Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Halk Dayanışması' Amacına Ulaştı
 Halk Dayanışması  Amacına Ulaştı
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi bu akşam Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programı düzenledi. Kampanyada programın ilk yarısında 28 bin 466 depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacak bağış toplanırken, binlerce yeni aileye de yardımda bulunacak kadar destek geldi.
 
23.2.2023 - 08:52

 
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi bu akşam Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programı düzenledi. Kampanyada programın ilk yarısında 28 bin 466 depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacak bağış toplanırken, binlerce yeni aileye de yardımda bulunacak kadar destek geldi.

/İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere yönelik sürdürdüğü ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında Halk TV’de düzenlenen ‘Halk Dayanışması’ canlı yayını Türkiye’ye umut oldu. İlk dakikalarda telefonların kilitlendiği kampanya kapsamında kira bağışı bekleyen 28 bin 466 depremzede için hedef tamamlandı. Öte yandan hedef aşılarak 4 bin 632 depremzedeye daha umut olundu.

Program açılışında “Ne ağlarsın” şarkısını Cem Adrian seslendirdi. Çok sayıda gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanlarının destek verdiği kampanya ile bağışçılar ile ihtiyaç sahibi depremzedeler birbirleriyle doğrudan buluştu. Dayanışmaya katılanlar arasında depremde kızı Aydın Eylem Şafak’ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın da bulunuyordu.

Floransa'dan gelen telefon
Kampanyaya telefonla katılan Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella, kampanyaya destek verdiklerini iletti.

Programın açılış konuşmasını yapan İsmail Küçükkaya; ''Halk Tv ekranlarında “Halk Dayanışması” özel yayınıyla karşınızdayız. Programa başlarken öncelikle, başta son Maraş merkezli depremlerde, ama genel olarak deprem ve afetlerde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz'' dedi. Bazı devlet kurumlarının yetersiz kaldığını ifade eden Küçükkaya; ''halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için herkesi kampanyaya davet ediyorum'' çağrısını yaptı.


İsmail Küçükkaya'nın ardından Seda Selek; ''sevgili Cem Adrian ve “Ne Ağlarsın” türküsüyle başladık. Ne yazık ki günlerdir çok ağlıyoruz. Çok büyük bir felaket yaşıyoruz. Derin acılar çekiyoruz. Bu felaketten ve acıların üstesinden ancak ve ancak dayanışmayla, yardımlaşmayla, birliktelikle çıkabiliriz. O nedenle bu gece “Halk Dayanışması”yla buradayız'' dedi.

Tunç Soyer: Ve gerçekten çok büyük bir çadır ihtiyacı var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "30 ekim 2020 depreminde bizimde canımız çok yanmıştı. İzmir olarak depremin ağır sonuçlarını yaşamıştık. Ve o zaman öyle bir kampanya açalım ki önümüz kış insanlar çadırda konteynerlar da kışı geçirmesinler. Başlarını sokabilecekleri bir yuva bulalım onlara ve bunun üzerine adına bir kira bir yuva dediğimiz ve ihtiyaç haritasıyla beraber çalıştığımız bu kampanyayı o zaman başlatmıştık. Ve o zaman gerçekten olağanüstü büyük bir destek gördük.42 milyon liranın üzerinde kaynak yaratıldı ve biz 4 bin üzerinde vatandaşımızı başını sokacak bir yuvayla buluşturduk. Ve o nedenle de 30 ekimden tam bir ay sonra 30 kasımda son çadırı da İzmir'de sökmüştük. 1ay sonra İzmir'de çadır kalmamıştı. Şimdi birazda o deneyimin verdiği cesaretle bunu tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz çünkü deprem gerçekten 13 milyon 14 milyon insanın hayatını etkileyen sonuçlar doğurdu. Ve acımız çok büyük yasımız çok büyük bir yandan da dışarda açıkta hayatını sürdürmek zorunda kalan 10 binler var. Hele bu son 6.4 Hatay depreminden sonra onlarda açıkta kaldılar. Ne varsa oda yıkıldı. Ve gerçekten çok büyük bir çadır ihtiyacı var. Şimdi kısaca hemen kampanyanın nasıl olacağına dair bir kaç cümle söyleyip sözümüzü bırakacağım."


