Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''SEZER GÖREVDE KALIRSA VEKALETİM OLMAZ''
 SEZER GÖREVDE KALIRSA VEKALETİM OLMAZ
 
Meclis Başkanı Bülent Arınç, ''Seçilen yeni cumhurbaşkanı olmadığına göre Meclis Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı makamına vekalet edeceğini düşünüyorum'' dedi.
 
3.5.2007 - 00:15
CNN TÜRK'te yayınlanan Editör programına katılarak cumhurbaşkanlığı makamına vekaletiyle ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, "Ancak takdir Sezer'indir. O görevde kalmaya devam ederse bir vekalet sözkonusu olmaz" diye konuştu.
Kamuoyunda bu konuda iki farklı düşüncenin bulunduğunu vurgulayan Arınç, "Bir kısım, 'Sayın Sezer'in görev süresi 16 Mayıs'ta sona erer, yerine vekaleten Meclis Başkanı bakar' demektedir. Bir kısım ise 'Hayır mevcut cumhurbaşkanının görev süresi yenisi seçilinceye kadar devam eder' demektedir. Bu konuda karar verecek bir merci bulunmamaktadır" ifadesini kullandı. 
TBMM Başkanı, "Eğer vekaleten bir durum söz konusu olacaksa, bu kişi ben olacağımdan, benim bu konuda çok taraf olmam şık değil. Ama bir hukukçu olarak elbette benim de görüşüm var. Benim görüşüme göre Sayın Sezer'in görev süresi 16 Mayıs'ta sona erer. Kanaatimce bu tartışmaya son noktayı koymanın yolu şudur; hem eski bir Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak hem mevcut Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Sezer, bu konuda karar vermelidir." açıklamasında bulundu.  
Bülent Arınç'ın görüşüne karşı çıkanların en önemli dayanağı, Anayasa'nın 102'nci maddesi. Daha doğrusu bu maddenin gerekçesi. 
1982 Anayasası'nın hazırlandığı dönemde bu madde tartışılırken, nasıl anlaşılması gerektiği de belirtiliyor. Anayasa Komisyonu'ndaki tartışmalar sırasında, yenisi seçilinceye kadar eski cumhurbaşkanının görevde kalması gerektiğine işaret ediliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"OSMANLI SARAYI'NDA SULTARLARLA VALS"

TMSF'YE KÖSTEBEK SORUŞTURMASI

ACİL SERVİSTE ÇOCUĞA BİRA İÇİRDİ KARAKOLLUK OLDU
»  ERDOĞAN: 22 TEMMUZ'UN BİZİM İÇİN MAHSURU YOK''
»  GENELSEÇİMLER 22 TEMMUZ 2007'DE
»  YSK'YA GÖRE SEÇİM 22 TEMMUZ'DA YAPILABİLİR
»  "SÖZLERİM ANAYASA MAHKEMESİNE DEĞİL, BAYKAL'A"
»  'SEÇİMİN KAÇ GÜNDE YAPILABİLECEĞİNİ YARIN AÇIKLAYACAK"
»  CHP, YİNE ANAYASA MAHKEMESİ YOLUNDA
»  KOMUTANIN ACI GÜNÜ
»  KANADOĞLU'NDAN YENİ BOMBA
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN ERDOĞAN'A SERT YANIT
»  ÎŞTE AKP'NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ
»  BAYKAL HAKKINDA SORUŞTURMA
»  CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN İLK TUR 6 MAYIS'TA
»  KANADOĞLU'NUN YENİ BOMBASI
»  İNGİLİZ GAZETECİ GÜL O SÖZÜ SÖYLEDİ
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  DANIŞTAY'DAN TMSF İÇİN SORUŞTURMA KARARI
»  BAYKAL: TEHLİKE DEVAM EDİYOR
»  GÜL : 367 SAĞLANAMAZSA OYLAMA BİTER
»  ANAYASA SEZER DEVAM EDER DİYOR
»  ARINÇ, ANAYASA'NIN 102 MADDESİNİ HİÇE SAYIYOR
»  ÜÇ BAKAN GÖREVİ BIRAKACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.