Sarıgül, Ankara çıkartmasında kendilerine destek vermeyerek çıkartmanın fiyaskoyla sonuçlanmasına neden olduklarını düşünen Hikmet Çetin ve diğer muhaliflere yüklendi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “999 S” ismini verdiği, Deniz Baykal’ı protestoya yönelik eylemde umduğu ilgiyi bulamamanın nedenlerini araştırıyor. CHP Genel Merkezi önündeki eylemde en az 25 bin partili bekleyen ancak yaklaşık 5 bin partiliye seslenen Sarıgül, aynı gün Baykal ve ekibinin Anıtkabir’e büyük bir kalabalıkla gitmesini değerlendirdi. Sarıgül’ün kurmaylarına, Baykal ve arkadaşlarının Anıtkabir’deki gövde gösterisi için, “Bizim sayımız önemli değil. Bizi asıl Anıtkabir’deki kalabalık yıktı” dediği öğrenildi. VATAN’ın edindiği bilgilere göre Sarıgül, eski CHP genel başkanlarından Hikmet Çetin ile Altan Öymen’i de eleştirdi. Sarıgül’ün, Çetin’den de eyleme gelmesini istediği, ancak “hayır” yanıtı aldığını anlattığı ifade edildi. Sarıgül’ün, hemen ardından Öymen ve Çetin’i kastederek, “Otobüsün üstüne çıkmaya cesareti olmayanları sırtımızda çok fazla taşıdık” dediği belirtildi.
Kendisini CHP'nin mkurtarıcısı olarak gören ancak yaptığı harcamaların bir türlü hesabını veremeyen, bu konuda yazılıp çizilenlere kulaklarını tıkayan Mustafa Sarıgül için CHP'li muhalifler de Sarıgül'e güvenmediklerini ifade ettiler.
Sarıgül'ün yaptığı harcamaların kaynağını açıklamasını isteyen muhalifler "Mustafa Sarıgül, binlerce YTL harcıyor. Bindirilmiş kıtaları var. Bunlara yaptığı harcamanın kaynağı nedir. SOROS dedikodusu dolaşıyor bunun doğruluk derecesi varmıdır. Kendisine CHP'yi bölüp parçalaması için bazı iş adamları tarafından parasal yardım yapıldığı öne sürülüyor. Bu kişiler kimlerdir ve hangi amaçla CHP'yi bölüp parçalamak istiyorlar , bu iş adamlarının siyasi kimlikleri nedir.Bunların cevabını vermesi gerekiyor. Zaten halktanda kendisine karşı bir tepki oluşmaya başladı ve 999 eylemi düşündükleri şekilde gerçekleşmedi Büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı, Zeten kendisinin parayla destek verdiği insanlardan başkaları desteklemiyor. Çok fazla antipati toplamaya başladı"diye konuştular.