 |
|
|
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplanması gereken vergilerin yeterince toplanamadığını belirterek, “Türkiye'de korkunç vergi kaçağı var. Biz bunların hepsinin farkındayız. Daha fazla vergi toplayacağız” dedi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Erdoğan, Siirt'te kültür merkezinde halkla bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bunun için yeni politikalar geliştirdiklerini belirterek, şu anda kayıt dışı ekonominin fazla olduğunu ancak bunu da aşacaklarını kaydetti.
Kayıt dışı ne kadar kayıt altına alınırsa Türkiye'nin imkanlarının o kadar artacağına dikkati çeken Erdoğan, “Vergileri nasıl düşürdüysek düşürmeye devam edeceğiz. Diyorlar ki, 'geldiklerinden bu yana vergi düşürmediler, dürüst değiller'... Biz vergi indirmedik mi? Biz KDV'yi düşürmedik mi? Gıdada KDV'yi yüzde 18'den yüzde 1'e, sağlıkta yüzde 18'den yüzde 8'e indirmedik mi? İndirdik. Eğitim araç gereçlerinden yüzde 18'den yüzde 1'e indirdik. Kurumlar vergisinde yüzde 33'den yüzde 20'ye indirdik” diye konuştu.
Yeni hedeflerinin, kişi başına milli geliri 10 bin dolara çıkarmak olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bu hedefi inşallah 2007 sonunda yapılacak seçimlerde... Bu seçimlerden sonra başlayacak 2. dönemin sonunda inşallah 10 bin dolar hedefine ulaşacağız. Bununla gündeme birşey geliyor. Yani siz seçimi 2007'de mi yapacaksınız? Ondan endişeniz olmasın, tabii seçimi 2007'de yapacağız. Halkımız bize 5 yıllığına görev verdi. Şu anda daha iyi bir Türkiye hazırlamış durumdayız, ancak bunu yeterli görmüyoruz.”
“72 MİLYON VATANDAŞIMDA BU ENERJİYİ GÖRÜYORUM”
Erdoğan, AB üyesi ülkelerin yakaladıkları hedefler bulunduğunu anımsatarak, “Biz de bu hedefleri yakalayacağız. Maastrich Kriteri var, biz bu kriterlerin bir kısmını yakalamış durumdayız, onları yeterli görmüyoruz, onları da aşacağız. Çünkü 72 milyon vatandaşımda bu enerjiyi görüyorum da bunları söylüyorum. Bir olacağız, beraber olacağız, birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz, şunun kaşı şunun karası yok, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız diyeceğiz. Hepimiz el ele omuz omuza vereceğiz bir karara duracağız” dedi.
Bayramını Siirt, Batman, Trabzon ve Rize olmak üzere 4 ayrı ilde geçireceğini bildiren Erdoğan, “Bizim için asıl olan halkımızla sıcak temas kurabilmektir” diye konuştu.
Göreve geldiklerinde kişi başına düşen milli gelirin, 3 bin-2 bin 500 dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, şimdiyse bu rakamın 5 bin dolara ulaştığını söyledi. Yeni hedeflerinin ise 10 bin dolara ulaşmak olduğunu anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin borcunun milli gelire oranının yüzde 91.4 olduğunu, şimdiyse yüzde 57.8'e düştüğünü hatırlattı.
JAPONYA'NIN BORCU
Dünkü konuşmalarında Japonya Başbakanı Koizumi'ya borçlarının ne kadar olduğunu sorduğunu anlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Dudaklarınız uçuklamasın. '7 trilyon dolar borcumuz var' dedi. 'Borcun milli gelire oranı yüzde 140' dedi. Yanlış yapmıyorsunuz değil mi, çeviri hatası yok değil mi? 'Yüzde 140, bizi bu bütçeyle AB'ye almazlar, bu borçla AB'ye almazlar. Bizde idam da kalkmadı ondan da almazlar' dedi. Japonya şu anda dünyanın 2. büyük ekonomisi. ABD de aynı durumda, o da dünyanın çok borçlu ülkelerinden. Borcu önünüze koyun, borca karşılık gücünüzle. Gelin onu da ortaya koyalım. Kazandıklarımızı da ortaya koyalım.”
Borcun milli gelire oranının, 3-4 puan daha indirilmesi durumunda bunda Maastrich Kriterleri'nin yakalanacağını ifade eden Erdoğan, iktidara geldiklerinde iç borç faizinin yüzde 69 olduğunu şimdi ise yüzde 13'lere indiğini kaydetti. Aradaki farkın yüzde 56 olduğunu belirten Erdoğan, “Bununla 56 milyar dolarlık bir faizden Türkiye'yi kurtardık” diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
KRT televizyonunda aylardır maaşlarını alamayan emekçilerin direnişi sürüyor. DİSK Basın-İş Sendikası'nın ... |
 |
|
 |
 |
|
Günlerdir rekor seviyelere doğru hareket eden altın bugün güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e elektrik çarptı. Tedavi altına alınan Başkan ... |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın, Rus uçaklarına yaptığı dünyayı sarsan saldırılarının ardından Putin, Trump ile ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Günlerdir rekor seviyelere doğru hareket eden altın bugün güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın, Rus uçaklarına yaptığı dünyayı sarsan saldırılarının ardından Putin, Trump ile ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump'ın, son günlerde arasınını açıldığı milyarder iş insanı Elon Musk'la ilgili ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi yaşamını yitirdi. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|