Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5107
EURO
34,8880
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.455,550
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Şimdi hırsızlar Mübarek oldu'!'
 Şimdi hırsızlar Mübarek oldu !
 
Prof. Dr. Ab­dur­ra­him Kars­lı, “AKP gırt­la­ğı­na ka­dar hır­sız­lı­ğa gir­di. Men­fa­at si­ya­se­ti Tür­ki­ye­’yi bö­lün­me­ye götürdü” de­di...
 
22.9.2014 - 14:11

Hande Zeyrek/SÖZCÜ

Hu­kuk ca­mi­ası­nın ya­kın­dan ta­nı­dı­ğı bir isim Prof. Dr. Ab­dur­ra­him Kars­lı… Uzun yıl­lar İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Hu­kuk Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üye­li­ği yap­tı. Yak­la­şık üç ay ön­ce Mer­kez Par­ti isim­li ye­ni bir par­ti kur­du. Bu­gü­ne ka­dar “Ya­rab­bi sen be­ni si­ya­set­ten ve şey­tan­dan uzak tu­t” di­ye bir dua­sı ol­du­ğu­nu söy­le­yen Kars­lı, ken­di­si­ni si­ya­se­te iten se­bep­le­ri SÖZ­CÜ­’ye an­lat­tı. Kars­lı ya­kın­dan bil­di­ği AKP için “Gırt­la­ğı­na ka­dar hır­sız­lı­ğa gir­di­” de­di. İş­te Kars­lı­’nın an­lat­tık­la­rı:

Yandaşlar helikopterle gezip villa yeri bakıyor Yandaşlar helikopterle gezip villa yeri bakıyor
Hükümet, dinci IŞİD’in arkasında  Mer­kez Par­ti­’nin dış po­li­ti­ka­ya ba­kı­şı na­sıl ola­cak?‘S­tra­te­jik de­rin­lik­li dış po­li­ti­ka­’ de­di­ler. ‘Ak­tif dış po­li­ti­ka, sı­fır so­ru­n’ de­di­ler. Ağa­cı gös­te­ren mey­ve­si­dir. Bi­zim hü­kü­me­ti­mi­zin dış po­li­ti­ka­da yük­selt­ti­ği tek bir de­ğer İs­ra­il’­dir. Bu hü­kü­met içe­ri­de PKK’­yı dı­şa­rı­da İs­ra­il ve ulus­la­ra­sı te­rör ör­gü­tü un­su­ru­nu kuv­vet­len­dir­di.

 AKP hükümeti te­rör ör­gü­tüy­le iş­bir­li­ği mi ya­pı­yor?
Her za­man söy­lü­yo­rum, IŞİ­D’­in ar­ka­sın­da Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Hü­kü­me­ti var. İs­la­mi te­rör ör­güt­le­ri­ni bu hü­kü­met bes­le­di. Ben ta­nı­dı­ğım için bi­li­yo­rum; bu hü­kü­met bu dev­le­ti sev­mez ve inan­maz. Cum­hu­ri­ye­t’­in bütün ku­rum ve ku­ru­luş­la­rı­na düş­man­dır. Bu hü­kü­met hu­ku­ka inan­maz.   

Si­ya­se­te gir­me­mek en bü­yük dua­nız­ken ne de­ğiş­ti?
Si­ya­set, el­de edi­len im­kan­la­rı hal­ka  adil da­ğıt­ma işi­dir. Tür­ki­ye­’de si­ya­set şah­si men­fa­at ve ya­lan üze­ri­ne ku­rul­du­ğu için ‘Ben si­ya­set­ten uzak du­ra­ca­ğım’ de­dim. Fa­kat öy­le bir nok­ta­ya gel­dik ki vic­da­nı olan birinin bu si­ya­set­ten uzak dur­ma­sı müm­kün de­ğil. Bu ri­ya­kar men­fa­at üze­ri­ne ku­ru­lu si­ya­set, Tür­ki­ye­’yi bö­lün­me nok­ta­sı­na ge­tir­di. Top­lu­ma kin ve nef­ret to­hu­mu eki­yor.
“AKP’nin alternatifi yok” söylemini biz yıkacağız“AKP’nin alternatifi yok” söylemini biz yıkacağız
 
