Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,7007
EURO
34,9095
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.505,300
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız"
 Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te ’Birlik ve Kardeşlik’ mitinginde halka seslendi. Erdoğan, "Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum; eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa, artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum; bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin gereğini yapalım" dedi. Cumhurbaşkanı, "Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azınlık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenecek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız" dedi. Erdoğan, FETÖ'nün yanı sıra Cerablus harekatı, IŞİD ve PYD ile ilgili de açıklamalar geldi. Erdoğan, düne kadar Karkamış'ı taciz eden teröristlerin kaçtığı belirterek "Şimdi de ordumuz onları kovalıyor. Onlar kaçacak biz kovalayacağız" dedi. Erdoğan "DAEŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız" diye konuştu.
 
29.8.2016 - 00:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"ne katılarak vatandaşlara hitap etti.

"Antep, Gaziantep, şehitler diyarı, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı Gaziantep, kardeşliğin şehri Gaziantep." sözleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, tüm vatandaşları selamladı.

Gaziantep'e taziye ziyareti için geldiğini belirten Erdoğan, "20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp Akdere Mahalle'mizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı, canlar aldı." ifadesini kullandı.

Saldırıda 34'ü çocuk 54 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 44'ü çocuk 94 vatandaşın da yaralandığını anımsatan Erdoğan, "Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var." dedi.

"AKITTIKLARI KANDA MUTLAKA BOĞULACAKLAR"

Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Erdoğan, "Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye'nin, tüm Gaziantep'in başı sağolsun. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır." diye konuştu.

Miting alanındaki vatandaşların "idam isteriz" şeklindeki sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kardeşlerim bu konuda düşüncemi sizlere hep söyledim. Gaziantep'te de bugün söylüyorum, milletim idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek merci neresidir? Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim, bugün yine buradan iletiyorum. Bunu müzakere etmeliler ve ondan sonra kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben düşüncemi söylüyorum, ben bu kararı onaylarım. Neden? Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, öbür tarafta 16, devamlı bu tür eylemlerde bunca insanımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallaya sallaya gezecek veyahut da cezaevlerinde beslenecekler. Kardeşlerim, bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda hala idam cezası vardır. Kara Avrupası hariç."

"İŞTE GAZİANTEP BURADA, PEKİ SİZ NEREDESİNİZ?"

Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütlerinin ve terör yöntemlerinin hiçbirine teslim olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Akdere Mahallesi'ndeki nişan töreninde o kına töreninde kan dökenler eğer bu şekilde Gazianteplilere baş eğdirebileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. İşte Gaziantep burada, peki siz neredesiniz? Akdere ve Beybahçe mahalleleriyle burada, Vatan ve Güzelvadi mahalleleriyle burada, Barak, Şirinevler, Türkmenler mahalleleriyle burada, Düztepe ve Cengiz Topel mahalleleriyle burada, Perilikaya Mahallesi'yle burada, şehirdeki Suriyelilerle, misafirlerimizle, burada. Bombalı saldırının gerçekleştiği yerin çevresindeki bu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın etnik kökenine meşrebine, siyasi görüşüne bakarak bu saldırıyla onları tahrik edebileceklerini sananlar bir kez daha hüsrana uğradılar."

"SINIRLARIMIZ İÇİNDE VE YAKININDA HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FAALİYETİNE ASLA MÜSAMAHAMIZ YOKTUR"

"Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir. DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta bunun için varız, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Gaziantep'te 54 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına değinen Erdoğan, "20 Ağustos saldırısını yaptıran ve yapanlar da ölümleri fırsat bilip, gelip burada acıları istismar etmek isteyenler de sizlerden hak ettikleri dersi aldılar. Her zaman söylüyorum, burada bir kez daha tekrar ediyorum, Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"CERABLUS'UN SAHİPLERİ ŞİMDİ CERABLUS'A YERLEŞMEYE BAŞLADI"