Tunç Soyer programla ilgili olarak; “Kira yardımı talep eden ve durumunu belgelendiren depremzedelere 10’ar bin liralık kira desteği vermeyi hedefliyoruz. Kampanyada bağışta bulunanlar bağışlarını doğrudan depremzedenin hesabına yatırıyor. Biz sadece aracılık yapıyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Dayanışmamızı büyütelim. Depremzede vatandaşlarımıza kucak açalım” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bir maaşını bağışladı
Canlı yayına telefonla bağlanan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkese iyi akşamlar, bugün 3’üncü kez deprem bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği zaman, o acılara tanık olduğu zaman, milletimizin taleplerini, acılarını dinlediği zaman bu tip kampanyaların önemi daha çok anlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemize Bir Kira Bir Yuva kampanyası için, Halk TV’ye de ekranlarını bu kampanyaya açtığı için yürekten teşekkür ediyorum. Binalar yıkıldı, yıkılmayan evlere de endişe nedeniyle girilmiyor. Doğrusu da girilmemesidir. Denetimler tamamlanıncaya kadar riskli yapılara girilmemesi gerekiyor. Durum böyle olunca bölgede çadır, konteyner ihtiyacı var, geçici olarak illerden ayrılan vatandaşlarımız için maddi destek ihtiyacı ortaya çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlamlı kampanyasını desteklemek için bir maaşımı bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar çok kişiye dokunabilirsek ne kadar el uzatabilirsek o kadar iyidir. Bu onurlu halk bir daha kimsesiz kalmasın. Biz üzerimize düşeni yapalım. Kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Dayanışma kültürü ve ruhuna sahibiz, bu acıyı beraber aşacağımıza inanıyorum. Halk TV ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum.”


Halk TV 'halkın' yanında
Yoğun katılımın gerçekleştiği ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programına katılan Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise, ''halkın acısını paylaşıyoruz şu an çok karışık duygular içerisindeyim. Keşke bu facia olmasaydı da bu geceyi hiç yaşamamış olsaydık. Deprem maalesef ülkemizin bir gerçeği ve bu acıyı hepimiz hissettik. Bugün burada olmayan ancak Türk insanın hissettiği acıyı yurtdışında olan insanlarımız da hissetti. Bu nedenle bu akşam bizimle burada aynı duyguyu yaşayan tüm Halk TV izleyicilerine çok teşekkür ederim. Ellerindeki 1 kuruşu bile bize bağışlayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum' dedi.


Ailesi adına bağışta bulunan ancak miktarın açıklamasını istemeyen Mahiroğlu ''şu an bana İngiltere'den yazan arkadaşlarım var. Oradan ulaşmaya çalışıyorlarmış ancak telefonların yoğunluğundan dolayı ulaşamamışlar. Bu isimler ciddi bir miktar toplamışlar başlattıkları kampanya ile. Canlı yayına bağlanamadılar ancak ben onların telefonlarını görevli arkadaşlara ilettim'' diyerek kampanyanın önemine dikkat çekti.

