Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4991
EURO
34,7304
IMKB
9.502,000
ALTIN
2.494,440
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'a 5 Ayda 23 Başdanışman
 Erdoğan a 5 Ayda 23 Başdanışman
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun büyük bölümünde yanında olan A Takımı’nı hemen herkes bilir. Zaman zaman yeni isimler gelse de bu kadro ‘demirbaş’ olarak tanınıyor.
 
14.2.2016 - 09:02

Bu grupta Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Basın Müşaviri Lütfüllah Göktaş ile Mustafa Varank, Aydın Ünal, Mücahit Arslan ve Yiğit Bulut gibi isimler yer alıyor.

Bugünlerde Beştepe’de A Takımı’nın yanına yeni bir ekip de yerleşmeye başladı. Başdanışmanlar Koridoru, o ekibin taşınmasıyla hareketlendi.

DEMİREL’İN DANIŞMANI

Son 5 ayda başdanışman kadrosu 23’e ulaştı. Bunların 15’i eski AK Parti milletvekili. Hürriyet Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan, yeni danışmanları, Ankara Kulisi için analiz etti.

İlk dikkat çekici isim Şükrü Karatepe. Kayseri’nin eski Büyükşehir Belediye Başkanı. O dönemde icraat ve açıklamalarıyla sık sık tartışma konusu olmuştu.
Eski gazete sahibi gazeteci, köşe yazarı İlnur Çevik de son günlerde danışman kadrosuna geçen sürpriz isimlerden biri. Çevik’in Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin aktörleriyle yakın diyaloğu bilinen bir isim. Çevik, 1990’lı yıllarda Süleyman Demirel’e de danışmanlık yapmıştı. Ayrıca Prof. Necmettin Erbakan’a da yakın bir isimdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde yakın çalıştığı Maksut Serim’i de başdanışmanları ekibine dahil etti. Serim, 12 yıl Başbakanlık Örtülü Ödenek Başkanlığı yaptıktan sonra şimdi de Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödeneğini yönetecek.

ARTIK BEŞTEPE’DELER

Başdanışmanlar koridorunda yerleşme telaşı yaşanırken, bu konuda en rahat isim Burhan Kuzu Hoca. Hem milletvekili hem danışman olan tek isim o. Kuzu, fiilen bu görevi yürütüyor, yani resmi kadroda görünmüyor. Anayasa uzmanı ve başkanlık sisteminin kuvvetli savunucusu Kuzu’nun hemen ardından 7 Haziran’da Kars milletvekili olan Mehmet Uçum’u hatırlatmak lazım. Uçum, 1 Kasım seçimlerinde aday olmadı, ancak Beştepe’nin “hukukçu’ başdanışmanları arasına katıldı. Uçum’un, Başkanlık sistemi konusundaki çalışmalarda koordinasyon görevini yürütmesi bekleniyor. Kuzu ve Uçum dışında, eski Ordu milletvekili İhsan Şener, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, eski Şanlıurfa milletvekili Emin Önen, eski Konya milletvekili Mustafa Akış, eski İstanbul milletvekilleri Reha Denemeç, Özlem Zengin, Alev Dedeğil ve Oktay Saral, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, eski Trabzon milletvekili Şeref Malkoç, eski Sivas milletvekili, milli güreşçi Hamza Yerlikaya, eski Konya milletvekili Gülay Samancı, eski Ankara milletvekilleri Seyit Sertçelik ve Bülent Gedikli, Saray’a resmen başdanışman olarak atandılar.

YENİ PROJELER VAR

Mustafa Akış, Emin Önen gibi genç isimler yeni projeler geliştirmek için görevlendirildi. Şeref Malkoç ve Özlem Zengin’in de Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusunda Kuzu ve Uçum’a destek olması bekleniyor. Reha Denemeç dış politika, Bülent Gedikli ise ekonomi konularında rapor hazırlıyor. Geçici hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ve Alev Dedeğil’in kadın ve aile konulu çalışmalar yürüttükleri biliniyor. Bu isimlerin dışında yapılan 4 atamayla başdanışman sayısı 23’e yükseldi. KAYNAK: HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


G.Saray'daOlay, Sneijder Çıldırdı

G.Saray,Mersin'den de Eli Boş Döndü 2-1

Davutoğlu'ndan Önemli Açıklamalar
»  Flaş.. Türkiye, YPG'yi Halep'te Vurdu!
»  Bahçeli'den Flaş Suudi Arabistan Çıkışı
»  Davutoğlu: "Türk ve Kürt Kardeştir"
»  Cemaatin Eğitim Kurumlarına Kayyum!
»  Yargıtay Hakiminden Korkutan Uyarı!
»  Kadına Şiddete İmanlı Öneri!
»  İstanbul'da Kahvehaneye Saldırı!
»  Fenerbahçe 3 Puanı 3 Golle Aldı, 3-1
»  Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ayin Tatili!
»  Aysel Tuğluk'a 10 Ay Hapis Cezası
»  Gata'dan Ard Arda 2 Acı Haber
»  "Yeni Anayasa Yapılmazsa Yeni SeçimOlur"
»  İktidar Medyasına Arınç Ayarı!
»  Taksim'de 5 Katlı Bina Çöktü
»  Devletin Zirvesi Gül'ü Yalnız Bırakmadı!
»  ''Arınç ve Çelik Düzgün Arkadaşlardır''
»  "Erdoğan da ,Gül de Aynı Noktada"!
»  Rusya Başbakanı: Dünya Savaşı Çıkabilir
»  Loto'da Rekor İkramiye 2'ye Bölündü
»  'Ey Recep Tayyip Erdoğan...'
»  Abdullah Gül'ün Acı Günü!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.