Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2984
EURO
35,0009
IMKB
10.169,000
ALTIN
2.454,840
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'lı olmayanlar da PKK'lı olacak!
 PKK lı olmayanlar da PKK lı olacak!
 
Güneydoğu'da elekrtik kavgası büyürken, AK parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de kesintilere isyan etti. Özdemir," Bölgede PKK filan diyoruz, bu sayede PKK'lı olmayanları da PKK'lı yapacaksınız. Yarın öbür gün hepimiz başkaldıracağız" "dedi.
 
22.1.2015 - 16:01

 Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin borcu nedeniyle elektriğini kesmesinin ardından, iki kurum arasında yaşanan gerginlik sürüyor. DİSKİ ekiplerince DEDAŞ hizmet binasının önündeki yol, herhangi bir bildirimde bulunulmadan kanalizasyon çalışması için iş makinalarıyla kazıldı. Çalışma nedeniyle DEDAŞ hizmet binasına personel, vatandaşlar ve araçlar bir süre giriş çıkış yapamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, “Bu kentte haksız ve hukuksuz bir şekilde susuz bırakanlara bu şehri dar ederiz” dedi.
Diyarbakır’da su-elektrik gerginliği bitmiyor. Dün elektrik borcu bulunan belediyeler ödeme yapmayınca DEDAŞ belediyenin su dağıtım kuruluşlarının elektriklerini kesti. Belediyeler, yapılan bilgilendirmelere karşın neden elektrik borçlarını ödeyemediklerini açıklamaya çalışırken DEDAŞ, kesintiler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kesintilerin şirket için yaşamsal, ticari zorunluluktan kaynaklandığı bildirildi. DEDAŞ ekipleri tarafından elektrikleri kesildiği için abonelerine su veremeyen Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ekipleri de DEDAŞ İlçe Şefliği elektrik arıza binasına mühür vurdu.
Gerginlik bugün ise tırmanarak devam etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel’in evindeki su sayacının kayıp kaçak kontrolü için söküldüğü öğrenildi. Olaylar bununla da sınırlı kalmazken bugün öğlen saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent merkezindeki DEDAŞ binasının önüne hendek açtı. Kanal kazısı nedeniyle araçlar DEDAŞ’ın binasına giremezken, DİSKİ çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı. Polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet şube ekipleri ile DEDAŞ’ın girişinde önlem aldı.
KIŞANAK: 1,5 MİLYON NÜFUSU SUSUZ BIRAKMAK AÇIKÇA PROVOKASYON
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bugün DBP, DTK ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Kışanak, iki gündür kentte büyük bir gerilim yaşandığını, şehir merkezi ve ilçelere içme suyu pompalayan bütün istasyonlardaki enerjinin haksız, hukuksuz ve bir yargı kararı olmadan kesildiğini belirterek, “İki gündür yaşanan kesintiler nedeniyle yurttaşlarımız mağdur edilmiştir. Ortada yasalar, hukuk, mevzuat ve yargı var. Yargı yolu takip edilebilir. 1.5 milyonluk kenti susuz bırakmak açıkça provokasyondur. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu eşkıyalıktır, hukuk tanımamazlıktır. Gidip yasal yollarla alacaklarını alabilirler, halkı susuz bırakamazlar” dedi.

AKP'Lİ VEKİL DE İSYAN ETTİ!

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, konuyu TBMM'de Kit Komisyonunda gündeme getirdi. Özdemir " belediyenin su şebekesinin elektriğinin kesilmesi gibi uygulamalarla  karşılaştıklarını belirterek, "Hırsız varsa hırsızı cezalandıralım ama masum
 insanları cezalandırma hakkımız yok. Bölgede PKK filan diyoruz, bu sayede PKK'lı
 olmayanları da PKK'lı yapacaksınız. Yarın öbür gün hepimiz başkaldıracağız" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan: "Bu Okulları Kapatın"!

Somali'de Türk Heyetine Bombalı Saldırı

Etiyopya'da Erdoğan Önlemi!
»  AKP’yi yalanlayan anket
»  İstanbul'da Su'ya Gizli Zam!
»  İki Vekile, 'Hadlerini Aştılar' Tepkisi!
»  'Egemen Bağış Bana dedi ki...'!
»  Ali İsmal'in Ağabeyinden Acı Dolu Sözler
»  Tarhan’a ‘tansiyon’ istifası şoku!
»  Hasan Palaz Savcılığa Teslim Oldu!
»  Merkez Bankası verilen Mesajı Almamış
»  Muhalefetin Egemen Bağış İtitazı!
»  'Oylamaya Neden Katılmadım'
»  ''Olağanüstü Bir Dönemden Geçiyoruz''
»  Gülen,'Ölüme Yakınım' Dedi,Ağladı
»  Flaş.. Ali İsmail Davasında Karar veOlay
»  Davutoğlu'ndan Fire Yorumu!
»  Ak Parti'den Fireli Aklama!
»  Flaş.. Bağış da Yüce Divan'a Gitmeyecek
»   Kılıçdaroğlu: Meclis’te hırsız var
»  Şamil Tayyar: İçimizdeki Hainler Bunlar
»  Yüce Divan Oylamasında 276 Krizi!
»  Toplum, 'Demokrasi Yok' diyor!
»  Tarih Emine Ülker Tarhan'ı unutmayacak!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.