Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3051
EURO
34,9388
IMKB
10.173,000
ALTIN
2.450,310
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Suriye'liler Koruma Kapsamına Alındı''
 Suriye liler Koruma Kapsamına Alındı
 
İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 22 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Geçici Koruma Yönetmeliği” ile Suriye uyruklu yabancıların geçici koruma kapsamına alındığını açıkladı.
 
17.11.2014 - 14:41

 Ala, “Yönetmelik kapsamında Suriyelilere sağlanmakta olan ‘Geçici Koruma’ uygulaması hukuki dayanak kazanmıştır. Hâlihazırda, Ülkemizde ikamet izin belgesi almış 404 bin 900 yabancı bulunmaktadır” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2015 bütçelerini görüşerek devam etti.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN 2015-2019 HEDEFLERİ-

2015 İçişleri Bakanlığı Bütçe Tasarısının 2015-2019 Dönemi Stratejik Planlarını 5 amaçta birleştirdiklerini belirten Âlâ sunuş konuşmasında hedeflerini şöyle sıraladı: “İç güvenlik, göç ve sınır yönetimi hizmetlerinin insan hakları çerçevesinde etkinleştirilmesi ile güven ve huzur ortamını sağlamak, Mülki ve mahalli idarelerin sunduğu hizmetlerde hız ve kaliteyi artırmak, Sivil toplum faaliyetlerini desteklemek, Hizmet sunumunda bilgi teknolojilerini etkin, verimli ve güvenli olarak kullanmak, Bakanlık hizmetlerinde hız ve kaliteyi artırmak.”

-24 SAAT HAVADAN GÖZETLEME FAALİYETLERİ YAPILACAK-

Bakan Âlâ,  “iç güvenlik” ile ilgili hedefleri konusunda,  “Yakın gelecekte özellikle büyük şehirlerde, 24 saat esasına göre havadan devriye, keşif ve gözetleme faaliyetleri yaygınlaştırılacaktır” dedi.

-UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE-

Uyuşturucu ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye ayrı bir özen gösterdiklerini kaydeden Bakan Âlâ “Yasal düzenlemeler, eğitim programları, ihtisaslaşma, ilgili kurumlar ve diğer ülkelerin ilgili kuruluşlarıyla yapılan ileri düzeyde işbirliği neticesinde, Türkiye’de güvenlik birimlerinin uyuşturucu ile mücadeledeki etkinliği artmaktadır” diye konuştu.

-YOLSUZLUK SUÇLARI-

İçişleri Bakanı, yolsuzluk suçları ile etkin mücadele ettiklerini belirtirken, “Yolsuzluk suçları ile etkin mücadele yalnızca şüphelileri yakalamakla değil bu suçların ekonomik boyutunu da göz önünde bulundurmak ve suçun işlenmesi ile ortaya çıkacak kamu zararının önüne geçmek suretiyle mümkün olacaktır” dedi. Bakan Âlâ, akaryakıt, sigara, tarihi eser kaçakçılığı, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti konularında etkin bir mücadele ettiklerini kaydetti.

-TERÖRLE MÜCADELE-

Efkan Âlâ, ülkenin geleceğini teminat altına almak ve terör belasını mutlaka çözmek durumunda olduklarının altını çizdi. Ala şöyle devam etti:

“Bunun için de, bu sorunu siyasete alet etmeden, milli bir mesele olarak ele alıp, hep birlikte sorumluluk almalı ve taşın altına elimizi koymalıyız. Terörle mücadelenin kolay olmadığını, her alanda çok boyutlu, kapsamlı ve topyekûn bir mücadele gerektirdiğini yaşadığımız tecrübelerden biliyoruz. Bu nedenle, Hükümetimiz terörle mücadelede bütün imkânları seferber etmekte, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkemizin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için her türlü tedbiri almaktadır.”

-ÇÖZÜM SÜRECİ-

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, “çözüm sürecinden” bahsederken, “Hükümetimiz, bu alanda her kurumun üzerine düşen görevler olduğu bilinciyle, üst düzeyde bir koordinasyon ve işbirliği ihtiyacının karşılanması amacıyla strateji ve politikalar geliştirmektedir” dedi.

Âlâ, Hükümetin çözüm sürecinde izleyeceği yol haritasını ise şöyle açıkladı:

“Terörle çok boyutlu mücadele edebilmek amacıyla, Hükümetimiz tarafından üretilen politika ve stratejiler birçok alanda hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda, terör örgütlerine katılımları engellemeye yönelik projeler, sosyal araştırmalar, terörle mücadelenin bilimsel ölçütlerde sürdürülebilmesi için araştırma geliştirme çalışmaları dâhil, her türlü ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetler büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir. Çözüm sürecinin nihai hedefi, terörün tamamen sona erdirilmesi, toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi ve Türkiye’nin ileri demokrasi hedefine ulaşmasıdır. Çözüm süreci bağlamında; katılımcı, sivil bir diyalog ve istişare mekanizması niteliğinde oluşturulan ‘Akil İnsanlar Heyeti’ne görev yaptıkları süre boyunca ihtiyaç duydukları destek ve sekretarya hizmetleri de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından sağlanmıştır.”

