Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
46,8722
EURO
53,6932
IMKB
14.189,960
ALTIN
6.136,118
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
NATO Liderlerine 'Tabanca' Hediyesi
 NATO Liderlerine  Tabanca  Hediyesi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, NATO zirvesine katılan devlet ve hükümet başkanlarına isimlerinin kazındığı tabanca ile bir kutu mermi hediye ettiği belirtildi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın ise İngiliz yasaları nedeniyle tabancayı ülkesine götürmediği, silahı imha edilmek üzere Türkiye'deki İngiltere Büyükelçiliği'nde bıraktığı ifade edildi.
 
9.7.2026 - 09:34

Dünyanın gözü, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi'ndeydi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO zirvesine katılan devlet ve hükümet başkanlarına üzerlerine isimleri kazınmış tabanca ile birer kutu mermi hediye etti.

Silah ve mühimmatın gümrükten sorunsuz geçirilebilmesi için gerekli belgelerin de liderlere verildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında liderler ve eşleri onuruna Saray'da akşam yemeği verdi.

Programın ardından liderlere, Recep Tayyip Erdoğan Vakfı tarafından hazırlanan "The Politics of Courage: Erdoğan and the Rise of Türkiye" adlı biyografik eser, imzasını taşıyan özel bir mektup ve dolma kalem de hediye edildi.

STARMER TABANCAYI ANKARA'DA BIRAKTI
The Guardian'ın haberine göre, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise hediye edilen tabancayı İngiliz yasaları nedeniyle ülkesine götürmedi.

Muafiyet belgesine rağmen silahın gümrükten geçirilmesinin yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle tabanca ve mermilerin, imha edilmek üzere Ankara'daki İngiltere Büyükelçiliği'nde bırakıldığı ifade edildi.

CANLI YAYINDA DOĞRULADI
Sözcü TV programcısı Murat Ağırel, canlı yayında İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı paylaştı.

Açıklamada, NATO Liderler Zirvesi kapsamında liderlere silah hediye edildiğinin doğrulandığı belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Terörsüz Türkiye' İçin Yeni İdda

NATO Zirvesi'nde Karar Günü

İmamoğlu Bugün Savunma Yspscsk
»  2 Gazeteci Gözaltına Alındı
»  Erdal Beşikçioğlu O İddiaları Yalanladı
»  Gözler Trump-Erdoğan Görüşmesinde
»  KılıçdaroğluYeni İhraçlar İçin Beklemede
»  Altın Piyasası Fed Kararını Bekliyor
»  Nato'da Tarihi Gün
»  Trump Anıtkabir'e Gitmiyor
»  CHP'de 9 Temmuz İçin Kabus Senaryoları
»  Siyasette Yeni Bir İttifak Geliyor
»  Putin'den Trump'a Tebrik Telefonu
»  Deniz Götaş'tan Kılıçdaroğlu'na Şok!
»  İran Aylar Sonra Hamaney'e Veda Ediyor
»  Komedyen Deniz Göktaş Tutuklandı
»  CHP’de İhraçlara NATO Molası
»  Emekli Teklifinde Dikkat Çeken Maddeler
»  Saadet Liderinden Aselsan İddiası
»  Emekli Vekil Aylığı 500Bin TL'yi Solladı
»  TÜİK Enflasyon Rakamlarını Açıkladı
»  PKK En Kritik Kampını Boşalttı
»  TSK ile İlgili Kanun Meclis'ten Geçti
»  Çözüm Sürecine Dair Flaş İddia
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.