Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,6706
EURO
45,7795
IMKB
9.203,000
ALTIN
4.296,860
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SİVİLLER OPERASYONDAN ETKİLENMEDİ"
 SİVİLLER OPERASYONDAN ETKİLENMEDİ
 
Peşmerge sözcüsü Vabbar El Yaver, Türkiye'nin düzenlediği kara operasyonunun kendi kontrolleri dışındaki bölgede yaşandığını ve şu ana kadar sivillerin bu operasyondan etkilenmediğini söyledi.
 
23.2.2008 - 20:25
PEŞMERGE merge Bakanlığı sözcüsü Cabbar El Yaver, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sürdürdüğü ‘Güneş Harekatı'nın kendi kontrolleri dışındaki dağlık alanda sürdüğünü belirterek, “Bulunduğumuz bölgede Türk askeriyle bugüne kadar karşılaşmadık'' dedi.
      Türk Silahları kuvvetlerinin, Kuzey Irak sınırındaki PKK kamplarına yönelik başlattığı kara harekatı devam ederken Türkiye sınırının güneyindeki Bamerni, Amediye, Deraluk, Şeladize ve Avaşin bölgesini gezen gazeteciler hiç bir kontrole rastlamadı.
      Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Dağlıca’dan Avaşin bölgesine uzanan Avaşin çayı üzerinde PKK’nın ikmal olarak kullandığı 3 köprünün tahrip olduğu belirlendi. Avaşin'den Türkiye'ye doğru uzanan yolun ise Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne mensup peşmergeler tarafından tutularak askeri bölge ilan edildiği gerekçesiyle gazeteciler bu bölgeye sokulmadı. Sınırdaki köylüler, 2 günden bu yana sessizliğin hakim sürdüğünü ve bu kara operasyonunun kendilerini etkilemediğini belirterek, gündelik yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
      Peşmerge sözcüsü Vabbar El Yaver, Türkiye'nin düzenlediği kara operasyonunun kendi kontrolleri dışındaki bölgede yaşandığını ve şu ana kadar sivillerin bu operasyondan etkilenmediğini belirterek, “Çatışmalar dağlık alanda yaşanıyor. Bizim bulunduğumuz bölgede Türk askerini göremiyoruz. Bu nedenlede Türk askeri ve peşmergenin karşılaşma ihtimali yoktur. Bu operasyonda sadece birkaç köprü tahrip oldu'' diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖZCAN VETO ETTİ AMA ŞENGÖR'ÜN ADI YENİDEN GÖNDERİLECEK

BATMAN'DA POLİSİ TAŞLAYAN ÇOCUKLARA AYAKKABI DAĞITILDI

16 YAŞINDA İKİNCİ KEZ ÜÇÜZ DOĞURDU
»  İŞTE CEZAEVİ GERÇEĞİ
»  ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİNE ARAŞTIRMA İSTEMİ
»  RİZE'DE TEPEMİZE UYDU DÜŞEBİLİR ANONSU
»  ŞANLIURFA'YI AYAĞA KALDIRAN HABER
»  SAATLER İLERİ-GERİ ALINMAYACAK
»  SKANDAL, DEVLET GEBZE'YE SAHTE DOKTOR ATADI
»  VEFALI EŞŞEK DONAN SAHİBİNİ DÖRT GÜN BEKLEDİ
»  YILANLARLARA ÜŞÜMESİNLER DİYE SOBA KURDULAR
»  KIZILIRMAK SUYUNA "İÇİLEBİR" RAPORU VERDİLER!
»  YENİ ÇİPLİ PASAPORTLAR GELİYOR
»  ÖĞRENCİLERDEN TÜRBAN PROTESTOSU
»  BAŞBAKANLIK, KAYIP 1446 ÇOCUĞUN PEŞİNDE
»  TESBİH ÇEKEREK STRES ATAN MAYMUN
»  KORKUT EKEN NİYE ÇOK KIZDI!
»  TOPRAK DAĞITILIYOR DİYE BİNLERCE KİŞİ HÜCUM ETTİ
»  YILIN İLK AY TUTULMASI BU GECE
»  PLASTİK BARDAK, KANSER YAPIYOR
»  ODTÜ KAMPÜSÜNE OTOMOBİL SOKULMAYACAK!
»  YARDIMA GİDEN LOKOMOTİFDE ÇIĞ ALTINDA KALDI.
»  ABD VEKİLLERİ BÖYLE Mİ DİNLEYECEK?
»  KURT BİLE SOĞUKTAN DONDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.