Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5609
EURO
34,8946
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.428,060
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS TARİHİ İKİ YASAYI GÖRÜŞECEK
 MECLİS TARİHİ İKİ YASAYI GÖRÜŞECEK
 
Meclis, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi iki önemli yasayı gündemine aldı. MİT’in yapısını değiştiren ve özel dershanelerin kapatılmasını öngören yasal düzenlemeler bu haftanın iki önemli başlığı olacak. Her iki yasanın da bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda geçmesi planlanıyor. Öte yandan, Meclis’in gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde olacak. HSYK’nın yapısını değiştiren düzenlemenin Köşk’ten çıkacak kararı siyaset gündemini de şekillendirecek. Siyasi liderler ise mesajlarını parti grup toplantılarında verecek.
 
23.2.2014 - 10:01

-TARİHİ İKİ YASA MECLİS GÜNDEMİNİN İLK SIRALARINDA-

TBMM Genel Kurulu, Salı günü görüşmeleri yarım kalan ve içerisinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çekinceleri doğrultusunda hazırlanan internet düzenlemesinin de yer aldığı, “torba teklife” devam edilecek. Ardından, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yapısını değiştiren yasa teklifinin görüşmeleri başlayacak.
Teklif, dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulunca MİT’e operasyonel görev verilmesini düzenliyor. Teklife göre, Milli İstihbarat Teşkilatı'na Bakanlar Kurulunca, dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda görev verme imkanı tanınıyor. Ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatına; her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanması, yabancı istihbarat teşkilatlarının kullandığı usul, yöntem, imkan ve kabiliyetleri kazanması ile teknolojik gelişmeleri takip etmesi görevi verilecek.

-DERSHANELER KALDIRILIYOR-

Dershanelerin kaldırılmasını da düzenleyen tasarı da bu haftanın gündemi arasında. Tasarının bu hafta TBMM Genel Kurulu gündemine gelerek yasalaşması bekleniyor. Tasarıya göre dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan etüt eğitim merkezleri faaliyetleri 1 Eylül 2015 tarihine kadar devam edebilecek. Tasarı aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişte sınav uygulamasını öngörüyor. Aday öğretmenliğe atananlar en az bir yıl fiilen çalışmak, adaylık döneminde herhangi bir disiplin cezası almamış olmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla sınava girmeye hak kazanacak. Sınavda başarılı olanlar öğretmen olarak atanacak.
Tasarıyla Özel Öğretim Kurumları Kanunundan dershane tanımı çıkarılıyor. Bu şekilde Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına veya bu sınavlar kapsamındaki derslere hazırlık niteliğinde kurs açılması da imkan dışına çıkarılıyor.
Kanunun yayımı tarihinde mevcut olan bütün dershaneler ve yeni düzenlemeye uygun olmayan öğrenci etüt eğitim merkezleri faaliyetlerine 1 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek. Bunların özel okullara ve geçici olarak açık öğretim yapan liselere dönüşebilmeleri gerekli dönüşümü yapabilmeleri için bu kurumalara 2018-2019 eğitim öğretim yılının bitimine kadar süre öngörülecek.

-SEÇİM ÖNCESİ SON MESAJLAR-

Meclis'in Şubat ayı sonunda seçim tatiline girmesi beklenirken, siyasi parti liderleri de seçime ilişkin mesajlarını parti grup toplantılarında verecek.
Komisyonlarda gündemdeki konuları görüşmek üzere toplanacak. Öte yandan, Meclis’te gözler HSYK kanunu ile ilgili Çankaya Köşkü’nde gelecek habere çevrilecek. Köşk’ün, söz konusu teklifi haftanın son mesai gününe kadar karara bağlaması bekleniyor. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEÇİMLERDE SÜRPRİZ YAPACAK PARTİ!

'YETTİ GARİ DEYİVERİN'

ERDOĞAN'A ATATÜRK'LÜ ÇOCUK YANITI
»  DERSHANE DÜZENLEMESİNDE İLK RAUNT TAMAM
»  BELEDİYE OTOBÜSÜNDE KORKU DOLU ANLAR
»  MİT'E PARLAMENTO DENETİMİ GELİYOR
»  KASIMPAŞA'DA AKP-CHP KAVGASI
»  AKP'NİN SARIYER İTİRAZI RET!
»  "4X4'LERLE CUMA NAMAZINA GİDEREK..."
»  MİT'ÇİLERE “MHP’Yİ DİNLEDİNİZ Mİ SORUSU
»  KILIÇDAROĞLU, GÖKÇEK'İ TOPA TUTTU
»  "BAHÇELİ AİLE NEDİR BİLMEZ"
»  "SİVAS'TAN YA ALLAH BİSMİLLAH DİYORUZ"
»  MİT, ŞU AN KAÇ KİŞİYİ DİNLİYOR?
»  YANUKOVİÇ KAÇTI İDDİASI!
»  İSTİFA EDEN VEKİLE UÇAKTA ŞOK ANONS
»  ARINÇ: GÜLEN'İ 2 KEZ ZİYARET ETTİM!
»  GÜL'DEN, ASKERLİK YASASINA ONAY!
»  WHATSHAPP'TA BÜYÜK TEHLİKE
»  SAVCI SORUYOR: NEDEN YAYINLADINIZ
»  BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA!
»  DERSHANE TASARISI MECLİS'TE
»  TORBA YASAYA ÇUVALLI PROTESTO!
»  FLAŞ.. CHP'NİN HSYK BAŞVURUSUNA RET!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.