|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,6983 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,1454 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.311,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.941,710 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| "SEÇİMİN ZORUNLU OLDUĞUNA KESİNLİKLE İNANMIYORUM"
|
 |
 |
 |
|
|
|
| TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün itibarıyla Meclis'in yenilenmeye ihtiyaç ve erken seçimin zorunlu
olduğuna kesinlikle inanmadığı söyledi. |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Kamuoyunda, ''Rahşan affı'' olarak bilinen affın, Mehmet Ali Ağca'ya yüzde 100 avantaj sağladığını belirten Arınç, o dönemde buna karşı çıktıklarını kaydetti. Arınç, kamu vicdanının yaralandığını, ''Katil nasıl dışarı çıkabilir'' denildiğini ifade ederek, ''Kanunlar çıkarken susanların ağlamaya hakkı yok. Biz o zaman ağladık, şimdi ibretle izliyoruz'' dedi. TBMM Başkanı Arınç, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan ''İskele-Sancak'' programına katılarak gündemde bulunan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM İçtüzüğü'nün değiştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Arınç, bu değişiklikle sürat ve kaliteyi amaçladıklarını ifade etti. Meclis'te bir yıpranma hissedip hissetmediğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de Arınç, Meclis'in hiçbir zaman bu kadar güçlü olmadığını, milletin verdiği egemenlik hakkına bu kadar sıkı sıkıya yapışmadığını kaydetti. Arınç, Meclis'in güvenilir 10 kurum arasında bazı anketlere göre 2., bazılarına göre ise 4. sırada yer aldığını dile getirerek, Meclis'in güçlü olması halinde siyaset kurumunun da güçlü olacağını vurguladı. Arınç, bugün itibarıyla Meclis'in yenilenmesine ihtiyaç ve erken seçimin zorunlu olduğuna kesinlikle inanmadığını ifade etti. Erken seçime milletin ve milletvekillerinin karar vereceğine işaret eden Arınç, ''Erken seçim için iki şart var, ya iktidar, 'Muhalefet şu durumda, ben seçime gideyim, daha büyük oranda geleyim' diyebilir. Ama Başbakan böyle konuşmuyor. İkinci olarak ekonomi kötüye giderse, çatışma unsurları ortaya çıkarsa, muhalefet ciddi zorlarsa o zaman seçim olur. Buna millet karar verecek, milletin temsilcileri de burada'' diye konuştu.
-EVİNDE CEZA-
Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin olarak Arınç, özetle şöyle konuştu: ''Dokunulmazlıklar kaldırılsın, derseniz, Anayasa'nın 83. maddesini göstermek lazım. 'Yasama dokunulmazlığı mı' diyorsunuz, 'Hayır' diyorlar. Hangisini kaldıracaksınız? Hemen savcının, mahkemenin önüne mi çıkaracaksınız. Bir kısmı 'böyle olsun' diyor. 'Rektör, Yargıtay üyesi, Vali, Kaymakam, geçici köy korucusu için bunu düşünüyor musunuz' diyoruz, düşünmediklerini söylüyorlar. O zaman alıp mahkemeye çıkar, yargıya güvenin yok mu? Çok şükür var. Bu ülkede Başbakanlık yapmış biri için 20 yıl önce kasetteki konuşmasından dolayı bir savcı idam talebinde bulunabiliyor. Birisi yargı önüne gitti, kıyamet koptu. Yargıya giden başbakanlık yapmış kişiler, genel başkanlar, milletvekilleri var.'' Kapatılan Refah Partisi'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın hukuki durumuna ilişkin Arınç, Erbakan için özel bir af düşünemeyeceklerini, işlediği suçu ortadan kaldırıcı bir işlem yapmalarının mümkün olmadığını kaydetti. Yeni ceza infaz kanununda cezanın evde geçirilmesine imkan tanındığını anımsatan Arınç, 75 yaşını geçmiş bütün hükümlüler için sağlık raporu ve zararın tazminini ortadan kaldırıp cezanın evinde çekilmesine olanak tanınması gerektiğini kaydetti. Arınç, siyasetçilerin terk edilecek, göz ardı edilecek insanlar olmadığını söyledi.
-''PATAGONYA'DA BİLE BU ŞARTLARI KOYAMAZSINIZ''-
TBMM Başkanı Arınç, 'Cumhurbaşkanı'nı yeni Meclis seçsin' tartışmalarının hatırlatılması üzerine, Meclis'in seçim yapılacağı güne kadar kendisine verilen görevleri yerine getireceğini vurguladı. Eşi türbanlı olan birinin Cumhurbaşkanı olamayacağı yönündeki tartışmalara karşılık Arınç, Anayasa'da Cumhurbaşkanı olacak kişinin tarifinin yapıldığını kaydetti. Anayasa'nın hiçbir maddesinde, piyasada dolaşan sözlerin hiçbirinin yer almadığını dile getiren Arınç, ''Eşi başörtülü, boyu kısa, şişman... Böyle nitelemelerle bir Cumhurbaşkanı seçilemez. Patagonya diye bir yer olsa bu şartları orada bile koyamazsın. Kimsenin özel hayatı, inancıyla ilgili bir madde yok. Olsaydı, demokratik bir Anayasa olmazdı'' diye konuştu. Arınç, Turgut Özal ile sivil Cumhurbaşkanı döneminin başladığına işaret ederek, bu geleneğin devam etmesi gerektiğine olan inancını dile getirdi. Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi gerektiğini, böyle olması halinde daha iyi ve verimli olacağını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin ve süresinin çok fazla olduğunu kaydetti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
İBB davasının ilk duruşması 9 Mart’ta. Davanın tamamlanması için 12,5 yıl öngörülüyor. Dün ayrıca ... |
 |
|
 |
 |
|
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Cebri İcra Kanunu taslağına göre borcunu ödememek için malvarlığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Mustafa Destici’nin kadınların hafta sonları çalışmaması ve günlük mesainin sınırlandırılması çağrısı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Mehmet Akif Ersoy’un tutuklanmasına giden süreçte, 35 yaşındaki bir haber spikerinin ifadesi dosyaya ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Yalova'da, 'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
Şarkıcı Güllü'nün ölümünde sır perdesi aralandı. Güllü'nün öldüğü gece evde olan ve kızı Tuğyan ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Cebri İcra Kanunu taslağına göre borcunu ödememek için malvarlığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Yalova'da, 'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci-yazar Enver Aysever’in, YouTube yayınında yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanmasının ... |
 |
|
 |
 |
|
Mustafa Destici’nin kadınların hafta sonları çalışmaması ve günlük mesainin sınırlandırılması çağrısı, ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul'da Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu ve Aşiyan gibi birinci grupta yer alan mezarlıklardaki ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB davasının ilk duruşması 9 Mart’ta. Davanın tamamlanması için 12,5 yıl öngörülüyor. Dün ayrıca ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|