Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Millet Ayrışma İstemiyor"
 Millet Ayrışma İstemiyor
 
Başbakan Binali yıldırım bakanlar kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapıyor. Yıldırım, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak, “Bütün tarafların aklı selimde bir araya gelip, Suriye’de akan kanın durması ve tekrar bütün Suriyelileri temsil edecek bir yönetim şeklinin oluşması esastır” dedi. "Millet ayrışma istemiyor" diyen Yıldırım, "Ülkenin ana meselelerinde iktidar muhalefet ayrımı olmayacak" ifadelerini kullandı.
 
22.8.2016 - 19:36

İşte Yıldırım'ın açıklamasından satır başları:

Daha hayatının baharına bile gelmemiş çocukları, çocukları kullanarak katleden alçak terör örgütlerini en ağır kelimelerle lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Milletimizin acısını paylaşıyoruz.

Bu sabah resmi konutta, CHP ve MHP genel başkanları sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile bir araya geldik. 15 temmuz başarısız darbe girişimi sürecinde başlattığımız dayanışma ve işbirliğinin ülke menfaatleri, Türkiye’nin geleceği konusunda o günden bugüne kadar büyük bir kararlılıkla devam ettiriyoruz. 7 Ağustos’ta Yenikapı’da yaşanan ve Türkiye’ye yeni kapılar açan o birlik beraberlik ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde, ülkemizin iç ve dış sorunlarını kolayca aşmasında temel konularımızda beraber hareket etmek tabiatıyla her bakımdan milletimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlıyor.

Bu sabah ki toplantıda da sayın genel başkanlara, ülkemizin başını ağrıtan birkaç temel konuda bilgi verme fırsatı bulduk. Özellikle uzun süreden beri devam etmekte olan terörle PKK terörüyle yaptığımız mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ki hareket tarzımızı anlatma fırsatı bulduk. Ve bazı detayları da kendileriyle paylaştık.

Bunun yanı sıra Türkiye Suriye ve Irak’ta uzun süreden beri devam  istikrarsızlık nedeniyle büyük bir zorlukla karşı karşıya. Toplam Suriye ve Irak’la 1250 km ötesinde ortak sınırımız var. Bunlarla ilgili düşüncelerimizi ve hareket tarzımızı paylaşma fırsatı bulduk. Özellikle Suriye konusunda neler yaşanabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunma fırsatımız oldu. Türkiye’nin duruşu çok nettir. Suriye bugün 6 seneyi bulan bir iç savaşla maalesef enerjisini günden güne kaybediyor. Milyonlarca masum vatandaş ülkelerini terk etme zorunda kaldı, 500 bini aşkın insan da anlamsız savaşta hayatını kaybetti. Suriye’de huzur ve istikrarın tekrar sağlanması, bizce bölge için yapılabilecek en önemli iş olarak yerini almış durumda.

Burada taraflar var, taraflar kim? Rejim. Diğer taraf kim? Suriye muhalifleri. Bir de terör grupları var, DEAŞ PYD YPG gibi. Diğer taraftan koalisyon güçleri var, bir de rejimin davet ettiği Rusya var. İran ve Suudi Arabistan’ı da dahil edebiliriz. Bütün bu tarafların aklı selimde bir araya gelip, Suriye’de akan kanın durması ve tekrar bütün Suriyelileri temsil edecek bir yönetim şeklinin oluşması esastır. Bizim önemle üzerinde durduğu konu çok nettir. Suriye’nin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi. Herhangi bir etnik gruba avantaj sağlayacak yeni bir yapıya müsaade edilmemesi. Türkiye’nin güneyinde bir Kürt oluşumu meydana getirmek, başka bölgelerde de başka oluşumlar meydana gelmesine zemin hazırlamak…

Bu asla bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Esasen Suriyelilerin de kabul edeceği bir şey değildir. Bu esastan hareketle, Türkiye, yakıdnan ilgili İran başta olmak üzere, Rusya, Amerika, hatta bazı körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan’ın da rol alacağı bir modelle artık daha fazla zaman kaybetmeden Suriye’de yeni bir sayfanın açılması hayati öneme sahip. Bunun üzerinde elimizdeki en güncel bilgileri ve çalışmaları ifade ettik.


Irak’ta da toprak bütünlüğü ve üniter yapının muhafaza edilmesi konusundaki hassasiyetimizi ifade ederken, bir yandan da Irak’ın özellikle Kuzey Doğu’sundan ülkemize dönük saldırılara karşı tedbir alma hakkımızın saklı olduğunu ifade ettik. Musul’un kurtarılmasına dönük faaliyetleri izliyoruz ve bunları tasvip ediyoruz. Bu anlamda Irak’ta da taraflarla yakın işbirliği içerisinde daha istikrarlı ve merkezi yönetimin bütün ülkede söz sahibi olacağı bir durumun sağlanması için türkiye olarak gereken katkıyı vermeye devam edeceğiz.