“Mil­let bin par­ça olmuş­”  AKP’yi des­tek­le­di­niz mi?
AK­P’­nin için­de iki ke­li­me var. Ada­let ve kal­kın­ma. Ku­ru­lur­ken se­vin­miş­tim. Des­tek­le­dim, oy da ver­dim. Hem hür­ri­yet­çi, hem de din­dar olun­ca ilaç gi­bi gel­miş­ti. Ama ada­let kal­ma­dı. AKP ik­ti­da­ra ge­lir­ken top­lum­da ada­le­te gü­ven ora­nı yüz­de 65’ken şu an­da yüz­de 20’ler­de. Bi­zim mil­let ola­rak “ben öl­sem de mil­le­tim ya­şa­sı­n” an­la­yı­mız var­dı. Şu an­da dev­le­tin ve mil­le­tin bü­tün­lü­ğü teh­li­ke­de. Mil­let bin par­ça. Gü­ney­do­ğu­’da dev­le­tin na­mu­su PKK’­ya tes­lim edil­miş. Asıl pa­ra­lel ya­pı ve asıl pa­ra­lel dev­let Gü­ney­do­ğu­’da… PKK bay­rak in­di­ri­yor. PKK in­san­la­rın gö­zü önün­de ço­cuk ka­çı­rı­yor. Va­li­ler ve kay­ma­kam­lar atı­yor. Böy­le bir hal­dey­ken ben si­ya­se­te bu­laş­ma­ya­yım di­ye­mez­si­niz. 
'Apo’nun hükümete verdiği 66 kişilik listede adım vardı'‘Apo’nun hükümete verdiği 66 kişilik listede adım vardı’
 
Mer­kez Par­ti­’nin AK­P’­nin al­ter­na­ti­fi oldu­ğu doğ­ru mu?
Sa­de­ce AK­P’­nin de­ğil Tür­ki­ye­’de şim­di­ye ka­dar olan si­ya­se­tin al­ter­na­ti­fi. Mer­kez Par­ti, ben ve ar­ka­daş­la­rı­mın si­ya­se­ti AK­P’­nin al­ter­na­ti­fi ola­maz. AKP za­ten bi­zim ale­mi­miz­de yok. Din­ci­yim di­yen, di­ne za­rar ve­ri­yor. Mil­li­yet­çi­yim di­yen, mil­le­te, Ata­türk­çü­yüm di­yen, Ata­tür­k’­e za­rar ve­ri­yor. Tür­ki­ye, Mer­kez Par­ti­’yi gör­mez ve bu im­ka­nı de­ğer­len­dir­mez­se baş­ka sı­kın­tı­la­rı gö­rür. 
3 bakanın hizmete açtığı hastanede rezalet dizboyu3 bakanın hizmete açtığı hastanede rezalet dizboyu
AKP için­de çok ya­kın ar­ka­daş­la­rı­nız ol­du­ğu bi­li­ni­yor. Par­ti için­de ken­di­ne yer bu­la­ma­yan AK­P’­li­ler si­ze ge­lir mi?
Her­ke­se ka­pı­sı açık bir par­ti­yiz. AKP bü­yük bir ca­mi­a. İçin­de gö­rüş­tü­ğü­müz ar­ka­daş­la­rı­mız var. AKP kö­ken­li olup da par­ti­mi­zin teş­ki­lat­la­rın­da olan­lar var. Ma­ale­sef Tür­ki­ye­’de ik­ti­dar ol­mak, in­sa­nı ba­zı şey­le­re bu­laş­tır­ma­nın da ve­si­le­si olu­yor. Bel­ki AK­P’­den çok di­ğer par­ti­ler­den ge­liş ola­cak­tır.
“En büyük ihtiyaç adalet­”  Par­ti lo­go­nu­zu ada­let te­ra­zi­si seç­me­ni­zin ne­de­ni ne­dir?
Bu za­man­da en bü­yük ih­ti­yaç ada­let. Bu hü­kü­met za­ma­nın­da akıl­lar­da en çok iki şey kal­dı. Bi­rin­ci­si ope­ras­yon­lar, ikin­ci­si de İm­ra­lı Ada­sı­’n­da­ki te­rö­rist­ba­şı­nı zi­ya­ret­le­ri… Bal­yoz ve Er­ge­ne­ko­n’­da yet­ki­li­ler gırt­lak­la­rı­nı şi­şi­re şi­şi­re ba­ğı­rı­yor­du, ‘Tür­ki­ye ta­ri­hiy­le yüz­le­şi­yo­r’ di­ye. 5 yıl hür­ri­yet­le­rin­den mah­rum ol­du­lar. Bu hü­kü­met on­la­rı içe­ri alır­ken de çı­ka­rır­ken de pu­an top­la­ma­ya ça­lış­tı. ‘Mil­li Or­du­’ya kum­pas ku­rul­ma­ya ça­lı­şıl­dı­’ de­di­ler. Şim­di Tür­ki­ye­’de bir sü­rü şey olu­yor, Mil­li Or­du or­ta­da yok.  21 milyon insan yardımlarla yaşıyor. Ama bu hükümet 50 milyar dolarlık da özelleştirme yapmış. 80 yılda yapılanları 10 yılda satmış bitirmişler. Şimdi hırsızlar mübarek ve makbul oldu.
“Hükümet teröre bulaştı”  İs­mi­niz Gü­len cemaatiyle de anıl­dı. Ce­ma­at­le ba­ğı­nız var mı?
Bi­zim tüm ce­ma­at­ler­le il­gi­miz var. Çün­kü Tür­ki­ye­’nin par­ti­si­yiz. Be­nim ce­ma­at­le bir il­gim yok. Tür­ki­ye­’de 17-25 Ara­lı­k’­tan son­ra has­ta­lık tü­re­di. Hü­kü­met ten­kit et­mek is­te­di­ği­ni pa­ra­lel ya­pı­ya da­hil et­ti. 
Tür­ki­ye­’nin di­ğer ül­ke­ler­ce din­len­me­si­ne ne di­yor­su­nuz?
Ses­le­ri­ni çı­ka­ra­mı­yor­lar çün­kü bi­zim hü­kü­met te­rö­re bu­laş­mış. Dış po­li­ti­ka­da bu hü­kü­met if­las et­ti. Hu­kuk­ta aca­ba so­ru­la­rı kal­ma­ya­cak di­yen hü­kü­met gırt­la­ğı­na ka­dar hır­sız­lı­ğa gir­di. Dos­ya­la­rı ka­pat­tı. Bu hü­kü­me­tin iç po­li­ti­ka­sı da bit­ti. Hükümet, dinci IŞİD’in arkasında



