|
 |
 |
|
DOLAR |
39,2169 |
 |
|
 |
EURO |
45,2700 |
 |
|
 |
IMKB |
9.312,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.328,410 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
"SEÇİM SANDIĞINI MECLİS'İN KAPISINA KOYACAĞIZ''
|
 |
 |
 |
|
|
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,
uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye'de üretim ve yatırımın
durduğunu, işsizliğin devam ettiğini öne sürerek, ''Bu yatırımsızlığa, bu işsizliğe, bu çaresizliğe dünyada hiçbir hükümet dayanamaz. Bu Hükümet'in de gidişinin sebebi bu olacaktır'' dedi. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Mehmet Ağar, çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği İzmir'de, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek esnafla sohbet etti. Kemeraltı Esnaf Derneği'ni de ziyaret eden Ağar, burada düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in kalbi niteliğindeki Kemeraltı Çarşısı'nda gördüğü manzaranın ''acıklı'' olduğunu ifade etti. Bunun, Türkiye'nin bir tıkanma noktasına gelmesinden kaynaklandığını ileri süren Ağar, mevcut Hükümet'in 2001 kriziyle ortaya çıkan ekonomik tabloya çözüm getiremediğini savundu. Ağar, Hükümet'in, 2001 yılında ortaya çıkan krizin beraberinde getirdiği ekonomik programı, gerçekçi bir çözüm sunmamasına karşın aynıyla sürdürmekle kalmayıp, IMF ile 3.5 yıllık yeni bir stand-by anlaşması imzaladığını belirterek, şöyle konuştu:''Yapılan bu programların hiçbir yerinde esnaf yoktur, çiftçi emekli, KOBİ yoktur ve bu programlarda ana eksende çıkan arızalar nedeniyle artık sanayici de bu program dışında kalmıştır. Türkiye sadece bir tuzu kuru kesimin problemlerinin halledildiği ekonomi programıyla yoluna devam edemez.'' Ağar, Türkiye'nin bugün için üretimi, yatırımı defterinden silmiş bir görünümde olduğunu öne sürerek, ''Böyle bir Türkiye olamaz. Senede 500-750 bin arasında genç nüfusun ekonomiye ve toplum hayatına girdiği bir dönemde Türkiye, bu işsizlik boyutunu taşıyamaz'' diye konuştu.
-MAKRO DENGELERDE SAPMA-
Hükümet'in sürekli olarak makro dengelerde elde edilen başarıyla övündüğünü söyleyen Ağar, sözlerine şöyle devam etti: ''(Makro göstergeler iyi) yalanının arkasına sığınarak kimse Türkiye'yi yönetemez. Peki bu kur rakamı, kur dengesi, makro göstergeler arasında değil mi, dış ödemeler dengesi, cari açık dengesi değil mi, istihdam dengesi değil mi? Bunlar ne rakamı, mikro rakamlar mı? Kriz dönemindeki yüzde 11.3 işsizlik rakamı bugün aynı durmaktadır.'' Ağar, AK Parti iktidarı döneminde, 15 katrilyon tutarında 2 milyon 700 bin karşılıksız çek, 5 katrilyon civarında da 1 milyon 850 bin adet protestolu senedin bulunduğunu belirterek, bu dönemde 454 bin civarında esnafın işyerini kapattığını, bu rakamın 2006 yılının ilk iki ayındaysa 98 bin olarak gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'nin bu ortamda sürdürülebilir büyümeye devam edebilmesinin mümkün olmadığını savunarak, sürdürülebilir bir büyümenin ancak üretimle, ihracatla ve istihdamla yakalanabileceğini, parti olarak bunu sağlayacak programa sahip olduklarını ifade etti. Bu Hükümet'in artık, ''Yapısal reformları yaparak Türkiye'yi yeniden üreten bir ülke haline getiririm'' diyebilme gücünü kendinde görmediğini öne süren Ağar, Hükümet'in yönetim anlayışı sonucu Türkiye'de artık her konunun bir kriz haline dönüştüğünü, bunun en son örneğinin de Merkez Bankası Başkanı tayininde yaşandığını iddia etti.
-''ÇÖZÜM SANDIKTA''-
Ağar, sorunların çözümünün millette saklı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bu yatırımsızlığa, bu işsizliğe, bu çaresizliğe dünyada hiçbir hükümet dayanamaz. Bu Hükümet'in de gidişinin sebebi bu olacaktır. Milletimiz, nisan ayıyla birlikte alanlarda olacaktır. DYP, Türkiye'nin her coğrafi bölgesinde yapacağı yüksek katılımlı mitinglerle, bu Hükümet'in demokratik yoldan seçimin önünü açmasını beklemektedir. Açmadığı takdirde son miting Ankara'dır, on binlerle beraber götürüp seçim sandığını Meclis'in kapısına koyacağız. Kaçan, yüreği olan, o zaman kaçsın seçimden de görelim bakalım. Nereye kaçacak?'' DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Çanakkale Şehitleri Derneği Tanıtım ve Araştırma Derneği'nce Konak Meydanı'nda bir çadır içinde oluşturulan Çanakkale Zaferi'ni konu alan fotoğrafların yer aldığı sergiyi de açtı.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, başlattıkları saldırılarda İran lideri Ayetullah ... |
 |
|
 |
 |
|
israil, İran’ın Tebriz, Şiraz ve Burucerd kentlerine hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda havalimanları ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran'a düzenlediği hava saldırılarında üst düzey İranlı isimler hayatını kaybetti. İran, ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran topraklarına düzenlediği geniş çaplı hava saldırısına Tahran misillemeyle yanıt ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye’de basın fotoğrafçılığının en köklü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Foto Muhabirleri ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu Trump'ı nasıl ikna etti?
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Survivor 2025’te büyük final heyecanı zirveye ulaştı. Sezon boyunca rakiplerini eleyerek finale ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un seçim için eylül ayını işaret etmesine rağmen kongre üyelerinin ... |
 |
|
 |
 |
|
Mahfi Eğilmez, Orta Doğu’daki gerilimin Türkiye ekonomisine etkilerinin olumsuz olacağını belirtirken, ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran topraklarına düzenlediği geniş çaplı hava saldırısına Tahran misillemeyle yanıt ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye’de basın fotoğrafçılığının en köklü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Foto Muhabirleri ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu Trump'ı nasıl ikna etti?
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|