|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 49,5921 |
 |
|
 |
| EURO |
| 55,7738 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.577,120 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.588,508 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| "SIFIR ANAYASA YERİNE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ"
|
 |
 |
 |
|
|
|
| AKP yönetimi parti içinde yeniden anayasa değişikliğini tartışmaya açmaya hazırlanıyor
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
AKP, demokratikleşme paketi olarak adlandırılan Anayasa’nın tamamı yerine yaklaşık 40 maddeden oluşan bir değişikliği gündeme getirmeyi planlıyor.
AKP’ye açılan kapatma davasıyla birlikte parti içinde üç ayrı paket adı altında yeni çalışmalar yapılmış ancak, kapatma davası sürecinde Meclis gündemine taşınmamıştı. AKP, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından, şimdi “nasıl bir anayasa” diyerek yola devam diyecek.
AKP kulislerinde, akademisyenler tarafından hazırlanan ve partinin hukukçu kurmayları tarafından son şekli verilen "sivil Anayasa”dan vazgeçildiği dillendiriliyor. Sıfırdan anayasa yerine AB kriterlerine uygun ve siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran değişikliklerinin de içinde olduğu yeni anayasa yerine, “demokratikleşme paketi” getirileceği belirtiliyor.
-SİVİL ANAYASA ASKIDA-
Sivil Anayasa girişimini askıya alan AKP, yeni süreçte Anayasa Mahkemesi'nin uyarılarını da dikkate alarak, “Demokratikleşme Paketi” adını verdiği mini Anayasa değişikliği paketi hazırlayacak. Muhalefetle uzlaşma arayacak olan AKP'nin Meclis'te “Anayasa Uzlaşma Komisyonu” kurması da bekleniyor. Bu noktada başta parti kapatmanın zorlaştırılması, Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin seçimine dönük değişiklik, Yüksek Mahkeme'nin de önerileri ile çıkarılacak. YÖK'ün yapısında değişiklik öngören teklif de başta CHP olmak üzere muhalefetin uzlaşması aranarak yeniden getirilecek.
-AKP AB’Yİ UNUTMAYACAK-
AKP kulislerinde, kapatılma davası sürecinde kendisine en büyük desteği veren AB’yi unutmayacak ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla yapılacak anayasa değişikliğinin adını “demokratikleşme paketi” olarak gündeme taşıyacak.
-DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNDE NELER OLACAK-
Yaklaşık 40 madde olarak düşünülen “demokratikleşme paketinde” yer alacak bazı değişiklikler şu şekilde dile getiriliyor
-AB ile ilişkileri güçlendirmek ve Avrupa Birliği ülkelerine “AB Reformları” yeniden mesajı vererek, demokratikleşme ve insan haklarına dönük yasal düzenlemelere ağırlık verilecek.
-Siyasi Partiler ve seçim yasalarında değişikliğe giderek, baraj başta olmak üzere antidemokratik hükümler ortadan kaldırılacak. AKP 'nin gündemde tutuğu ancak hayata geçiremediği Siyasi Partiler Yasası 'nın demokratikleştirilmesi ve seçim Yasası 'nda değişikliğe giderek, barajın aşağıya çekilmesi konusunda da bir çalışma başlatacağı söyleniyor.
-Milletvekillerinin dokunulmazlıkları konusunda adımlar atılacak. Muhalefetin ısrarla üzerinde durduğu ancak bugüne kadar AKP 'nin gündeme getirmediği milletvekili dokunulmazlığı da yeni dönemde 'kısmi” değişiklikle gündeme gelecek. AKP sadece miletvekilleri değil, yargı başta olmak üzere tüm bürokraside dokunulmazlığa “sınırlama” getiren bir düzenleme planlıyor.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
TVNET’te spiker, muhabir ve kameramanların da aralarında bulunduğu çok sayıda çalışanın işine son ... |
 |
|
 |
 |
|
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun istifa çağrısında bulunduğu Ahmet Eşref Fakıbaba, ... |
 |
|
 |
 |
|
Galatasaray, 25 yıl sonra Avrupa kupası maçında ilk kez bir Fransa ekibine karşı deplasmanda kazandı. ... |
 |
|
 |
 |
|
Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, oğlu Ömer Sarıgül ve ... |
 |
-
|
 |
 |
|
AK Parti'nin fon yasasına gece yarısı eklediği önerge muhalefetin tepkisini çekti.. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
TVNET’te spiker, muhabir ve kameramanların da aralarında bulunduğu çok sayıda çalışanın işine son ... |
 |
|
 |
 |
|
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun istifa çağrısında bulunduğu Ahmet Eşref Fakıbaba, ... |
 |
|
 |
 |
|
Galatasaray, 25 yıl sonra Avrupa kupası maçında ilk kez bir Fransa ekibine karşı deplasmanda kazandı. ... |
 |
|
 |
 |
|
Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, oğlu Ömer Sarıgül ve ... |
 |
-
|
 |
 |
|
AK Parti'nin fon yasasına gece yarısı eklediği önerge muhalefetin tepkisini çekti.. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|