Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5400
EURO
34,9007
IMKB
9.718,000
ALTIN
2.422,640
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Odanı Değiştir Işıkları Kapat"
 Odanı Değiştir Işıkları Kapat
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin-Şavşat’ta konvoyuna saldırıyı değerlendirirken, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından suikast uyarısı aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu kendisine “Her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın, siz diğer odada oturun ve ışıkları kapatın” önerisi yapıldığını anlattı.
 
28.8.2016 - 08:22

ARTVİN ziyareti sırasında konvoyu perşembe günü PKK’nın silahlı saldırısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce suikast konusunda uyarıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu ancak saldırı yapılan yolun riskli olduğunun kendilerine söylenmediğini belirtti. CHP lideri, dün CNN Türk’te şu açıklamalarda bulundu:

- “15 Temmuz sonrası beni suikast yapabilecekleri konusunda uyarmışlardı. İçişleri Bakanlığı’ndan aradılar. Koruma sayısı arttırıldı. Bazen korumalar bizi farklı yerlerden genel merkeze götürüyordu. Yenikapı mitingi sonrası bana gelen istihbarat şu şekildeydi; her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın, siz diğer odada oturun ama elektriğini açmayın. Ama biz bunu uygulamadık. İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi aldık.

ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İSTEDİ

- PKK, ‘anamuhalefet partisi liderinin bir suikaste kurban gitmesi Türkiye’yi daha fazla karıştıracaktır’ diye düşünmüş olabilir. PKK, Türkiye’nin çıkarlarını savunan bir örgüt değil, kendi hedefleri, amaçları var. Ülkede herkesin teröre karşı ortak tavır takınması lazım, ben bütün kesimlerin bir araya geldiğine de inanıyorum, çünkü terörden hepimiz şikayetçiyiz, (PKK) bundan rahatsızlık duymuş olabilir.

DEMİRTAŞ DA LANET OKUDU

- Selahattin Demirtaş da beni geçmiş olsun diye aradığında teröre lanet okudu, ‘terörü lanetliyoruz’ diye bir cümle kullandı. Bu değerli bir cümleydi. Onun için teröre karşı hepimizin ortak tavır takınmamız gerekiyor. HDP de meşru bir parti ama teröre karşı tavır konusunda biraz daha net bir tavır takınması hepimizin ortak beklentisi. Daha net daha güçlü bir söylem, hem Türkiye’nin ihtiyacı var buna hem de siyasetin, bunu yapmak gerekiyor, bu süreçte HDP’nin tümüyle dışlanması da doğru değil.


DARBE FIRSATÇILIĞI, ÖLÇÜ KAÇTI

- İstanbul Şehir Tiyatrolarında darbe fırsatçılığından sanatçıların işine son veriliyor. Araştırdık, FETÖ ile falan ilgileri yok. Darbe fırsatçılığına izin vermemek lazım, Sayın Kadir Topbaş’tan rica ediyorum, sanatçılarla ilgili karar geri alınsın. 12 Mart, 12 Eylül askeri darbelerinde bu kadar insan tutuklanmadı, hapse atılmadı. 12 Eylül’de olmadığı gibi bir sendika mahkemeye gidilmeden tak diye kapatılıyor. Hukukun üstünlüğü kavramıdır darbeyle mücadelenizde size haklılık kazandıran temel ölçüt, siz buna uygun hareket ederseniz herkesin desteğini alırsınız, ama ölçü kaçtı. Çocuğunu cemaat okuluna gönderdi diye işine son veriliyor. O okuldan mezun bakan var senin kabinende.

- Bu olayın siyasi ayağının ortaya çıkarılması lazım. Doğrudan teşkilat yöneticisi, milletvekili, bakan olup da bu örgüt üyesi olan var mı? Diğerlerini bilemiyorum, ama biz FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir partiyiz. Bunun siyasi sorumlusu, siyasi ayağı yok mudur?”

BU AFİŞLE KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün açılışlar yaptığı Amasya’nın Merzifon ilçesinde coşkuyla karşılandı. Tören alanına asılan ‘Teröre asla boyun eğmeyeceğiz’ yazan ve altında Demokrat Parti, Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin logolarının bulunduğu afiş dikkat çekti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Şiddetli Yağmur, Ankara'yı Felç Etti

Cerablus Şehidinin Düzce'deki Evinde Yas

Cerablus'tan Kötü Haber
»  GATA'nın Adı Değişti
»  FETÖ'ye AVM Operasyonu
»  ABD'den YPG'yiŞoka Sokan Karar
»  Kadın Polislere Başörtüsü Artık Serbest
»  Darbecinin Eşinin Planını Noter Bozdu!
»  Mehmetçiğe Derhal Vur Emri...
»  Ve Bir Devir Kapandı!
»  3. Köprüsüden İlk Geçiş Erdoğan'dan
»  Mamaklı Ailelere Şehitlik Beratı
»  AK Partli Gençten Kılıçdaroğlu Klibi
»  Fenerbahçe'nin Kur'a İsyanı
»  3.Köprünün Açılışında Yeni Müjdeler
»  Cami Cemaatinin Üzerine Avize Düştü
»  "Terör Örgütünü Çökerteceğiz"
»  Başbakan Yıldırım: Operasyonlar Sürecek
»  Kılıçdaroğlu: Teröre Boyun Eğmek Yok
»  Fetönün Süper İmam Emlak Zengini Çıktı!
»  Cizre'de Polise Kalleş Saldırı 8 Şehit!
»  Flaş.. TSK YPG'yi Vurdu
»  AK Parti'de Fetö Operasyonu
»  Bahçeli'den saldırı açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.