-YENİ KİMLİK KARTI PROJESİ-

Âlâ, önümüzdeki yıl uygulamaya sokmayı planladıkları, “yeni kimlik kartı projesi” kapsamında ki yeniklikleri anlattı. Âlâ yeni kimlik kartlarının, geleneksel ve elektronik ortamda güvenli kimlik doğrulama amacıyla kullanılabileceğini belirterek, biyometrik unsurlar da içeren, uluslararası standartlara uygun olacağının söyledi.

Proje ile; kimlik kartı ile farklı belge, kart vb. taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek. T.C. Kimlik No uygulamasında olduğu gibi tek kart-tek şifre dönemine geçilecek. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. e-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartı ile erişilebilecek. Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Kimlik Kartı, elektronik imza olarak kullanılabilecek.”

 -SURİYELİ GÖÇMENLER KORUMA KAPSAMINA ALINDI-

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 22 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Geçici Koruma Yönetmeliği ile Suriye uyruklu yabancıların geçici koruma kapsamına alındığını açıkladı. Ala şöyle dedi:

“Yönetmelik kapsamında Suriyelilere sağlanmakta olan ‘Geçici Koruma’ uygulaması hukuki dayanak kazanmıştır. Halihazırda, Ülkemizde ikamet izin belgesi almış 404 bin 900 yabancı bulunmaktadır. Bununla birlikte, Ülkemizde bireysel uluslararası koruma/iltica başvurusunda bulunmuş 93.142 yabancı da serbest ikamete tabi tutulmaktadır. 31 Ekim 2014 tarihi itibariyle; Ülkemizde bulunan Suriyelilerin tahmini sayısı 1 milyon 617 bin 110 dur. Bunların 1 milyon 17 bin 183’ ünün biyometrik kayıtları yapılmıştır. Kayıtları yapılan Suriyelilerin yaklaşık 220 bin 000’i 10 ilde bulunan 22 barınma merkezinde barındırılmaktadır. Ayrıca 2014 yılında 96 bin 873 Suriyeli yabancıya ikamet izni düzenlenmiştir.”

-2015 BÜTÇE RAKAMLARI-

İçişleri Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları için 2015 yılı Bütçe Tasarısında öngörülen rakamlara göre bakanlığa 3 milyar 898 milyon 467 bin TL ödenek ayrıldı. 2014 yılında bakanlığa tahsis edilen ödeneğe göre yüzde 9,79 artış oldu. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının bütçesi, bir önceki yıla göre yüzde 5,9 artışla 22 milyon 183 bin TL,  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bütçesi, bir önceki yıla göre    yüzde 6,44   artışla    17 milyar 623 milyon 719 bin TL, Jandarma Genel Komutanlığının bütçesi, bir önceki yıla göre  yüzde 5,4  artışla 6 milyar 489 milyon 530 bin TL, Sahil Güvenlik Komutanlığının bütçesi ise, bir önceki yıla göre yüzde 11,88 artışla 506 milyon 226 bin TL olarak belirlendi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Polis Alımlarına Yeni Düzenleme

Fetullah Gülen AKP'yi Topa Tuttu!

AKP'nin Kaderi HDP'nin Elinde
»  'Öcalan silah bırakma çağrısı yapabilir'
»  "Bahoz Erdal" Irak'ta ortaya çıktı
»  Hakan Fidan Güvenlik Bakanı Olacak!
»  Arınç: ''Hepsinin Defteri Dürüldü''!
»  IŞİD'den Kan Donduran İnfaz
»  Oktay Vural'ın en Acı Günü!
»  Eski Genel Müdür'den Gazeteciye Dava!
»  Faili Meçhul Cinayetler Geri Döndü!
»  Numan Kurtulmuş'a Şok Protesto!
»  HDP'den 'Öcalan Özgür Kalmalı' Çıkışı
»  Baykal: Ayrılıklar Beni Üzüyor
»  Davutoğlu Obama İle Görüştü
»  Kırşehir'e 2 Bin ÖSO Mensubu!
»  Oktay Vural'ın Acı Günü'!
»  'Amerika'yı aslında Kolomb keşfetmedi'
»  ''TSK İle PKK İşbiriliği Yapsın''
»  Ak Parti'yiEriten Anket!
»  En Gizli Nikah!
»  ''Ana Parti Milletimize Hayırlı Olsun''
»  Davutoğlu'ndan Bedelli Açıklaması!
»  Öcalan'ın Kafasındaki Plan!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.