İmamoğlu çiftinden iki aileye kira desteği
Halk TV İstanbul stüdyosuna telefonla Hatay'dan Bağlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; ‘’Hatay'dan herkesi selamlıyorum. Çok güzel bir proje başlattı sevgili başkanımız Tunç Soyer. Kendisini yürekten kutluyorum. Süreci daha önce İzmir'de yönetmişti ve ben İstanbul'dan onu desteklemiştim arkadaşlarımla birlikte. Çok büyük bir acı yaşıyoruz; insanlarımızı kaybettik, şehirlerimizi kaybettik. Kaybettiğimiz canlarımıza rahmet dileyip, dualar ederken bu bölgeye olan sorumluluğumuzu en üst seviyede tutmamız gerekiyor. Bugünün ihtiyaçların karşılanması bu olayın insani tarafı. Bir de ülkemiz adına geleceğe dair yapılması gereken tarafı var o da şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması meselesi. Her durumda her ortam da bir araya gelebilen 11 büyük şehir belediyemiz var bunu da açıkça ifade edeyim. Bunun önemli lokomotiflerinden biri de İzmir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'dir. Bu bakımdan bu özel geceye katılmak ve depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, dayanışmayı en üst seviyeye taşıyabilmenin güzel bir simgesi olacak bu akşamda katkı sunmaya ailece karar verdik. Bu buluşmadan önce eşimle de telefonda görüştüm ve Ekrem İmamoğlu, Dilek İmamoğlu olarak iki ailenin 1 yıllık kira bedelini karşılamayı buradan taahhüt ediyorum ve milletimizin bu güzel ekranda buluşmasını rica ediyorum'' dedi.

Dario Nardella: Büyük can kaybı bizi çok etkiledi
"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etmek istiyorum. Bu yaşanılan korkunç trajedi büyük can kaybı bizi çok etkiledi. Floransa şehrindeki yaşayanları etkiledi. Şahsen beni de etkiledi. Çünkü Adana ve Gaziantep Başkanları benim şahsen tanıştığım meslektaşlarım aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İmamoğlu'da. Eurocıtıes olarak biz 27 şubatta dost Türk Birliği Başkanlarıyla birlikte bir toplantı yapacağız bu toplantının amaçları da yardımı daha iyi koordine etmek ve şunu da vurgulamak istiyorum biz bu acil durum geçtikten sonra çabalarımızın ivmesini kaybetmememiz gerekiyor. Türk halkının güçlü gururlu olduğunu ve ayakta kalacaklarını biliyorum. Ancak bu şu anlama gelmiyor. Biz Avrupa şehirleri olarak tabi ki şehirlerin yeniden doğumda onların yanlarında olmaya devam edeceğiz ve burada belediyelerin diplomasisi bize güç veriyor. Her zaman birbirimize yardım etmenin yolunu buluyoruz."

Ahmet Davutoğlu’ndan da bir yıllık kira bağışı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasının dayanışma ağını büyüten Halk TV yayınına bağlanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, eşi ile birlikte bir depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, “Her şeyden önce bu büyük felaket dolayısıyla milletimize ve tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum. Millet olmak büyük sınamalarda dayanışma ile ortaya konan bir kimliktir. O bakımdan tüm bu süreç içinde depremzedelerin acılarını sarmaya çalışan tüm görevlilere teşekkürü bir borç biliyorum. Sizlere de bu güzel kampanya dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz depremin ilk anından itibaren parti olarak da elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hatay’da bir konteyner kent kurduk. Şimdi de milletimizin emrindeyiz, sadece siyasiler olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu kampanyaya da eşim Sare hanımla birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayarak mütevazı bir katkıda bulunmak istiyoruz. Depremzedelere bir yuva sağlamaya çalışan tüm yetkilileri tebrik ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Ali Babacan da bir maaşını bağışladı
Canlı yayına telefonla bağlanan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise; ‘’herkese iyi akşamlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten çok acı günleri yaşıyoruz şu anda. Hayatını kaybedenlerle ilgili acılar dururken depremde hayatta kalanlar için bu zor günlerde çok güzel bir kampanya yaptınız. Bu kampanya da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de bu kampanyaya bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum. Allah bir daha böyle acı günler milletimize ülkemize göstermesin’’ açıklamasını yaptı.