Rusya ve İsrail ile ilişkilerimiz normalleşti. İlişkilerin daha da geliştirilmesi memnuniyet verici. Burada süratle kaybedilen zaman kazanılmaya çalışılıyor. Ancak son zamanlarda İsrail’in Gazze bölgesine karşı giriştiği hava saldırısının da asla sivillere yönelik bu saldırıların onaylanmadığını açık bir dille ifade etmek isteriz. Bizim İsrail ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi, Filistinlilerin haklı davalarına karşı duruşumuzu, onlarla birlikte hareket etmemizi asla engellemez, durdurmaz.

Bugün Bakanlar Kurulu’nda ele aldığımız çok önemli bir konu var. O konuda özellikle çukur siyasetinin başladığı şehir ve ilçeleri işgal girişiminden sonra başarıyla burada güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla beraber, bölgenin imar edilmesi, yeniden burada hayatın süratle normalleşmesi, bölgeye yatırımların hızlı şekilde gelmesi anlamında, uzun bir zamandan beri devam eden, doğu ve güneydoğuya yönelik yatırım teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık. Bunlarla ilgili detaylı açıklamayı esasen bugün yapmayacağız. Bölge illerinde peyderpey giderek, gençlerimize kadınlarımıza vatandaşlarımıza, beraber olup o açıklamaları beraber yapacağız.

Daha önce kamuyla paylaştığımız gibi, iki husus var. Bunlardan bir tanesi, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’de hayatın süratle normale döndürülmesi ve ekonomiyle ilgili konuların hiç gecikmeye mahal vermeden çözümlenmesi…

Bu anlamda parlamento bombalanmasına rağmen bir gün bile kapalı kalmadı. Hem darbe öncesi ve sonrası, her biri reform niteliğindeki düzenlemeler yaptık. Bunun içinde, yatırımcılarımızın işini kolaylaştıran çok ciddi teşvikler var. Ayrıca iş adamlarımızın, sanayicilerimizin, küçük esnafımızın, vatandaşlarımızın devletle davalarını anlaşma yoluyla çözecekleri kapsamlı kararlar aldık. Vergi borcunuz varsa ödeyememişseniz, yeniden yapılandırma, faizlerini affetmeden tutun, stok fazlasının çözülmesine, kasa fazlasının halledilmesine, bazı varlıkların kayıtdışı veya yastık altı varlıkların bankalara yatırılarak herhangi bir takibata mahal vermeden ekonomiye kazandırılmasına, ayrıca yurtdışından da nakit transferi yapmak isteyenlere vergi incelemesine hacet kalmaksızın bunu sağlamalarına imkan veren düzenlemeler yaptık. Şehit ve gazilerimizle ilgili düzenlemeler yaptık. En az 100 farklı konuda bir çok düzenleme yaptık.

Türkiye’nin önünde güzel günler var. Uzlaşma ortamının devam ettirmek için iktidar sorumluluğunu bilerek hareket edeceğiz. Ülkenin ana meselelerinde iktidar muhalefet ayrımı olmayacak. Millet ayrışma istemiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İstanbul Emniyeti'nde Büyük Operasyon

TFF'den Flaş Hakan Şükür Kararı!

Çankaya'da 3 Saat Süren Üçlü Zirve!
»  SGK'dan flaş Erken Emeklilik Açıklaması!
»  Ünlü Oyuncudan Acı Haber Geldi
»   FETÖ’nün Nefesini Kesecek 6 Tarihi Adım
»  "Temizleyeceğiz Kararlılığımız Tamdır".
»  Yasin Aktay: "Ölen Canlar Hepimizin"
»  Viranşehir'de Polise Alçak Saldırı!
»  CHP'li Vekil Casusluktan Yargılanacak
»  Bak Piliç'in Sahibi Tutuklandı
»  Ak Partililere Sahte İhbar Tuzağı!
»  Valilikten Patlama Açıklaması!
»  Erdoğan'dan 'Gaziantep' Açıklaması
»  Şimşek: Vahşi ve Barbarca Bir Saldırı
»  Milli güreşçimiz Rio'da Tarih Yazdı!
»  Gaziantep'de Düğüne Terör Saldırısı
»  FETÖ’nün Boşanma Oyununa Darbe!
»  Meclis Ekim Ayına Kadar Tatile Girdi!
»  Gülen'e Çağrı : Türkiye'ye Gel Hesap Ver
»  Ünlüİş Adamları İçin Karar Verildi
»  Fetö'nün Soru Çalmadığı Sınav Kalmamış!
»  Torba Yasa Meclisten Geçti
»  A 101'in Sahibi serbest kaldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.