Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Kavuncu'ya Akar ve Fidan'a Sordu"
 Kavuncu ya Akar ve Fidan a Sordu
 
İYİ Parti'de yaşanan FETÖ'cü krizi ile ilgili Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Akşener'in Buğra Kavuncu hakkında Hakan Fidan ve Hulusi Akar ile görüşme yaptığını yazdı.
 
21.10.2020 - 12:37

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü olduğu' iddialarına ilişkin olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la bir görüşme yaptığını yazdı.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçladı.

Kavuncu söz konusu iddiayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün TBMM'de düzenlenen grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak" ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Partili Özdağ'ın tartışma yaratan açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ümit Özdağ, FETÖ'cülükle suçladığı Buğra Kavuncu’nun İYİ Parti’ye geliş sürecinde Meral Akşener’i 'Bu FETÖ’cü' diye uyardığını anlattı. Bunun üzerine Akşener’in 'İki devlet görevlisiyle görüştüğünü, devlet görevlilerinin Buğra’yla ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylediklerini' aktardı. Bu görüşme doğru. İYİ Parti kaynakları, Ümit Özdağ’ın 'Çok yüksek' dediği iki devlet görevlisinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğunu söylediler. Dün Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle benim Akar ve Fidan’a sorma imkânım olmadı.

 

Ümit Özdağ, Meral Akşener’e gidip Buğra Kavuncu hakkında, 'Bu FETÖ’cü. Hem dayısı hem kendisi FETÖ’cü' diyor. Akşener, 'Nereden öğrendin FETÖ’cü olduğunu' diye soruyor. Özdağ, 'Hem MİT’ten, hem Genelkurmay’dan öğrendim' diye yanıt veriyor. Akşener bunun üzerine partiye kayıtlı sabit telefon hattından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ulaşıyor. Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğuna dair bir bilgi olup olmadığını soruyor. Akşener bir ya da en fazla iki gün sonra Ümit Özdağ’ı davet ediyor. 'İki tarafa da sordum. ‘Hayır. Bizde böyle bir kayıt yok’ dediler' diyor. Özdağ, canı sıkkın bir şekilde, 'Ha öyle mi, memnun oldum' deyip görüşmeden ayrılıyor. Ama belli ki ikna olmamış.

Özdağ ihraç edilecek mi?
Ümit Özdağ’ın artık gemileri yaktığı anlaşılıyor. Özdağ, vuruşarak çekilme stratejisini uyguluyor. Peki İYİ Parti Özdağ’ı ihraç edecek mi? Disiplin sürecinin hemen başlatılması görüşünde olanlar vardı. Ancak Akşener’in, Buğra Kavuncu’nun suç duyurusu üzerine, 'Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cülükle itham etti ama delil sunamadı'demek için beklemeyi tercih edeceği anlaşılıyor.

İYİ Parti’nin Ümit Özdağ’ı gözden çıkardığı anlaşılıyor. Ama Buğra Kavuncu hakkındaki iddiaların da açıklığa kavuşturulması gerekiyor."

Yazının devamı için tıklayın

 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Suriye'ye Un ve Bakliyat Yardımı

Yemin Dışında Kürsüye Çıkmadan Maaş!

CHP'den İYİ Parti'deki Krize İlk Yorum
»  Hazine’den 5 Partiye 481 Milyon TL
»  İyiParti'de Başkanlar Devrede
»  AK Parti'de Bir Corona Vakası Daha!
»  "Türkiye Yükselen Yıldız Konumunda"
»  Koronavirüste 1894 de Yeni Hasta Var
»  İYİ Parti'de FETÖ Kavgası Büyüyor!
»  Mansur Yavaş Tarih Verdi!
»  Erdoğan'dan Macron'a Sert Tepki
»  Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Teşekkür
»  Hayaller Zenginik,Gerçekler Askıda Ekmek
»  Akşener'den Özdağ'a Çok Sert Yanıt
»  Belediye Başkanı AKP’den İhraç Edildi
»  Bahçeli: Kıbrısta 'Cesaret' Kazandı
»  İhraç Edilen 2 Hakim Gözaltına Alındı
»  AKP'li Hamza Dağ'ın Testi Pozitif Çıktı
»  CHP'De Anket Tartışması
»  Yeni Hasta Sayısı 2 Bİni Aştı
»  Özdağ'dan İyiParti'yi Karıştıracak İddia
»  Ersin Tatar Mazbatasını Aldı
»  11 Hâkim ve Savcı Hakkında ihraç Kararı
»  Askerlik Tecil Yaş Sınırı Düşürüldü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.