Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
IMKB
10.219,000
ALTIN
2.446,320
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Gazetecileri Artık Assınlar'
 Gazetecileri Artık Assınlar
 
Meclis’teki grup toplantısında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen tapeleri dinleten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayımladığı için Zaman gazetesi hakkında açılan davaya basın örgütlerinden tepki geldi.
 
13.11.2014 - 08:29

Meclis’teki grup toplantısında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen tapeleri inleten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayımladığı için Zaman gazetesi hakkında açılan davaya basın örgütlerinden tepki geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “Gazetecilerin hakkını hukukunu bu kadar çiğneyen bir iktidar dönemi görülmedi” dedi. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise “Bu dava hukuk yoluyla basına gözdağı vermekten başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’te dinlettiği “sıfırlama” tapesini yayımlaması sebebiyle Zaman’ın Sorumlu Müdürü Harun Çümen’e 17 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Suç duyurusu üzerine savcılık soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. İtirazı değerlendiren Bakırköy 2. Asliye Ceza Hakimliği ise takipsizlik kararını iptal ederek, delillerin montaj yoluyla elde edildiğini iddia etti. Savcılık, bu iddia üzerine 17 yıl hapis cezası istemiyle yeniden dava açtı. Üstelik, söz konusu haber başka gazetelerde de yer almıştı. Basın meslek örgütlerinden olaya ilişkin tepkiler geldi.

“DİREKT İDAM ETSİNLER”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel: “Bence 17 yılla yargılamasınlar, direkt assınlar. Başka bir çareleri yok. Muhalif gazeteler ve gazetecilerden kurtulmak için idam etsinler. Böyle saçma şey olur mu? Bir parti genel başkanı, kamuya bir olayı söylüyorsa artık o haberdir. Onun yazılmasında bir suç unsuru olur mu? Gazetecilerin hakkını hukukunu bu kadar çiğneyen bir iktidar dönemi görülmedi. Zaten muhalefet liderinin belli sayıda gazetede resmi, ismi ve söyledikleri çıkıyor, belli sayıda televizyonda çıkıyor. Onu da kıssınlar, yok etsinler. O güzel bin odalı saraylarında yaşamaya devam etsinler.”

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: “TBMM’de gösterilen, televizyonlardan canlı yayınlanan, pek çok gazetede haber yapılan olayla ilgili, dava açılması hukuk yoluyla basına gözdağı vermekten başka bir şey değildir. Hukuku kullanarak basın özgürlüğüne müdahale edilmesini tehlikeli bir gelişme olarak değerlendiriyor, bağımsız yargının özgürlüklerden yana karar vereceğine inancımızı vurguluyoruz.” Tapelerin faturası Taraf’a da kesildi

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen “paraları sıfırlama” tapesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te dinletilmesini haberleştiren Taraf gazetesi yetkilileri hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açtığı kamu davasında gizliliğin ihlali suçlamasında bulundu. Savcılık, 17 Aralık operasyonuna ilişkin gizlilik kararı bulunduğunu ve soruşturmalar çerçevesinde elde edildiği iddia edilen konuşma kayıtlarının haber yapılmasının kişilerin suçlu olarak algılanmasına yol açtığını savundu. Savcılık bu gerekçelere dayanarak gazete yetkilileri hakkında 3 yıla kadar hapis isteminde bulundu. Gazetemizin avukatı Veysel Ok tüm siyasi partilerin grup toplantıları gibi muhalefet partisinin grup toplantısını da haber yaptıklarını ve bunun gazetecilik görevi olduğunu söyledi. TARAF



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ali Haydar Yurtsever'i Kaybettik!

O Muhabirden Açıklama ve Özür!

Abdülkadir Selvi, Bahçeli'yi Topa Tuttu!
»  Gülerce'ye Saksılı Gönderme!
»  TRT'ye Tarihi Ceza!
»  TRT 1'in Sitesi Çalıntı İddiası
»  CNN Rusya'dan Çekilme Kararı Aldı
»  10 Kasım Gafı işinden etti!
»  Altaylı'dan Sürpriz Uzun Tatil Kararı!
»  AA'dan 'Haberciliğin El Kitabı'!
»  CİA'ya Çalışan Türk Gazeteciler İddiası!
»  Deneyimli Gazeteci Kansere Yakalandı!
»  Habertürk Ankara'dan Acı Haber
»  Habertürk'ü Yasa Boğan Ölüm!
»  Engin Ardıç Büyük Konuştu!
»  Yeni Şafak Yazarı Selvi'den Bomba Yazı!
»  NTV Haberciliğinde Son Nokta!
»  Beyaz TV'den TRT Haber'e Transfer
»  İslamcı Yazar'dan Büyük Terbiyesizlik
»  Rtük, 'BU Tarz'ı Beğenmedi!
»  Enver Aysever ekranlara geri dönüyor
»  Aydınlık'ta Bayrak Değişimi
»  Gazetecilere Skandal Muameleye İsyan!
»  TRT Spor'da Ayrılık!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.