Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3591
EURO
35,0198
IMKB
9,125
ALTIN
2.325,670
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Dokunulmazlık İçin Bugün Başvuruyoruz'
 Dokunulmazlık İçin Bugün Başvuruyoruz
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken açıklamalarda bulundu. Buldan, "HDP'yi siyasi linç kampanyasının hedefi haline getirenlere çağrı yapıyoruz. Biz korkmuyoruz. Alnımız açık, başımız diktir. Dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak, siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz.
 
29.7.2015 - 11:37

Bedel ödeyen, ama boyun eğmeyen, diz çökmeyen onurlu bir direniş mücadelesinin içerisinden geliyoruz. Eş Genel Başkanımızın dün grup toplantısında yaptığı çağrıda olduğu gibi biz sözümüzün arkasındayız. 80 vekilimizin imzasıyla bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için Meclis Başkanlığına başvuruyoruz" dedi.

"TAŞERON HÜKÜMET 77 MİLYONUN YAŞAMINI VE ORTAK GELECEĞİNİ TEHDİT EDEN KARARLAR ALMAKTADIR"
Pervin Buldan, "Siyasal tarihimizin ve toplumsal yaşamımızın en ciddi kırılmalarla karşı karşıya olduğu bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.
Ülkemiz ne yazık ki, 7 Haziran seçim sonuçlarını geçersiz kılarak, kendi diktatörlük rejimini fiili olarak işletmeye çalışan Saray Devleti'nin demokrasiyi ve iç barışı tehdit eden darbe uygulamalarıyla karşı karşıyadır. İçinden geçmekte olduğumuz bu sürecin adı sivil bir darbedir.   Devletin tüm imkân ve gücü Saray etrafında yasa dışı bir biçimde örgütlendirilmiştir. Bütün devlet kurumları Saray'a bağlanmıştır. Her şey saraydan planlanmaktadır. Parlamento, yargı, bürokrasi, siyaset kurumu, medya, özgürlükler, insan hakları ve barış Saray Devletinin tehdidi altındadır. Bugün hiçbir şekilde anayasal ve yasal yetkisi bulunmayan Saray Devleti ile onun emrindeki taşeron hükümet 77 milyonun yaşamını ve ortak geleceğini tehdit eden kararlar almaktadır" dedi.
"DARBECİ ZİHNİYETİN BUGÜNKÜ TEMSİLCİLERİ, MİLLİYETÇİLERDİR,  AKP'LİLERDİR"
Pervin Buldan,  "Korsan Saray Devleti ve yetkisiz geçici hükümet, ülkeyi çatışmalı bir ortama ve bölgesel bir savaşa doğru sürüklemektedir. Hedefleri; diktatörlük sistemlerini hayata geçirmek, hırsızlık ve yolsuzluk düzenlerini devam ettirmek, karıştıkları suçlardan, kirli işlerden dolayı hesap vermekten kurtulmaktır. Devreye koydukları bu darbe sürecini daha da derinleştirmek için parti kapatmayı gündeme taşıyarak, psikolojik ortamı buna göre hazırlamaya çalışmaktadırlar. Aslında HDP'yi kapatarak, siyaset alanını ve demokratik sistemi tümden kapatmayı hedeflemektedirler. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; parti kapatmayı savunanlar demokrasiden nasibini almamış darbeci zihniyetlerdir. Darbeci zihniyetin bugünkü temsilcileri, milliyetçilerdir,  AKP'lilerdir. Milliyetçilerin partisi 1980 darbesinde kapatılmıştır. AKP de 2008'de kapatma davası geçirmiştir. Bugün her ikisi Kenan Evren'in ruhunu siyasi çizgilerinde yaşatmak için yarış halindeler. Siyasi tarihimizin hafızası bu yüz karası zihniyetleri kaydetmektedir" diye konuştu.
"BU BEYLİK TAVIRLAR OLSA OLSA BİR KORKUNUN, SUÇLULUĞUN İFADESİDİR"
Pervin Buldan,  "AKP'nin yolsuzluklarından hesap soracağını söyleyerek, kendi seçmenini aldatan milliyetçilerin partisi, tüm hırsızlıkları bir kenara bırakmış, HDP'nin kapatılması için AKP'yle suç ortaklığı yapmaktadır. Parti kapatma koalisyonunun Saray'daki temsilcisi Erdoğan da dün, hukuku ayaklar altına alarak, yargıya, parlamentoya adeta talimat verircesine “Gereğini yapınö demiştir.  Her bir HDP'liyi bedel ödetmekle tehdit etmiştir. Bu beylik tavırlar olsa olsa bir korkunun, suçluluğun ifadesidir. Her şeyden önce HDP'ye oy veren milyonların iradesine yapılan bir saygısızlıktır. Hangi mevkide ve konumda olursa olsun HDP'yi ağzına alanlar, önce haddini ve konumunu bilmelidir. Bu halkın iradesi sahipsiz değildir" dedi.
"EVLERDE SAKLADIĞINIZ MİLYAR DOLARLARIN HESABINI DAHA VERMEDİNİZ"
Pervin Buldan,  "Bize hesap sorma cüretini gösteren ve bedel ödetmekle tehdit edenleri net bir şekilde uyarıyoruz. Dünya alem de biliyor ki, siz hesap sorma konumunda değil, tam tersine hesap verme durumundasınız. Bu gerçeklikten kaçamazsınız. yolsuzluklarınızın, hırsızlıklarınızın, evlerde sakladığınız milyar dolarların hesabını daha vermediniz.  Sorumlusu olduğunuz Roboski, Gezi, Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç katliamlarının hesabı daha orta yerde duruyor.  Türkiye'yi bölgesel çatışmanın içerisine sokan tehlikeli politikalarınızın hesabı daha görülmedi" diye konuştu.
"IŞİD'E TIR'LARLA GÖNDERDİĞİNİZ SİLAHLARIN HESABI DURUYOR"
Pervin Buldan,  "IŞİD'e TIR'larla gönderdiğiniz silahların hesabı duruyor. Hoyratça kullandığınız örtülü ödeneğin, çerez parası diye yağmaladığınız kamu kaynaklarının hesabı dosyanızda bekliyor. Devletin tüm imkân ve olanaklarını kullanarak, anayasa ve yasalara aykırı bir biçimde cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığınız seçim çalışmalarının hesabı duruyor.  Bütün bunların hesabını yargıda vermemiş bir zihniyetin, HDP'den hesap sorma hakkı ve haddi yoktur. IŞİD'le ilişkilerinden dolayı asıl yargı konusu yapılması gereken AKP'dir, Erdoğan ve Davutoğlu ikilisidir. Asıl bedel ödemesi gerekenler, HDP'nin kapatılmasını savunarak kendi suçlarını örtbas etmeye çalışanlardır" dedi.
"GELİN 550 VEKİLİN TÜM DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRALIM"
Pervin Buldan,  "HDP'yi siyasi linç kampanyasının hedefi haline getirenlere çağrı yapıyoruz. Biz korkmuyoruz. Alnımız açık, başımız diktir. Dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak, siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz. Bedel ödeyen, ama boyun eğmeyen, diz çökmeyen onurlu bir direniş mücadelesinin içerisinden geliyoruz.  Eş Genel Başkanımızın dün grup toplantısında yaptığı çağrıda olduğu gibi biz sözümüzün arkasındayız. 80 vekilimizin imzasıyla bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için Meclis Başkanlığına başvuruyoruz.  Tüm parlamentoya da çağrı yapıyoruz. Gelin 550 vekilin tüm dokunulmazlıklarını kaldıralım. Herkes yaptığının hesabını versin.    HDP'ye saldırmayı marifet sayan AKP ve MHP'ye çağrı yapıyoruz. Buyurun cesaretiniz, yüreğiniz, samimiyetiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım. Yolsuzluk, hırsızlık dosyaları dâhil herkesin dosyası açılsın. Cumhurbaşkanına da çağrı yapıyoruz: Verilemeyecek bir hesabınızın olmadığını düşünüyorsanız buyurun siz de parlamentoya başvurun ve dokunulmazlığınızın kaldırılmasını isteyin. Cesaretiniz var mı yok mu? Herkes, bütün dünya görsün" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trabzonspor'da Şok İstifa

