Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3817
EURO
35,0295
IMKB
9,142
ALTIN
2.326,350
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Seçimde Hedefimiz Yüzde 35''
 Seçimde Hedefimiz Yüzde 35
 
Hürriyet gazetesi, seçimlerden önce siyasi parti liderleriyle buluşuyor. İlk konuk Kılıçdaroğlu. CHP Lideri ''seçimde hedefimiz yüzde 34-35" dedi
 
2.3.2015 - 08:45


Ahmet Hakan / Hürriyet - HÜRRİYET'in seçim öncesi başlattığı "Liderler Buluşması"nın ilk adımı atıldı.İlk buluşma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleşti.
*
Kılıçdaroğlu ile buluşmada...
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan,
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, yazarlar Taha Akyol ve Ertuğrul Özkök yer aldı.
*
Buluşmadan notlar aktarıyorum:
*
-Kemal Kılıçdaroğlu, tam da İstanbul'da "Ortak Açıklama" yapılırken geldi Hürriyet'e... Hepimiz sorduk: "Ne diyorsunuz?" Olumsuz tek bir kelimeye bile yer vermeden yaptı değerlendirmesini Kılıçdaroğlu... "Silahlar susar, barış gelirse biz memnun oluruz" dedi.
-"Seçimde partiniz için nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" diye sorduk... Kılıçdaroğlu, "Araştırmalarda yüzde 29.5 civarında görülüyor. Bizim hedefimiz yüzde 34-35..." diye yanıtladı.
-Kılıçdaroğlu, partisinin adaylarını önseçimle belirlediğini söyledi ve ekledi: "Bizim dışımızda önseçim yapan yok. Üyelerimizle önseçim yapıyoruz. Kontenjan sayımız kısıtlı. Önseçimin partimize bir dinamizm getireceğine inanıyorum."
-Kılıçdaroğlu'nun verdiği bilgilere göre: İstanbul, Ankara ve İzmir... Bu üç kentte de hâkim gözetiminde önseçim yapılıyor. Bu üç kent için kontenjan sayısı 14. Yüzde 10'un altında oy alınan illerde önseçim yok.
-"Deniz Baykal ne olacak" diye sorduğumuzda Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Deniz Bey'e Antalya birinci sırayı teklif etmiştim. Deniz Bey 'Önseçim yapın, ben de önseçime gireceğim' dedi. Antalya'da da önseçim var. Sadece Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'na üçüncü sırayı vereceğiz."
-Ve Kılıçdaroğlu ilk kez "resmen" açıkladı: Ünlü reklamcı Ali Taran'la anlaşmışlar. Ali Taran, "Bana hedeflerinizi anlatın ama birer cümleyi geçmesin" demiş...
-Bir strateji ekibiyle de çalışmaya başlamışlar... Bu seçim için  verdikleri stratejik karar şu imiş: "En büyük ağırlığı ekonomik konulara vermek."
-Kılıçdaroğlu şöyle diyor: "Demokrasi, medya özgürlüğü entelektüellerin ilgi alanında, vatandaşın ilgisini çekmiyor. Biz vaatlerimizi ekonomi alanında yoğunlaştıracağız."
-Kılıçdaroğlu'nun anlattıklarına göre... Seçim kampanyasında partinin ekonomi kurmaylarından Selin Sayek Böke ön plana çıkacak.
-Kemal Kılıçdaroğlu "Eğer iktidar olursak Türkiye, dört yılda gerçekten farklı bir ülke olacak" dedi ve ekledi: "Yoksulluğu bitireceğiz, demokrasiyi geliştireceğiz... Bambaşka bir Türkiye ortaya çıkacak. İlk yüz günde yapacaklarımız var."
-"CHP'nin sağa açılma" olayını da sorduk Kılıçdaroğlu'na... Şunları söyledi: "Sağa açılma iyi işliyor. Ancak şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz. Genelde milletvekili olmak için geliyorlar. Oysa gönül beraberliği kurmamız lazım."
*
Hürriyet'in seçim öncesi başlattığı "Liderler Buluşması", önümüzdeki günlerde devam edecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJLAR
Evlerdeki kadınlara ulaşmamız gerek
Hürriyet'in İstanbul'daki merkezinde gerçekleşen buluşmada Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun üzerinde durduğu konular:
*
-STRATEJİ: Bu seçimlerde ilk kez bir strateji ekibiyle çalışıyoruz. Kampanyamızın ne zaman başlayacağına bu ekip karar verecek. Mart'ın ortasında da başlayabiliriz, Nisan'ın başında da...
*
-BARAJ: Seçim barajının kaldırılması çok önemli... Baraj, demokrasiyi yaralıyor. Biz bu konuda samimiyetle girişimlerde bulunduk. Önce "Yüzde 7" olsun diye kanun teklifi verdik. Sonra bunun da yüksek olabileceğini düşünerek "Yüzde 5" olsun diye kanun teklifi verdik. Hatta "yüzde 3" için de teklif verdik... Yüzde 7, 5, 3... Şu an getirsinler kanun tekliflerini hemen geçirelim.
*
-HDP: HDP'nin parlamento dışında kalması büyük adaletsizlik olur. HDP'nin bu konuyu Çözüm Süreci'nin birinci maddesi haline getirmesi gerekirdi. Ama hiç gündeme getirmiyorlar.

DEVAMI HÜRRİYET GAZETESİ'NDE...

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DSP'den sürpriz CHP kararı

Süheyl Batum CHP'ye geri döndü

CHP'nin İlk Başörtülü Aday Adayı!
»  AK Parti'de 81 vekil yeniden aday değil
»  Sarıgül, Adaylığını Açıkladı!
»  ''Mesele Tırnak Değil, Yürek Meselesi''
»  AdayAdayları,AKP'nin Kasasını Doldurdu
»  AKP Kurucusu HDP'den Aday Oluyor!
»  AKP'den Aday Adaylığı İçin Rekor Başvuru
»  Kılıçdaroğlu,Fındık Üzerinden Oy İstedi
»   Avukatlıktan Milletvekilliğine ilk Adım
»  CHP, Obama'nın Ekibiyle Anlaştı
»  AKP'den Flaş Transfer!
»  2 Partiden Birleşme Kararı!
»  AKP'nin Yalanına Kimse İnanmaz''
»  'Madem idam cezasına ihtiyaç var...'
»  Vatan Partisi Amblemi Aynı PYD Logosu!
»  '' Açık çek veriyoruz. Gelin...''
»  Bahçeli'den Çok sert Bonzai Yanıtı!
»  AK Parti Temayül Yoklamalarına Başladı!
»  AKP'nin Kurucu Vekili CHP'den Aday Adayı
»  Sırrı Süreyya Önder Bırakıyor!
»  ''HDP'ye Her Türlü Yardım Yaparım''!
»  CHP,Adaylık Ücretini Açıkladı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.