Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ESEF VERİCİ BİR GELİŞME!"
 ESEF VERİCİ BİR GELİŞME!
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır’da hizmet birimlerinin iki dilli levhalarla gösterildiği belediye başkanlığını ziyaret etmesi son dönemde bölünme senaryolarıyla sahneye çıkan etnik bölücülere cesaret veren esef verici bir gelişme olmuştur" dedi.
 
31.12.2010 - 08:00

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Diyarbakır ziyaretine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Partisinin grup toplantısında "demokratik özerklik, iki dilli hayat ve belediyelerde ikinci dilin kullanılması tartışmalarının gölgesinde gerçekleşecek Diyarbakır ziyaretinin önem kazandığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün anayasal konumuna ve yeminine uygun olarak bu konularda gereken hassasiyeti göstermesine" yönelik beklentilerini açıkladıklarını anımsattı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır’da hizmet birimlerinin iki dilli levhalarla gösterildiği belediye başkanlığını ziyaret etmesi son dönemde bölünme senaryolarıyla sahneye çıkan etnik bölücülere cesaret veren esef verici bir gelişme olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından "tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet anlayışını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceği" yönünde açıklama yapıldığını anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"MGK toplantısına başkanlık eden Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamu tüzel kişiliği olan ve iki dilli isim levhalarının bulunduğu Diyarbakır Belediye Başkanlığını ziyaret etmesiyle bu açıklama delinmiş ve hükümsüz hale gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu esef verici tutumu etnik bölücülere yeni bir cesaret kaynağı olmuş ve Başbakan’ın PKK açılımı konusunda Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki rol paylaşımının devam ettiği ortaya çıkmıştır.

Bu gelişme, ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın TBMM’deki bütçe müzakereleri sırasında yaptığı konuşmada bu konuda söylediklerinin durumu kurtarmayı ve herkesi idare etmeyi amaçlayan içi boş sözler olduğunu bütün açıklığıyla göstermiştir.

Bu durumu kınadığımızı ve Türk milletini aldatmaya yönelik bu ilkesiz ve içten pazarlıklı siyasetin Türkiye’nin hayrına olmayacağını bu vesileyle aziz milletimize bir kez daha duyurmak isterim."
31/12/2010


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANTALYA, KAHRAMANMARAŞ, HATAY BÖLÜNSÜN

"PİS BİR TEZGAHIN TEZGAHTARLIĞI"

AKP BİNASINA MOLOTOFLU SALDIRI
»  HÜSEYİN ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA MESAJ!
»  VATANDAŞ PAHALI BENZİNE ÇAREYİ BULDU!
»  KOBİLERE BİR MİLYARLIK MÜJDE!
»  TATİLCİLER DİKKAT!
»  ANKARA'DA ULAŞIM'A YENİ YIL ZAMMI!
»  BENZİN ZAMMINDA MALİYE'NİN GÜNAHI YOKMUŞ!
»  GÖKÇEK'TEN, İZMİR'LİLERİ KIZDIRACAK SÖZLER!
»  BDP'LİLERİ, ULUCANLAR CEZAEVİ'NE ALMADILAR!
»  BAYDEMİR'DEN GÜL'E, TÜRKÇE-KÜRTÇE SÖZLÜK!
»  LİDERLERİN YILBAŞI PROGRAMI!
»  SAĞLAR'DAN BÜYÜKANIT'A 17 BİN TL DOLMABAHÇE TAZMİNATI!
»  MHP'DE ADANA DEPREMİ!
»  CHP'Lİ KART'TAN ŞOK İDDİA!
»  AKYAZI'DAKİ VAHŞETİN ZANLISI İSTANBUL'DA YAKALANDI
»  İŞTE O POLİS MÜDÜRÜ
»  CEM EVİ BASKININDA DERİN ŞÜPHE!
»  GÜL'Ü DİYARBAKAR'DA BAYDEMİR KARŞILADI!
»  SAKARYA AKYAZI'DA DEHŞET
»  TÜM GÖZLER DİYARBAKIR'DA!
»  İŞTE ABD'NİN YENİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ!
»  MHP'DE İSTİFA ŞOKU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.