Gültekin Uysal'dan 10 kira bağış
‘Halk Dayanışması’ canlı yayınına bağlanan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Beylik birtakım sözlerle geçiştirilecek bir acı değil. Aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istiyorum, Rahmet-i Rahman'a kavuşan milletimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı yüreklerimizi sarsıyor. Milletimizin zor zamanlarda ortaya çıkan müthiş bir enerjisi var. Temenni ederim ki yüreklerimizi sarsan bu acı başta mahcubiyet, utanç duymayan yönetenler olmak üzere her birimizin aklını da sarsarak bir iradeye dönüşsün ki bir daha böyle bir acı yaşamayalım. Elbette yaralarımızı saracağız. Ben de 10 kira bedeli ile bu kampanyaya katılmak istiyorum” diye konuştu.

Fatih Mehmet Maçoğlu: 30 bin lira destek vermek istiyorum
Telefonla bağlanan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu: "Pazarcık'ta 12 güne yakın bu çalışmalara katıldım. Bu çalışmanın aslında ne kadar değerli olduğu orada görüldü. Bugün Tunç Başkanımızın da sizin de emeklerinizle 'Bir Kira Bir Yuva' halk dayanışması çalışması yada bu böyle bir programın yapılması çok önemlidir. Hepimiz bu meselelere gönülden bağlı olduğumuzu da söylemek isterim. Yani İstanbul'da yapsan, İzmir'de yapsan Silopi'de yapsan bunlar çok önemli. Türkiye halkı çok değerli bir şey yaptı yani Türkiye'nin bütün illerinde bütün ilçelerinde bütün köylerinde o bölgelere çok büyük yardımlar geldi. Bende küçücükte olsa bir katkı sunmak istiyorum.30 bin lira destek vermek istiyorum."

Selahattin-Başak Demirtaş çiftinden çadır desteği
Herkese bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu günler de geçecek ama dayanışmayla el ele vererek geçecek. Bizim halkımıza sözümüz var. Ne olursa olsun tüm ezilenler yan yana duracağız. Büyük barışı, güçlü demokrasiyi ve aydınlık yarınları mutlaka kazanacağız. Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderdik. 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek istiyoruz. Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın. Bu zorlu mücadelede beraber olduğumuzu unutmayın. Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.

Meral Akşener, üç ailenin kirasını üstlendi
Stüdyoda olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Bahadır Erdem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in üç ailenin kirasını üstlendiğini belirtti.

Yıldız Tilbe'den anlamlı istek
Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe de Halk TV ekranlarındaki canlı yayına telefonla bağlanarak; ''Allah bütün aç açıkta sokakta kalanlara yardım etsin inşallah ama biz de elimizden geleni yapalım. Bir talebim olacak benim ben 10 ya da 12 ailenin birer yıllık kiralarını üstlenmek istiyorum. Bu kiraya geçen ailelerle de görüşmek istiyorum. Çünkü sadece kiralarını değil, yıl içinde başka belli başlı ihtiyaçlarını da karşılamak istediğini'' ifade etti.

Belit Onay: Isıtıcı ve jeneratör göndereceğiz
Stüdyoya telefonla bağlanan Hannover Belediye Başkanı Belit Onay şunları ifade etti:

"Türkiye'nin yaşadığı üzüntüyü aynen biz maalesef burada da yaşadık acımızı tümüyle paylaşıyoruz. Almanya'dan ilk günlerde yardım ekipleri arama kurtarma ekipleri bölgeye geldi. Birçok insana yardımcı olduklarını bize ilettiler. Biz buna çok sevindik. Acının çok çok büyük olduğunu görüyoruz.18 TIR malzeme şuanda Türkiye'ye gönderildi.2 uçak kaldırıldı. Demir yoluyla farklı malzemeler ulaştı ve onu da bu akşam sizinle paylaşmak istiyorum şuanda da ısıtıcı ve jeneratör gibi farklı yardım malzemelerini hazır bulundurmuş durumdayız. Onları da göndereceğiz."

Muhittin Böcek’ten 1 yıllık bağış
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Acımız büyük… Milletimizin başı sağ olsun. Bugün genel başkanımızla, büyükşehir belediye başkanlarımızla Hatay’daydık, şimdi de Gaziantep Nurdağı’na geldik, buradaki vatandaşlarımızla yardımcı oluyoruz ama gerçekten zor durumdalar, özellikle konteyner ile ilgili... İnşallah birlik ve beraberlikle bu günleri aşacağız. Tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Ben ve oğlum Mustafa Gökhan Böcek Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 1 yıllık kira bağışlıyoruz” dedi.