Terör örgütlerini kullanarak ülkeyi ve milleti dize getirebileceklerini sananların, yarın kendi ellerinde patlayacak bombaların pimini çektiklerini bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Gaziantep, bunun en güzel örneğidir. İşte Cerablus. Ne oldular? Karkamış'ı rahatsız ettiler, sürekli Karkamış'a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, dört, beş, on. Sabır, sabır, sabır... 'Artık yetti.' dedik, 'Öyleyse gereği yapılacak.' dedik. Şimdi işte buyrun Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri şimdi Cerablus'a yerleşmeye başladı. Gaziantep'te Cerabluslu kardeşlerimden, Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz, yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. Özgür Suriye Ordusu'na her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar." ifadelerini kullandı.

"YÜZBİNLERCE İNSAN TARİHİN EN BÜYÜK DESTANLARINDAN BİRİNİ YAZDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanda yükselen "Türkiye seninle gurur duyuyor." sloganlarına, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler dimdik ayakta durdunuz, eğilmediniz. F-16'lar sizi eğmedi, helikopterler eğdiremedi, tanklar eğdiremedi. Can verdiniz, kan verdiniz. 241 şehit verdik, 2 bin 194 yaralımız oldu. Ama durmadınız ve işte o köprü artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Bu millet zaten gazidir. İşte burası Gaziantep, burası Şehitkamil, burası Şahinbey. Biz kimseye boyun eğer miyiz, namerde boyun eğer miyiz? Eğmedik ve eğmeyeceğiz." karşılığını verdi.

Erdoğan, 2012'nin 20 Ağustos'unda, Ramazan Bayramının ikinci günü, terör örgütü PKK'nın Gaziantep'e bombalı araçla saldırdığını ve saldırıda 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Gaziantep PKK'ya boyun eğdi mi? 8 gün önce DAİŞ canlı bombayla saldırdı, boyun eğdi mi? Onlar hep şehit oldu. Gaziantep DAİŞ'e boyun eğmedi. Ama şimdi sesleniyorum, burada, nerede olurlarsa olsunlar, onların da inlerine gireceğiz, onları da neredeyseler çıkartacağız. 15 Temmuz'da FETÖ denilen ihanet şebekesi, devletten gasp ettiği tanklarıyla uçaklarıyla helikopterleriyle silahlarıyla tüm milletimizle birlikte Gazianteplilere de saldırdı. Peki Gaziantep FETÖ'ye boyun eğdi mi? Tam tersine şu meydanda toplanan yüzbinlerce insan tarihin en büyük destanlarından birini yazdı."

"KARAKOLLARIMIZA, SAVCILIKLARIMIZA BİLDİRİN"

Vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, "Şimdi buradan devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum, eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Kopmadıysanız milletime sesleniyorum, bu şarlantanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin ve gereğini yapalım. Bunlarla beraber yürümeyeceğiz." dedi.

"Bunlar vatana ihanet ettiler, Silahlı Kuvvetlerimize ihanet ettiler, Emniyet Teşkilatımıza ihanet ettiler." diyen Erdoğan, "Özel Harekatta geldiler, bombaladılar, 53 yiğidimi orada şehit ettiler. Bunlar bu milletin polisi, Özel Harekatımız. Bunlara nasıl acımasızca F-16'larla bombaları yağdırdınız. Aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaptılar. Orada da 36 kardeşim yaralandı, 6'sı şehit oldu." şeklinde konuştu.

"ANTEPLİ GAZİLİK UNVANINI ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HER SEFERİNDE HELAL ETTİRİYOR"

Gaziantep'in adeta ikiz kardeşi olan Halep'in, 5 yıldır yedi düvelin saldırısı altında olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne Halep ne Antep yedi düvele boyun eğdi mi? Antep'in göğsünde gururla taşıdığı gazilik madalyası alnının akıyla çıktığı her mücadeleden sonra biraz daha büyüyor, biraz daha parlıyor. Antepli gazilik unvanını anasının ak sütü gibi her seferinde helal ettiriyor. Ne diyor şair, 'Bu kaçıncı kurşundur, bu kaçıncı Bismillah. Bu kaçıncı ölüdür? Bir türkü söylenir siperlerde her sabah. Vurun Antepliler, namus günüdür. Ben Antepliyim, Şahin'im ağam. Mavzer omzuma yük. Ben yumruklarımla dövüşeceğim. Yumruklarım memleket kadar büyük.' Gaziantepli yeri geldiğine mavzeriyle yeri geldiğinde memleket kadar büyük olan yumruğuyla yeri geldiğinde tüm dünyaya bedel yüreğiyle mücadele etmesini bilir."

