Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6860
EURO
47,1716
IMKB
10.853,000
ALTIN
4.420,570
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'KIZ- ERKEK OKULLARI AYRI OLSUN' ÖNERİSİ DÖNDÜ
 KIZ- ERKEK OKULLARI AYRI OLSUN  ÖNERİSİ DÖNDÜ
 
18'İNCİ Milli Eğitim Şurası Ege Bölge Çalıştayı'na İzmir il komisyonunca sunulan raporda, belli bölgelerde kız ve erkek öğrenciler için ayrı okullarda okutulması önerisi, komisyona bile getirilmedi.
 
7.8.2010 - 00:30

Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak bölge çalıştay raporuna girmedi. Talim Terbiye Kurulu Üyesi Ahmet Sönmez, önerinin milli eğitimin temel kavramlarıyla örtüşmedini belirtti, "Bırakın genel kurulda, komisyonlarda dahi sözü edilmedi, değer bulunmadı" dedi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, toplam 8 ilin komisyonlarının katıldığı Ege Bölge Çalıştayı bugün sona erdi. Üçüncü ve son gün yapılan genel kurulda, 'Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Mesleki Gelişimi', 'Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği', 'İlköğretim ve Ortaöğretimin Güçlendirilmesi, Ortaöğretime Erişimin Sağlanması', 'Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi' ile 'Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Yönlendirme' başlıklarında oluşturulan bölge komisyon önerileri değerlendirilip tartışıldı.
Türkiye'nin 2023 eğitim vizyonunun belirleneceği çalıştaya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı maddeleri tepki gören komisyon raporu damga vurdu. İzmir'in ortaöğretime erişimde sorunların aşılması için kız erkek öğrencileri ayrı okuması ile ilköğretimde anasınıfıyla birlikte ilk 4 ile 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların ayrı ayrı eğitim görmeleri önerisinin nasıl değerlendirilip, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak bölge raporuna girip girmeyeceği merak konusu oldu.
Konuyla ilgili olarak Talim Terbiye Kurulu Üyesi Sönmez şunları söyledi:
"Daha önce yapılan İzmir il çalıştayında böyle bir görüş belirtilmiş. Ama bu tür bir görüş buradaki çalışmalarda gündeme gelmedi, değer bulunmadı. Bu, bizim milli eğitimimizin temel kavramlarıyla örtüşmediği gibi, değil genel kurulda, komisyonlarda dahi söz konusu edilmedi. Bu arkadaşımızın kim olduğunu bilmiyorum. Ama bu fikir maksadını aşan yorumlamalara da uğramış. Bu önerinin, '1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Milli Eğitim Sistemi karmadır, işte şu ihtiyaçtan dolayı bu karmalığı acaba şöyle delsek mi' o tür bir amaç taşıdığını da kesin olarak zannetmiyorum. Maksadını aşan yorumlamalara uğramış. Burada hiçbir şekilde gündeme gelmedi, bundan sonra da gündeme gelmez. Kasıt aramıyorum."
Öte yandan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, il çalıştayının izinde olduğu dönemde yapıldığını, kimin bu öneriyi getirdiğini bilmediğini söyledi, Üye, "Bu öneri olarak getirilmiş ama komisyonda dikkate alınmadı" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇUBUKÇU: SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLMASAYDINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERDEN ÇUBUKÇU'YA TEPKİ!

"KIZ - ERKEK AYRI OKUSUN"
»  EĞİTİMDE, KIZ-ERKEK OKULLARI AYRI OLSUN ÖNERİSİ
»  VAKIF ÜNİVERSİTELERİ SERVET İSTİYOR!
»  İŞTE 6 VE 7. SINIF SBS SONUÇLARI
»  İŞSİZ ÖĞRETMENLERİN HALİ İÇLER ACISI!
»  ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN, GÖREVDEN ALINACAK MI?
»  LİSELİ'YE MÜJDE!
»  SKANDALLAR ZİNCİRİNE BİR HALKA DAHA
»  ÖSYM BAŞKANI'NDAN TERCİH TÜYOLARI!
»  MEB'DEN ÖĞRETMENLERE MÜJDE!
»  ÖSYM'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
»  ÖSS KLAVUZUNA İPTAL DAVASI
»  ÖSYM'NİN NE YASASI,NE BÜTÇESİ, NE DE PARASI VAR!
»  ÖSYM, NE YAŞAR, NE YAŞAMAZ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.