Metin Akpınar gündem oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından yurttaşların barınma sorununa çözüm bulmak için başlattığı "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına sanatçı Metin Akpınar da 500 bin TL bağış yaptı. Usta sanatçı yaptığı bu paylaşımla Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti.

Erol Evgin şarkısı ile seslendi
Kampanya kardeşi ile katılan Erol Evgin; 'Milletçe çok büyük bir acı yaşıyoruz. Ancak dayanışma ile yaralarımızı saracağımıza inanıyorum. 1999 depreminden sonra Murat Evgin ile yaktığımız bir ağıt vardı, bu geceye yakışacağını düşünüyorum.

Haydi canlar,

Eski yaram üstüne, taze barut koymuşuz.

Tek yumruk, tek yürek, acıyla bir olmuşuz.

Bu acının ardında, nice sancılar kalır.

Kıyamet sancıları, paylaştıkça azalır.

Canlar haydi, vakit birlik olma vakti

Derde dermen bulma vakti.

Haydi canlar... Haydi... Haydi...

Ben de bu dayanışmaya 50 bin TL ile katılmak istiyorum. Ayrıca kardeşim Cengiz Evgin de ulaşamamış size. Oda bir 50 bin TL ile katılmak istiyor bu kampanyaya dedi.''

Vahap Seçer, bir maaşını bağışladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer telefonla stüdyoya bağlanarak şunları ifade etti:

"İnsanların evsiz barksız kaldığı bir ortamda bu girişim çok değerli önemli bir kampanya bütün başkanlarımı kutluyorum. Hepsi çok emek veriyorlar. Herkesi kutluyorum bu felakette herkes elinden geleni yapıyor. Bende bu kampanyaya ailem adına bir maaşımı bağışlamak istiyorum."

Zeydan Karalar: 1 yıllık kirayı bağışlamak istiyorum
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar şunları belirtti:

"Deprem gecesine götürdünüz ,beni 9 yaşındaki bir kızın Zeydan amca benim babamı kurtar demesini asla unutmayacağım. Zeydan abi çocuklarım içerde onları kurtar dediğini asla unutmayacağım. Biz millet olarak önce tedbir almak yerine afet olduktan sonra kenetleniyoruz. Bu yardıma da vesile olduğu için Tunç başkana teşekkür ediyorum. Adana kiralar o kadar pahalı değil. Hatay’dan Maraş’tan ve Adıyaman’dan gelen kardeşlerimize bizim burada kiralar yıllık 60-70 bin civarında ben 1 yıllık kirayı bağışlamak istiyorum. Ayrıca eşim Nuray Karalar bir maaşını bağışlıyor."

En büyük bağış 50 milyon lira
Yunanistan’da şirket sahibi olan Savaş Ateş, 50 milyon lira bağış yaptığını açıkladı. Canlı yayına bağlanan Ateş, “Bu bağışı kızlarım Lila ve Lina adına yapıyorum. Biz her zaman Türk’üz, Türkiye’nin yanındayız. Depremde aileleri ölen herkesin acısı bizim acımızdır” mesajı verdi.

Livaneli: Ne kadar da iyilik varmış
Kampanyaya 500 bin TL destek verdiğini açıklayan yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli, “Bu ağır felaket kolumuzu kanadımızı kırdı. Ancak bir yandan da sivil toplumun güçlendiğini gördük. Ne kadar da iyilik varmış Türkiye’de, bu da bize umut veriyor. Biz Livaneli Vakfı olarak diğer çabalarımızın yanı sıra bu kampanyaya 500 bin TL bağışlıyoruz” diye konuştu.