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'de şok istifa

CHP'de koltuk yarışı!

Abdullah Gül'den yeni parti açıklaması!
»  Kılıçdaroğlu'nu ağlatan fotoğraf!
»  Karslı: Davutoğlu Devletin Genel Müdürü
»  İşte CHP'nin yeni A takımı!
»  MHP'den sürpriz kongre kararı!
»  'Bana bilerek oy kullandırmadılar'
»  'Bu mantıkla CHP'den iktidar çıkmaz'
»  CHP'DE GÖZLER MYK'DA
»  CHP’DE CİNSİYET KOTASI ERKEKLERE YARADI
»  BEKAROĞLU RESMEN CHP PM ÜYESİ
»  "YENİ BAŞBAKANIMIZ KUKLA, KARİKATÜR"!
»  KILIÇDAROĞLU'NA 2 ŞOK BİRDEN!
»  SOL KANAT: YÜZÜMÜZÜ SOL ÇEVİRMEDEN OLMAZ
»  KILIÇDAROĞLU'NUN PM LİSTESİ BASINA SIZDI
»  DEMİRTAŞ'TAN CHP'YE SOL BLOK ÇAĞRISI
»  ''YOKSULLUK EDEBİYATIYLA SOL OLMAZ''
»  VE MEHMET BEKAROĞLU CHP'DE!
»  KURULTAY DELEGESİ İLE HELALLEŞTİ
»  İNCE'DEN EMİNE ÜLKER TARHAN'A DAVET!
»  SARIGÜL, CHP PM'DE YER ALMAYACAK!
»  KILIÇDAROĞLU: ARTIK ACIMAYACAĞIM
»  CHP'DE SOL KANAT'TAN PM'DE LİSTE HAMLESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.