Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"MÜRİT OLMAMIZ İSTENİYOR"!
  MÜRİT OLMAMIZ İSTENİYOR !
 
TBMM Anayasa Komisyonu, AK Parti ve CHP'nin üzerinde uzlaştığı, ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği, siyasi partilere Hazine yardımı kısıtlayan yasayı aynen kabul etti.
 
21.4.2005 - 11:40
AK Parti ve CHP'den milletvekili transfer eden ANAP ve SHP'nin Hazine yardımı almasını engelleyecek olan yasanın görüşmeleri, AK Parti'de bölünme yarattı. AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay ile Afyon Milletvekili Hakkı Aşkar, yasaya 'ret' oyu kullandılar.

Sermaye Partisi

Yarbay, Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçelerinin haklı olduğunu belirterek, yasanın gündeme getirilme zamanının samimiyetsizliği ortaya koyduğunu söyledi. Yarbay, "Milletvekilleri para almak için parti değiştiriyor gibi bir yaklaşım var ki, bu kabul edilemez. Hiçbir milletvekilinin para gerekçesiyle partisini değiştirdiğine inanmıyorum" dedi. Yarbay, siyasi partilerin hiçbir güç odağının temsilcisi olmaması, milletvekillerinin özgür iradelerini kullanabilmeleri için Hazine yardımının fazlasıyla yapılması gerektiğini belirterek, "Eğer böyle yapmazsanız ondan sonra Odalar Birliği Yasası gelince bütün parmaklar kalkar, siyasi partiler sermaye çevrelerinin partisi olur" diye konuştu. AKP'li Aşkar da "Teklif bir yıl önce verilmiş, ama ne zaman istifalar başlıyor, milletvekilleri ile genel başkanlar arasında çatışmalar oluyor, o zaman ele alınıyor. Milletvekili ile genel başkanı arasındaki ilişki, şeyh ile müridi arasındaki ilişkiye benzetilmek isteniyor" diye konuştu. Aşkar, Hazine yardımının milletvekiline verilen bir para olmadığını, bu yardımın siyasi partilerin, belli güçlerin, holdinglerin partisi olmaması için partilerin tüzel kişiliğine yapılan yardımlar olduğunu anımsattı.

Yasa Çıkarsa

Yasanın yürürlüğe girmesiyle, gelecek yıl partilerden sadece AKP, CHP, DYP, MHP ve Genç Parti Hazine yardımından yararlanacak. 3 Kasım 2002'de yapılan son genel seçimlerde barajı geçemeyen DYP yüzde 9.55, MHP yüzde 8.34, Genç Parti de yüzde 7.25 oranında oy almıştı. Eski yasa uyarınca, Meclis'te 10 milletvekiline sahip ANAP ile 5 milletvekili bulunan SHP'nin hazine yardımı alması imkanı da yeni yasayla engellenmiş oluyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ENERJİ YOLSUZLUĞU CHP'YE DE BULAŞTI!!

DEHAP'TAN BAHÇELİ'YE TAKTİR!!

DYP'DE İSTİFA!!
»  YİNE AF, YİNE UNAKITAN
»  MERA KANUNU MECLİS'TEN GEÇTİ!!
»  MECLİS'TE AKP VE CHP'NİN DOKUNULMAZLIK KAVGASI!!
»  TRABZON'LULARA ŞENGEN VİZESİ DOĞRU MU?
»  DEHAP'A GÖRE KÜRT SORUNU GELİŞMEYE ENGEL!!!
»  "ERDOĞAN'A SORUMUN CEVABI BAŞBAKANLIK FEZLEKESİNDE"!!
»  "CEMAL TAMAM DA KEMAL NE ZAMAN"!!!
»  İDDİALARIN ASILSIZ ÇIKMASI ÇELİK'İ RAHATLATTI!!!
»  ANAP VE SHP PARA'LANIYOR!!
»  AKP YÖNETİMİ YEMEKTE BULUŞTU
»  13 İL'E DAHA TEŞVİK!!!
»  "GÜNAYDIN SAYIN BAŞBAKAN!!"
»  "CEMAL KAYA İSTİFA ETMEDİ, İSTİFA ETTİRİLDİ"!!
»  BAYKAL " MALİYE VE ENERJİ BAKANI DA İSTİFA ETMELİ!!
»  TCK DEĞİŞİKLİK TASLAĞI BAŞBAKAN'DA...
»  ÖZKAN VE ÖNAL'IN DURUŞMASI 24 MAYIS'A ERTELENDİ
»  ERDOGAN'DAN BAYKAL'A AB ELEŞTİRİSİ!!
»  FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...AKP AĞRI MİLLETVEKİLİ CEMAL KAYA, MİLLETVEKİLLİĞİ'NDEN İSTİFA ETTİ
»  FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...AKP AĞRI MİLLETVEKİLİ CEMAL KAYA, MİLLETVEKİLLİĞİ'NDEN İSTİFA MI EDİYOR?
»  BİRBİRİNE SELAM VERMEYEN AKP'LİLER HANGİLERİ?
»  BAHÇELİ'DEN ÜLKÜCÜLERE BEŞ EMİR!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.