CHP gençliği öğrenci evini açtı
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, kampanyaya iki aşamada dahil olduklarını duyurdu. Killik, “Sizlere ve İzmir Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon. Bizim gençler olarak bu kampanyaya iki tane desteğimiz olacak. Türkiye’de gençlerin ekonomik durumu belli. Kimimiz harçlığından kimimiz günlük yevmiyesinden koyduğu 50 bin TL’yi bağışlayacağız. Üniversiteler kapatıldı. Bir kısım öğrenciler evlerinde kalıyordu. Biz öğrenci evlerimizi önümüzdeki eğitim yılına kadar açık tutmayı düşünüyoruz. Kira ödemeye devam ederek, yaklaşık 500 öğrenci evini depremzedelerin kullanımına açmak istiyoruz” dedi.

Kaftancıoğlu, 5 ayrı destek açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Hepimizin başı sağ olsun. Yardımlaşma dikeydir, dayanışma yataydır. Bu dayanışma için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve Halk TV’ye teşekkür ediyorum. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu olarak 1 yıllık kirayı karışılıyoruz. İstanbul’da 39 ilçe başkanımız, 1 yıllık kirayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubumuz 1 yıllık kirayı karşılıyor. Kaftancıoğlu ailesi olarak 1 evimizi depremzede bir aileye 6 aylığına açacağız. Annem ve babam da bir depremzedenin bir aylık kirasını bağışlayarak kampanyaya destek olmak istiyorlar. Dayanışma yaşatır diyorum ve herkesi dayanışmaya davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

İZSİAD’dan kira ve konteyner desteği
İzmir Sanayici Ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Temsilcisi Nedim Anbar, “Başta başkanımız Hasan Küçükkurt olmak üzere aramızda bir birleşme yaptık. Bu kampanyaya 100 kira için yani 1 milyon lira için katkı sağlamayı düşündük” dedi. “Milletimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun” mesajı veren Anbar, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini, derneğin 1 milyon liranın yanı sıra bu rakamın çok üstünde bir rakamla konteyner desteğinde bulacağını da açıkladı.

Destek veren diğer kurum ve isimlerden bazıları:
• Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, “Emekli milletvekili maaşından başka geliri olmayan birisiyim. Geçen kampanyada bir maaşımı bağışlamıştım ama burada da eksik kalsın istemedim. Bir kira daha gönderebilirim. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

• İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 3 ailenin kirasını bağışladığını duyurdu.
• Ülkemizde “Kara Tren”, “Fabrika Kızı” ve “Eylül’de Gel” gibi şarkılarla efsaneleşen usta sanatçı Alpay, “İçinde en güzel şarkılarımın barındığı iki albümü depremzede vatandaşımız için açık artırmaya sunmak istiyorum” diyerek bağış yapmak istediğini söyledi.
• Sanatçı Sıla, ilerleyen süreçte İzmir’de vereceği büyük bir konserin gelirini depremzedeler için bağışlayacağını açıkladı.
• Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bir maaşını bağışladı.
• Sanatçı Metin Akpınar, 500 bin TL bağışladı.
• Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir maaşını bağışladı
• CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, 30 bin TL bağışladı.
• CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, üç kira bedeli ile destek verdi.
• Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 kira bedeli ile kampanyaya katıldı.
• Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bir maaşını bağışladı.
• Sanatçı Yıldız Tilbe, “Ben 10 ya da 12 ailenin birer yıllık kiralarını üstlenmek istiyorum. Bu ailelerle de görüşmek ve yıl içinde başka ihtiyaçlarını da görmek istiyorum. Yardım bekleyen ailelerle ilişki talep ediyorum” dedi.
• Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, “Emekli milletvekili maaşından başka geliri olmayan birisiyim. Geçen kampanyada bir maaşımı bağışlamıştım ama burada da eksik kalsın istemedim. Bir kira daha gönderebilirim. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.
• İzmir Folkart'tan 5 milyon lira destek geldi.
• DİSK Genel İş Sendikası 1 ve 3 No’lu Şubeleri, kampanyaya 50 adet konteyner, 9 ve 10 No’lu Şubeler de 50 adet konteyner bağışladı.
• İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li meclis üyeleri 250 bin lira bağışladı.
• CHP milletvekillerinin danışmanları 50 bin lira bağışladı.
• Oyuncu Pınar Deniz 10 kira bağışladı.
• Türk sanat dünyasının yaşayan efsanesi şarkıcı Erol Evgin, 50 bin lira bağışladı.
• Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 40 bin lira bağışladı.
• Şarkıcı Gülşen, 12 kira bağışladı.
• Konak Belediye Başkanı Abdül Batur 1 maaşını bağışladı.
• Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ofisleri adına 4 milyon lira bağış yapıldı.
• İzmir Köy Koop 1 milyon 270 bin TL bağış yaptı.
• Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, kendisi ve eşi Fatma Yetişkin adına 140 bin TL değerinde 2 konteyner bağışladı.
• Kılıçdaroğlu Gönüllüleri, 50 çadır, 10 konteyner bağışladı.
• Zeytinoğlu Vakfı adına Dr. Batı Zeytinoğlu, 30 milyon lira bağış yaptı.
• Buca Belediye Başkanı, 50 bin lira bağışladı.
• Hüseyin İnan'ın kardeşi İrfan İnan, "Üç fidanın ruhunu yaşatmak istiyoruz" diyerek 10 bin lira bağışladı.
• CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, iki oğlu adına 100 bin lira bağışladı.
• Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 50 bin TL bağışladı.
• Efes Selçuk Belediye Başkanı, kendisi ve ailesi adına 60 bin TL bağışladı.
• Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 50 bin lira bağışladı.
• CHP İzmir İl Yönetimi, 100 bin lira bağışladı.
• Avrupa Alevi Federasyonu, 22 bin avro bağış yaptı.
• Hollanda’dan Muzaffer Kaya, 50 bin avro bağış yaptı.

'Bir Kira Bir Yuva' amacına ulaştı
Depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla düzenlenen ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası ile programın ilk yarısında 28 bin 466 depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacak para toplanırken yeni ailelere de destek verilebilecek. Dakikada 11 bin 537 arama yapıldığı için telefonların kilitlendiğini söyleyen Tunç Soyer yayınlara bağlanamayanların belediyenin web sayfası üzerinden de kendileri ile iletişime geçerek yardımlarını yapabileceklerini söyledi. Yayın sonunda 4632 kişi ile artıya geçen ve gelen yardımlarla daha da artacak olan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası amacına ulaşmış oldu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TELE1 Ekranı Üç Gün Karartıldı

Süleyman Özışık Kansere Yakalandı

RTÜK'ten Halk TV, FOX TV ve Tele1'e Ceza
»  Muhalif Kanallara Ceza Geliyor
»  Fatih Altaylı Hakkında Suç Duyurusu
»   FOX TV ve Star' Dizi İsyanı
»  Ciner Medya Grubu'nda Üst Düzey Atama!
»  Medyanın Rutine Dönmesi İstendi İddiası
»  Depremzede Gazeteci İstanbul'a Getirildi
»  Flash Haber TV'de Sürpriz Ayrılık!
»  Fox Mubabirine Soru Sordurmadılar
»  CNNTÜRK'te Deprem İstifası
»  Soylu’nun basın müşaviri RTÜK'e Atandı
»  Gazeteci Güngör Mengi Hayatını Kaybetti
»  Depremde 15 Gazeteci Yaşamını Yitirdi
»  Tüm Ekranlar Türkiye İçin Tek Yürek
»  ATV'den İmirzalioğlu ve Kaynarca Kararı
»  TGS: Gazeteciler Hedef Gösterilmesin
»   Oğuzhan Uğur Hakkında Soruşturma
»  Canlı Yayında Artçı Deprem Paniği!
»  Adıyaman'da CNNTürk Muhabirine Saaldırı
»  Deprem Bölgesinde TELE 1'e Şok!
»  Halk TV'den Şirin Payzın Açıklaması
»  Depremde AA'nın Acı Kaybı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.