Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2199
EURO
34,7117
IMKB
10.284,000
ALTIN
2.448,540
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''TMSF'den Pis Kokular Geliyor''
 TMSF den Pis Kokular Geliyor
 
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TMSF'nin eski yönetimiyle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
 
26.9.2014 - 09:37

 CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vererrek, "TMSF içinde yolsuzluk ve usulsüzlükler olduğu iddia ediliyor. Kurumdan pis kokular yükseliyor. Bu konudaki inceleme ve soruşturmalar konusunda kamuoyuna bilgi verecek misiniz?" diye sordu.

CHP'li Çıray, soru önergesinde TMSF eski Başkanı döneminin 10 ayrı dosya ile incelenip soruşturulduğuna dair haberlerin medyaya sızdığını belirterek şöyle devam etti:

'NİTELİKLİ ZİMMET SUÇU' İDDİASI
"Son dönemlerde TMSF'nin iç işleyişinde de bir takım yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının araştırıldığı medyada yer bulmaya başlamıştır. TMSF'nin 2000'li yıllarda başkanlığını yapan kişinin döneminin incelendiği ve bu konuda 10 dosya hakkında inceleme ya da soruşturma yürütüldüğüne dair haberler kamuoyuna yansımıştır. TMSF eski Tahsilat Daire Başkanı olan ve yeni yönetim döneminde kurumdaki danışman kadrosuna atanan kişi hakkında da 'nitelikli zimmet suçu' iddiasıyla inceleme ve araştırma yapıldığı iddia olunmaktadır.

Bu çerçevede, TMSF eski Tahsilat Daire Başkanı olan ve yeni yönetim döneminde kurumdaki danışman kadrosuna atanan kişini eşiyle birlikte gittiği bir yurtdışı gezisindeki 1.9 milyon lira büyüklüğündeki 'lüks ve özel' harcamalarının kurumu fatura ettirildiği haberleri medyada yer almaktadır. Bu konuda TMSF eski Başkanı'nın bir açıklama yaparak iddialara açıklık getirmesi gerektiğini savunan Çıray, "TMSF'de Devr-i Sabık döneminin aklanmış bir şekilde kapanması için hükümetin bu konuda kamuoyunu aydınlatması ne kadar önemliyse Sayın Ahmet Ertürk'ün yapacağı açıklamalar da o kadar elzemdir" görüşünü savundu. CHP'li Çıray, şu görüşleri ifade etti:

"TMSF HAVUZ MEDYASINI ELDE TUTARAK GÖREV SUÇU İŞLİYOR"
Hükümetin bazı bankalara el konulması konusunda BDDK'ya olduğu gibi medya organlarının adeta elden çıkarılmaması için TMSF'ye de kurumsal baskı yaptığını belirten Çıray, şöyle devam etti: "TMSF, bazı iş adamlarının sahibi olduğu bankalarla birlikte onların malvarlıklarına ve sahibi oldukları önemli medya organlarına el koydu. Ancak yıllardır bu medya organları elden çıkarılmadı. Büyük zararlar ettiği belirtilen bu medya kuruluşları devlet eliyle finanse ediliyor. Fatura vergisini ödeyen vatandaşın sırtına bindiriliyor. Zaman içinde AKP Hükümeti'nin 'Havuz Medyası'na dönüştürülen bu kuruluşlar satılmadığı gibi elde tutularak, iktidar tarafından kamuoyu algısının yönetiminde kullanılıyor. Bu kuruluşların başına hükümete yakın isimler atanıyor. Burada aslında hem iktidar hem de TMSF, bu konuda görev suçu işliyor. Bu vesileyle bürokrasinin kilit noktalarında görev yapan bürokratları uyarıyorum; bir gün bu konular yargıya intikal ettirilir ve siz bu görev suçlarınızın hesabını bağımsız yargı önünde verirsiniz."

İŞTE ALİ BABACAN'A YÖNELTİLEN O KRİTİK SORULAR
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray'ın soru önergesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yönelttiği sorular ise şöyle: TMSF'nin eski başkanının yıllarını kapsayan döneme ilişkin 10 inceleme ya da soruşturma dosyası olduğu doğru mudur? Doğruysa bu dosyalar nelerdir? Dönemin TMSF Tahsilat Daire Başkanı hakkında 'nitelikli zimmet suçu' ile inceleme ya da soruşturma yapıldığına dair haberler doğru mudur? Doğru ise TMSF Tahsilat Daire Başkanı'nın yurt dışındaki 1.9 milyon liralık 'lüks ve özel' harcamaları nasıl kuruma fatura edebilmiştir? TMSF, el koyduğu bazı medya organlarını yıllardır elinde tutmaya devam etmektedir? TMSF, 'Havuz Medyası'na dönüşen ve zarar ettiği belirtilen bu medya organlarını elden çıkarmayı düşünmekte midir? Yoksa, bu medya organları, 2015 seçimlerinde seçmen algısını yönetmek ve hükümetinizin propagandasını yapmak için mi onca zarara rağmen TMSF'nin elinde tutulmaktadır?"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Havaş Otobüslerina Ankara Yasağı!

Gülen'den,'Vites Yükseltin' Talimatı

AKP'de İstifa Depremi!
»  ABD'yi Sarsan İstifa!
»  Kamu Çalışanlarına 5 Gün Bayram İzni!
»  Ünal Aysal: 'Aday Olmayacağım'
»  Fransa'dan Türkiye'ye şok suçlama
»  ''Birleşmiş Milletler Ne İşe Yarar''
»  Erdoğan ile Obama ne konuştu!
»  Vekil, zırhlı araçla polis kovaladı!
»  Gökçek'e kaçak kuyu suyu yanıtı!
»  Akdoğan'dan Tuğluk'a: Bu nasıl nankörlük
»  İş bırakan öğretmenler meydanlarda
»  Hostes şoförün üstüne düşünce!
»  ERDOĞAN'A ÇOK ÖZEL , OFİS!
»  Hükümetten flaş Işid açıklaması!
»  Atatürk heykeline çirkin saldırı!
»  25 Bin yeni memur alınacak!
»  CHP'li vekile şok 'su' cezası!
»  Erdoğan'dan Operasyon Sinyali!
»  Davutoğlu'ndan MİT'e teşekkür ziyareti
»  Kobani Hayalet kent'e döndü!
»  Meclis, Tezkere ile işe başlayacak
»  Ülkü Ocakları'ndan çok şey anlatan afiş
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.