Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Seçim Ayarlı Gasp''
 Seçim Ayarlı Gasp
 
Zaman Gazetesi, BDDK'nın Bank Asya'ya el Koymasını, Seçim Ayarlı Gasp manşetiyle duyurdu. Gazete, el konulma işleminin BDDK'dan önce bazı Star, A Haber ve ve Akşam Gazeteleri internet sitelerinde yer almasını da eleştirdi. İşte Zaman'ın Bank Asya'ya El Konulmasıyla ilgili manşet Haberi.
 
30.5.2015 - 08:51

   Anketlere göre seçimlerde tek parti iktidarını kaybedeceğinden endişe eden AKP, seçime bir hafta kala Bank Asya’ya çöktü. Yüzde 18,3 ile sermaye yeterlilik rasyosu en yüksek olan ve geçen hafta 13 milyon TL kâr açıklayan Bank Asya’nın, BDDK tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesi şaşkınlıkla karşılandı.Anketlere göre seçimlerde tek parti iktidarını kaybedeceğinden endişe eden AKP, seçime bir hafta kala Bank Asya’ya çöktü. Yüzde 18,3 ile sermaye yeterlilik rasyosu en yüksek olan ve geçen hafta 13 milyon TL kâr açıklayan Bank Asya’nın, BDDK tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu süreci üzerine yürütülen karalama kampanyasının ardından Bank Asya’nın yönetimine hukuksuz bir şekilde müdahale eden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) dün yeni bir hukuk skandalına imza attı. 18,3 ile Türkiye’nin sermaye yeterlilik rasyosu en yüksek olan ve yılın ilk çeğreğinde kâr açıklayan Bank Asya’nın yönetimi, ‘mali yapı’ gerekçe gösterilerek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi.

    3 Şubat 2014’te BDDK, hukuksuz bir şekilde Bank Asya’nın imtiyazlı paya sahip bazı ortakların, kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösteren bilgi ve belgelerin verilen sürede kuruma gönderilmemesini gerekçe göstererek skandal bir kararla bankaya yeni yönetim atamıştı. Banka ortaklarının itirazları ve 9 Nisan’da BDDK’nın atadığı yeni yönetimin, belgelerin yüzde 91’inin teslim edildiğini açıklaması üzerine hukuksuz işgale son vermesi gereken BDDK, bunun yerine devletin Ziraat Katılım adıyla yeni bir katılım bankası kurduğu gün, siyasi saiklerle ve seçim operasyonuyla Bank Asya’ya el koyma kararı aldı. 14 Mayıs’ta Mehmet Ali Akben’in başkan olarak atanmasının ardından dün İstanbul’da apar topar toplanan BDDK yönetimi siyasi baskıya boyun eğerek TMSF’ye devretti. Bankacılık Kanunu’nun 67. 68, 69 ve 70’inci maddelerinin işletilmesi gerekirken, doğrudan en ağır yaptırım olan 71. Madde’nin işletilmesi hukuken suç. TMSF’ye devri için hiçbir somut bilgi bulunmamasına rağmen BDDK’nın aldığı karar, anayasanın mülkiyet, serbest teşebbüs haklarının da gaspı anlamına geliyor. Hukukçular ve ekonomistler BDDK’nın bu kararın alınmasıyla kurulun özerkliğini yitirdiği, siyasi baskıya boyun eğdiği yorumlarını yaptı.

HABERİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_secim-ayarli-gasp_2297309.html



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. Bank Asya’ya BDDK el koydu

Otosan'da işçiler o teklifi kabul etmedi

Dolar Yine Sert Yükseldi!
»  Doğan Grubuna İhale Şoku!
»  Çerez Fiyatları El Yakıyor!
»  Dolarda Küresel Hareketlilik!
»  Çeyrek Altın Karaborsa
»  OYAK Renault'ta Görüşmeler Sonuç Vermedi
»  'Makam Araçlarına Verilen Çerez Parası'!
»  Tofaş'ta Üretim Başladı!
»  Borsayı Alt Üst Eden Seçim Anketi!
»  Direnen İşçilere Polis Tehdidi
»  Babacan'dan İşçi Eylemine Şok Yorum!
»  Beyaz Eşya'da ÖTV İndirimi Müjdesi!
»  Bursa'da Bir İşçi Eylemi Daha
»  G.Saray Borsada Şampiyonluğunu İlan Etti
»  Dolar Çok Sert Düştü
»  ''Eğer Bu Zayıf Tablo Devam Ederse...''!
»  Vergi Borcu Silinen Patronlar!
»  Zenginle Fakir Arasında Rekor Uçurum
»  Çiftçiye Seçim Piyangosu!
»  Dolar 3 TL'ye Çıkabilir!
»  İşsize 16 ay maaş
»  İran'dan Patates İthali Gündemde!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.