'KAÇIYORLAR, KOVALIYORUZ'

Teröristlerin daha düne kadar sınır ötesinden Karkamış'ı taciz ettiğini hatırlatan Erdoğan, "İşte şimdi de ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar, güneye kaçıyorlar, batıya, doğuya kaçıyorlar. Onlar kaçacak, biz kovayalayacağız. Bu devlet hiçbir şehidinin hiçbir gazisinin kanını yerde bırakmamıştır, bırakmayacaktır. Yakınları müsterih olsun, milletimiz müsterih olsun." dedi.

"Gaziantep şehitlerimizin ruhlarını da muazzep etmedik, etmeyeceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bilesiniz ki devletimiz tüm imkanlarıyla şehitlerimizin de gazilerimizin de yanındadır. Her türlü madden, manen desteğimizi vereceğiz. Öleni geri getiremeyiz, yüreklere düşen ateşi geri alamayız ama dökülen her damla kanın hesabını sorarız, soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. Biz terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa aynı amaca hizmet eden benzer yöntemleri kullanan yapılar olduğunu gayet iyi biliyoruz. Cizre'de 11 polisimizin kanını döken PKK ile burada 54 kardeşimizin kanını döken DAİŞ arasında ne fark var? 15 Temmuz darbe girişiminde 241 insanımızı şehit eden, 2 bin 194 kardeşimizi yaralayan FETÖ'nün PKK ve DAİŞ'ten ne farkı var?

Eskiden bir ASALA vardı, Ermeni terör örgütü. Diplomatlarımızı katlederdi. Savcılarımızı, güvenlik güçlerimizi, işadamlarımızı öldüren birtakım örgütler eylem yapmak için hala fırsat kolluyorlar. Bunların diğerlerinden bir farkı yok. Halbuki bu millet üzerine gelen tank da olsa helikopter de olsa namlulardan çıkan bomba da olsa kurşun da olsa korkmadığını, korkmayacağını göstermiştir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mini Paketten Sürpriz Seçim Kararı!

"Odanı Değiştir Işıkları Kapat"

Şiddetli Yağmur, Ankara'yı Felç Etti
»  Cerablus Şehidinin Düzce'deki Evinde Yas
»  Cerablus'tan Kötü Haber
»  GATA'nın Adı Değişti
»  FETÖ'ye AVM Operasyonu
»  ABD'den YPG'yiŞoka Sokan Karar
»  Kadın Polislere Başörtüsü Artık Serbest
»  Darbecinin Eşinin Planını Noter Bozdu!
»  Mehmetçiğe Derhal Vur Emri...
»  Ve Bir Devir Kapandı!
»  3. Köprüsüden İlk Geçiş Erdoğan'dan
»  Mamaklı Ailelere Şehitlik Beratı
»  AK Partli Gençten Kılıçdaroğlu Klibi
»  Fenerbahçe'nin Kur'a İsyanı
»  3.Köprünün Açılışında Yeni Müjdeler
»  Cami Cemaatinin Üzerine Avize Düştü
»  "Terör Örgütünü Çökerteceğiz"
»  Başbakan Yıldırım: Operasyonlar Sürecek
»  Kılıçdaroğlu: Teröre Boyun Eğmek Yok
»  Fetönün Süper İmam Emlak Zengini Çıktı!
»  Cizre'de Polise Kalleş Saldırı 8 Şehit!
»  Flaş.. TSK YPG'yi Vurdu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.