Flaş.. Bir Askere Daha Slahlı Saldırı!

HDP'den 17/24 Aralık Hamlesi!
»  Pkk Kamplarına Operasyona Devam!
»  200 PKK'lı öldürüldü, Karayılan Son Anda
»  YAŞ'ta Erken Devir Teslim
»  KPSS Sonuçları Açıklandı
»  Demirtaş'tan Şok Eden Açıklamalar!
»  Kılıçdaroğlu: 'Tahammülümüz kalmadı'
»  Bahçeli Twitter'den Bombaladı!
»  Şehit Cenazesine Gitmek İstiyor!
»  Halaçoğlu'ndan 'Yüzde 41'e Tepki!
»  Koalisyon İçin Kritik 4 Viraj
»  PKK'nın Paniği Telsizlere Yansıdı
»  Erdoğan, Bahçeli'ye Selam Gönderdi
»   Cemil Bayık İran'a kaçtı' iddiası
»  Muş'tan Acı Haber, O Komutan Şehit Oldu!
»  Mit'ten 6 Canlı Bomba Alarmı!
»  ‘Öcalan öldü’ İddialarına Yalanlama
»  Jandarma Komutanına Silahlı Saldırı
»  Başbakanlık:Gözaltı Sayıs1050'ye Ulaştı
»  YSK Seçime Hazır
»  CHP ve HDP Saray'a Gimedi!
»  Askeri Birliklere PKK Saldırısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.