Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1078
EURO
44,1186
IMKB
9.178,000
ALTIN
4.107,460
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"PKK İLE PAZARLIK YAPACAK HALİMİZ YOK"
 PKK İLE PAZARLIK YAPACAK HALİMİZ YOK
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, PKK'nın eylemsizlik kararının sona erdirilmesiyle ilgili olarak basın mensubunun yönelttiği soruya, "Devlet bugüne kadar ne yaptıysa onu yapacaktır. Pazarlık yapacak halimiz yok. Biz bugüne kadar kendi imkan ve kabiliyetlerimiz devletimizin gücünü kullanarak nereye getirdiysek, aynı kararlılıkla götüreceğiz" dedi.
 
1.3.2011 - 00:24

evlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) 'Güncel Değerlendirmeler' toplantısına katıldı. 

Çiçek, PKK'nın eylemsizlik kararını bozması kararına yönelik olarak basın mensubunun yöneltiği soruya, "Devlet bugüne kadar ne yaptıysa onu yapacaktır. Pazarlık yapacak halimiz yok. Biz bugüne kadar devletimizin gücünü kullanarak nereye getirdiysek, aynı kararlılıkla götüreceğiz" dedi. 


Çiçek, PKK'nın amaçlarının kendilerinden bahsettirmek olduğunun altını çizerek, "İşin gereği neyse onu bugüne kadar olduğu gibi tedbirlerimizi güncelleştirerek devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 

HÜKÜMETİN SEÇİMLERDE KIRMIZI ÇİZGİLERİ

İnşaat İşverenleri Sendikası'nın geleneksel akşam yemeği toplantısında konuşan Çiçek, 74 milyon vatandaşın herşeyi konuşacağını, tartışacağını ama bu milletin bir de ortak paydaları olduğunu belirterek bunu zayıflatacak tartışmalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Seçim döneminin, acı-tatlı olayların tartışıldığı bir dönem olduğunu belirten Çiçek tartışmasız noktaları ise şöyle sıraladı:


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, cumhuriyettir. Üniter devlettir. Demokratik, laik, hukuk devletidir. Resmi dili Türkçe'dir. Bunun altını özellikle çiziyoruz. Dünyada yaşayan 6912 dil vardır ama resmi dil sayısı 200 civarındadır. Bir ülkede birden fazla yaşayan dili resmi dil haline getirirseniz o ülkede kaos çıkar. Dil ayrışma değil birleşme unsurudur.

Bu milletin marşı İstiklal Marşı'dır. Bayrağı bellidir. Başkenti Ankara'dır. Milletin beklentisi bellidir. Bu dönemde neyi tartışacaksak bu ortak paydaya zarar vermeden yapacağız. Geleceği planlayacağız."


Seçimden sonra Anayasa değişikliğinde neler olacağının sorulması üzerineyse Çiçek, Anayasa'nın değişmesi konusunda herkesin hemfikir olduğunu ancak ilk 3 maddenin değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükümler olduğunun altını bir kez daha çizdi.


LİBYA'DAN ÇIKMIYORUZ


Bakan Çiçek, Libya'da, Türkiye'nin çok başarılı bir tahliye operasyonu yürttüğünü belirtirken 42 ülkenin de yardım talebinde bulunduğunu söyledi. Ancak Çiçek Türkiye'nin Libya'dan çekilmediğini de açıkladı. Çiçek, "Biz Libya'dan çekilmiyoruz, çekilmemiz doğru da değil. Bu ülkede ekonomik ve ticari bağlantılarımız var. Eğer çekilirsek o boşluk başkaları tarafından doldurulacaktır. Şu an orada 26 milyar dolarlık projemiz var. 200 firma faaliyet gösteriyor. Yaptığımız sadece Türkiye'ye gelmek isteyenlerin tahliyesidir. Ama işler normale döndüğünde orada faaliyetine devam edecek firmalar var" dedi.


Bakan Çiçek, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bu ülkedeki banka işlemleri, tazminler, çalışan sayısı gibi konularda çalışma başlattığını da belirtti. Türkiye'nin tahliyenin yanı sıra ayrıca bu ülke halkına gıda ve acil ihtiyaç malzemesi köprüsü kurmaya çalıştığını açıkladı. Bunun için bir hava köprüsü kurmak istediklerini belirten Çiçek, "Türkiye buraya model ülke olsun, abilik yapsın deniyor. Ama T.C. hükümeti olarak kimseye model olma, abilik yapma niyetimiz yok. Emperyal olma niyetimiz yok. Onların petrol, gazını hesaba katarak ilişki kurmuyoruz. Aramızdaki tarih ve kültürden gelen dostluk ilişkisidir. Günümüz dünyasında burası iyi anlaşılmalıdır. Bu soğuk propoganda döneminin arkası gelecektir" dedi.


BİZ KADDAFİ'Yİ BİLİYORUZ


Çiçek, Türkiye'ye bu coğrafyada bazı roller biçilerek başka çabalar içinde gösterilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Bu kargaşada birinci derece mesuliyeti olanların en son konuştuklarını belirtirken böyle bir ortamda Türkiye'nin gerçekçi politikalar belirlemek zorunda olduğunu vurguladı. Çiçek, "Biz Kaddafi'nin Kıbrıs çıkarmasında yaptıklarını biliyoruz. Ben o zaman yedek subaydım, ama Türkiye'nin canını, yüreğini yakan PKK terör örgütüne destek verdiğini biliyoruz. Onu da biliyoruz bunu da biliyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin politikalarını gerçekçi temeller üzerine oturtması gerekiyor" diye konuştu.1 MART 201/HABERVİTRİNİ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇİLLER'DEN TARAF'A YALANLAMA!

EMEKLİLİK HESABINDA BÜYÜK HATA!

MECLİS, YARIN ERBAKAN ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANACAK!
»  BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN TUHAF SÖZLER!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AB'YE VİZE TEPKİSİ
»  ''EN ÇEVRECİ HÜKÜMET BİZİZ''
»  PKK, EYLEMSİZLİK KARARINI BİTİRDİ!
»  BAYKAL:''ERBAKAN ÖRNEK ALINMASI GEREKEN SİYASETÇİYDİ''
»  DİKENSİZ GÜL GERÇEK OLDU!
»  İSRAİL, TÜRK ORDUSUNA TAŞ KOYDU!
»  TSK İLE EMNİYET ARASINDA EYLEMCİ GERİLİMİ
»  FATİH ERBAKAN: “MİLLİ GÖRÜŞ YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”
»  MEMURLARA MÜJDELİ HABER!
»  LİBYA'DA İSYANCILAR UÇAK DÜŞÜRDÜ!
»  ''SAKIN DARBE YAPMAYIN, MUHTIRA VERMEYİN''
»  SP'DE BOŞ KOLTUĞA EN YAKIN ADAY OĞUL ERBAKAN!
»  GÜL'E, TAYYİP'E VE NUMAN'A HAKKIMI HELAL EDİYORUM!
»  AKILLARDA BU SÖZLERİ KALDI...
»  ERBAKAN, VASİYETİNİ ŞENER'E AÇIKLADI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇARŞAF FIRLATTI!
»  GERİ SAYIM BAŞLADI!
»  ERDOĞAN, CENAZE TÖRENİ İÇİN PROGRAMINI İPTAL ETTİ
»  ERBAKAN'IN ARDINDAN NE DEDİLER?
»  TSK'DAN ERBAKAN MESAJI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.