Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3276
EURO
35,0684
IMKB
9,080
ALTIN
2.309,700
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Olmak Var, Dönmek Yok Dedik"
 Olmak Var, Dönmek Yok Dedik
 
ATV-a Haber ortak canlı yayınına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım özetle şunları söyledi:
 
24.7.2016 - 00:02


 
BEN GEÇTİKTEN SONRA TUTULDU
*Dolmabahçe ofisinde saat 21:00 gibi çalışmalarımız tamamlandı ve Tuzla'ya hareket ettim. Köprü'yü geçtikten 10 dakika sonra köprünün tutulduğunu öğrendim. Benim yakın korumama bu haber iletildi ve eşten dosttan duydum. Aradılar "Sayın Başbakanım bu olaylardan bilginiz var mı?" diye sordular. Akşam 10 civarı eve vardım.
 
 
TELEFONLAR AÇILMADI
*Genelkurmay Başkanı'nın telefonu çalıyor cevap vermiyor, İçişleri Bakanı'nın telefonu ise kapalıydı. Hemen Ankara Valisi, İstanbul Valisi ve Emniyet Genel Müdürü'nü aradım. Baktım iş kötüye gidiyor. Tanklar, uçaklar çıkmış. İşin adını koymak gerekiyor. Bu bir kalkışmadır, milli iradeye karşı, demokrasiye karşı, silahlı bir eylemdir. Bunu vatandaşlarımıza hemen bir tv kanalı ile bağlantı kuruldu ve aktardık. Ben insiyatif alarak bunun emir komuta dışında bir olay olduğu kararını aldım. Sonra benim beyanatımı duyan bazı komutanlar, komuta kademesinin bilgisi dışında bir olar, bu bir kalkışma dedi.
 
 
FETÖ OLDUĞUNU ANLADIK
*Daha sonra halka da bir çağrım oldu. "Merak etmeyin, biz bu çapulculara pabuç bırakmayacağız, hesabını en ağır şekilde ödeyecekler" dedik. Adım adım sorular soruları getirdi. Bu yapının FETÖ terör örgütü olduğunu anladık. Adını da koyduk. Gece yarısından biraz önce idi.
 
 
"ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK" DEDİK
Bu arada tanklar ilerliyor. Cumhurbaşkanımız ile temasa geçtim. Telefonda konuştum. O da bir şeylerin ters gittiğini biliyordu. Bir takım olayların yayılarak devam ettiği kanaati onda da vardı. Ölmek var dönmek yok dedik. Milletimizden taraf olmasını istedik. İnsanlar akın akın bu işgalcilerin olduğu noktalara akın etti. Bu üniformalı teröristler doğrudan helikopterlerden insanları taradılar.
 
 
TANKLARI ATLATTIK
*Tuzla'dan Sabiha Gökçen'e geçecektik ama orası güvenli değil dedik. Tanklar yolda bizi durdurmaya çalıştı. Süratle uzaklaştık. Atlattık.
 
 
BUNUN HESABINI SORACAĞIM
*Bir yandan Sayın Cumhurbaşkanımız ayrılma planı yapıyor, bulunduğu yer güvenli değil. Biz de bu hava akımlarını durduralım dedik.  Hava Kuvvetlerinden Kuvvet Komutanı'nı aradık. Eskişehir'de hava savunma bölgesinde generallerle konuştum. Onların anlattıkları daha vahim. Diyarbakır, Balıkesir, Akıncılardan izinsiz kalkan uçaklar bombalıyorlar dediler. Neden bunları baskılamıyorsunuz dedim. Araçlarımız yüklü değil diyenler oldu. Bu benim çok canımı sıktı. Size emrediyorum, derhal bu saldırıları püskürtmek üzere uçakları kaldırın dedim. Komutanın biri yazılı emir yollayın dedi. Bunun hesabını soracağım senden dedim. O isim şu an gözaltında.
 
 
ATEŞ AÇILDI
*Bir yandan yola devam ediyoruz. Gerede'den ayrıldık Samsun istikametine Ilgaz Tüneline gittik tünelde kaldık. Yaptığımız temelini attığımız tünel bize sığınak oldu. Artık gün ağarmış vaziyette. Karşıda bir jandarma aracı var. Biz yaklaşınca ateş etmeye başladılar. Karşılık verildi. Şöforümuz hemen geri vitese taktı. Atış menzilinden çıktık. Tali yoldan Ilgaz merkeze geldik ve Kaymakama konuk olduk.
 
 
İSTİHBARAT NASIL BİR SINAV VERDİ?
*Bir ton emir hazırlamışlar. Hepsi inceden inceye çalışılmış. Ben olanları anlatıyorum bunun yorumunu da vatandaş yapsın. İstihbarat Genelkurmay'a aktarmış. Önlem alınamamış Kuvvet Komutanlarının tamamı, Genel Kurmay Başkanımız dahil derdest edilmiş Akıncı'ya götürülmüş. Bu onaylanacak bir şey değil. Bana neden haber verilmedi? O sorunun cevabını ben de arıyorum. Bizim süreçten haberimiz olmadı.
 
 
ASKERİ BİRLİKLER TAŞINIYOR
*Her şeyi yeni baştan ele almamız lazım. Her türlü tedbiri alacağız. Bu süreç yaşanan bir dizi hatanın ortaya çıkması bunlara yönelik tedbirlerin alınması sürecidir. Çok köklü tedbirlerimiz olacak. Askeri birlikler şehir dışına taşınacak.
 
 
ASKERİ ŞURA ÇANKAYA'DA YAPILACAK
*Askeri Şura'yı Çankaya yerleşkesinde yapacağız. Burada sadece terfiler tayinler konuşulmayacak. 15 Temmuz'da ülkemizin yaşadığı başarısız silahlı darbe de konuşulacak.
 
 
 
 
Kaynak: Habertürk



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Islak İmza Kumpasında Flaş Gelişme

Kimliksiz Gezene Para Cezası!

İşte Cemaatin Kapatılan Kurumları
»  'Çok Kötü Bir Sınav Verdiniz'
»  Şamil Tayyar'dan Flaş Sözler
»  OHAL İle İlgili İlkKararname Yayınlandı
»  Gazi Mecliste Flaş Sözler!
»  Muhafız Alayı'na Operasyon!
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis'te
»  AKM'YE Hakimiyet Milletindir Bayrağı!
»  Hakan Şükür Ortaya Çıktı!
»  Ve Jandarma İçişlerine Bağlanıyor!
»  2 Bakan,Gülen'in İadesi İçin ABD Yolcusu
»  "Yunan Adalarında Ne İşim Var"
»  Gülen Darbeyi İtiraf Etti!
»  Cuntacı Girişim Paralarını Bile Çekmiş!
»  ABD'den Gülen'in İadesi için Teklif!
»  Darbecilerin Mallarına El Konulacak!
»  İşte Fuatavni'nin Başındaki İsim
»  Perinçek: Bundan Sonraki Hedef...
»  Balyoz Sankılarına Acil Görev Emri!
»  ''2 Tuğgeneral Albay'dan Emir Alıyordu''
»  PKK'nın Hücre Evine Baskın,3 Polis Şehit
»  Arınç: Bana Ahmak Diyebilirsiniz
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.